reklama

Listopad 2009

Kobitki, macie racje. Mój mąż też powiedział, że to normlane przy rozwalonych ustach a ja już spanikowałam hehe... Jutro idziemy na szczepienie wiec pewnie lekarka sama zauważy. Dziewczyny, jak dziecko ma maleńki katarek to może być zaszczepione?

Dziunka obserwuj plame, możesz mieć racje z tym znamieniem, ja mam takie na podbrzuszu. Konrad zaś ma po mnie dziurki w uszach tylko z tą różnicą, że ja mam cały czas a jemu pojawią się przy uśmiechu. Co do sprzątania to daj mi część tej Twojej siły bo mi się nic nie chce...

Co do Zosi to ja nie mogę zrozumieć dlaczego tak małe dzieciaczki chorują. Nie wyobrażam sobie co przechodzą rodzice.

Polaa nawet nie chce myśleć co przeżyłaś. Ja ostatnio podobnie... Chodze po sklepie i ciocia Konrada z nim lata. Nagle słysze, że ona za nim w bieg bo Konrad zaczął uciekać na schody ruchome zjeżdżające w dół. Usłyszałam huk i nogi mi się ugięły, stałam jak wryta... Okazało się, że ciocia podbiegając do niego mocno trzasneła nogą o te schody i oczywiście go złapała. Jednak od razu Konrad jeździł do końca zakupów w wózku a nogi to długo miałam jak z waty...

Ostatnia edycja:
reklama
Witam sie i ja pawel zasnal o 20 cos szybko dzisiaj dzieciaki padają
Dziunka ciekawe o ktorej Asia wstanie
My dzisiaj po wizycie u alergologo-pnemologa i po dokładnym wywiadzie, juz dawno się tyle nie nagadalam mamy skierowanie na oddzial na obserwacje :((((
Bedzie miał robione testy i badania na oddziale :(((
lądujemy tam 9 sierpnia :(((((((((((((

Coooo???? Ale po co??? Przecież na razie nic mu nie jest? Jeszcze coś tam złapie...

Co do Asi to wstanie normalnie, już nieraz tak szybko zasypiała i wstawała tak jak zawsze:tak:

Muszę powiedziec że nie budzi się na mleko ani na wodę już, ale za to popłakuje lub mnie woła przez sen co jakiś czas. Mam nadzieję że i to minie. Póki co ląduje już po 2-3 godzinach u mnie i śpi wtedy jak kamień:baffled:
A jeśli chodzi po nasz katarek to dałam wczoraj ten Zyrtec i mała spała spokojnie, dopiero nad ranem katarzyła, byłam pewna że cały dzień też, ale przychodzę po nią a teściowa mówi że nic a nic, prysnęłam w domu na wszelki wypadek Nasivinem i Hascoseptem i dałam zyrtec i na razie spokój. Czyli jednak uczulenie UFFFF!!!!

Witam i ja wieczorową porą.
Panny padły po 20, nie daliśmy znów Gośce pospać dłużej niż 20 min.:zawstydzona/y: a wstaje skubana między 7:30 a 9, potrafi od 5:30 do 6:30 zrobić wolne od snu.
AZA - współczuję rozcięcia wargi.. czasami tak jest, że dzieciak potyka się o własne nogi;-) mam nadzieję, że szybko przejdzie. Uściskaj go ode mnie.
Etna - o w mordeczkę, może to i lepiej , że badania szpitalne, bo przynajmniej będą miarodajne i przeprowadzone kompleksowo...
Dziunka - co ta Asia taka znamionowa? Julka też tak miała?
Znikam, bo ja znów praniowa baba...:-D

dziunka u nas pierwszy raz taka jelitówka więc nie podejrzewam że od wody , nie zapeszając dzisiaj już lepiej tylko ciągle jeść nie chce ale za to pije :)
Aza biedny Konradek ,takiego pecha ma ciągle
Gosiu jeśli chodzi o test ciążowy to najlepiej zapytaj w aptece czy taki mają ;)
u nas dzisiaj nie było ani biegunki ani wymiotów ,cały dzień na suchym chlebie odrobinie kleiku i marchwiance , oprócz tego herbatka ,mam nadzieje że jutro będzie jeszcze lepiej i coś zje , kupiłam kaszkę ryżową bananową ale nie chciał ,więc jutro spróbuję kleiku ryżowego z torebki może zje , wyciągnełam mojego na zakupy do galerii i wyszliśmy bogatsi o 3 pary butów (cała familia) za swoje dałam aż 19,99 zł :)))

Anawawka Julia jest całkiem inna - ma inną cerę, śniadą, nic nigdy się jej nie działo, zero odparzeń a też była grubaskiem, nie choruje. Za to Asia bladzioch, alergik, wystarczy jedna zła pielęgnacja pupy i już odparzenie do krwi i do tego te znamiona. To chyba coś w rodzinie A, bo to znamię naskórkowe jest o podłożu łuszczycowym, a brat A ma łuszczycę (zresztą nie wiadomo po kim, bo to dziedziczne a nikt w rodzinie tej choroby czy podobnej nie pamięta).

Aniu to cieszę się że mały już lepiej:tak:

dziunka wiesz to jest tak jak u ciebie, odstawiłaś zyrtec i Asia chora. Onasobie radzi z taką infekcja i na drugi dzień zdrowa, a u pawla każdy katar kończył sie antybiotykiem, mocnymi inhalacjami i ostatnio zastrzyki bardzo bolesne. Teraz jest na tym zyrtecu a zachwile znowu sezon jesienny i właśnie teraz jest najlepszy okres na przebadanie Pawła.

Bedzie miał robione badania pod katem alergenów wziewnych, bo na skórne jestjeszcze za mały. Sama jestem przerażona, ale pani alergolog mnie namawiała, żemusze to zrobić dla jego dobra. Bedzie leżał ze mną na jej oddziale. Paweł machore serduszko, jest pod opieka hepatologa musze być czujna tak powiedziałapani doktor. Więc chyba nie mam wyjścia :(((. Jeśli Paweł złapie w tym rokutyle chorób, co w poprzednim (przecież ostatnio w czasie miesiaca mial trzyantybiotyki i zastrzyki) to moze to się u niego skończyć jakąś astmą. Już mipani doktor zwróciła uwagę, że inhalacje są z każdą chorobą coraz silniejsze noi strasznie gorączkuje przy każdej infekcji do 7dni. Teraz przed szpitalem muszęodstawić zyrtec i mam nawet już recepte na inhalacje gdyby cokolwiek zaczelosię dziać :((((((((((((((

Dobiła mnie na koniec jak zajrzała w Pawła gardło i powiedziała, że ma za duże migdały i „przyrośnięte” cokolwiek miało by to znaczyć mam już dość na dzisiaj L((

Mąż wraca jutro

PrzErośnięte, od częstych chorób gardła właśnie, pewnie skończy się na usunięciu ale nie martw się, dzieci to przechodzą bardzo dobrze:tak: sama byłam świadkiem jak leżałam na otolaryngologii. Maluchy już na drugi dzień wcinały jak szalone, wesołe i uśmiechnięte, a ja dwa tygodnie na wodzie.

No masz rację, całkiem zapomniałam o tym serduszku bo po Pawełku absolutnie nie widac:no: Tylko się cieszyc że trafiliście na doktor z powołania:tak::tak::tak: będę za Was trzymac kciuki, a i dobrze ze przebadają, będzie wszystko wiadomo:tak:

dziunka dzielna Asia:tak: a to poplakiwanie na pewno jej z czasem minie, nic sie nie przejmuj;-) a jesli chodzi o moj humor to szczerze, sama nie wiem o co mi dzisiaj chodzilo:-( chyba wstala lewa noga bo odkad otworzylam oczy juz mialam dosc dnia:wściekła/y: teraz lepiej:tak:

etna o kurcze, ale to rzeczywiscie dla Jego dobra:( 3 antybiotyki w ciagu miesiaca??:szok: jeju to duzo, ja nie wiem jak antybiotyk dla dziecka wyglada dzieki Bogu, a o co chodzi z serduszkiem Pawelka? Jesli nie chcesz nie pisz;-)
Trzymam za Was kciuki:-)

AniaSm ciesze sie, ze juz lepiej z Kubuniem:tak: jutro juz bedzie zdrow jak rybka:-) i bedzie mogl cos zjesc (mam nadzieje;-))

kurde moj dzisiaj przespal caly dzien, wrocil z pracy, zjadl i poszedl spac, stwierdzil, ze mam na czole napis: "bez kija nie podchodz" i poszedl do sypialni:-D
i chyba mial racje, moze i dobrze bo by jeszcze jakas awantura wybuchla:zawstydzona/y:
teraz pojechal do pracy, Mlody spi od 20.30 ja posprzatalam dom i spokoj, w czwartek mama z siostra przylatuja:tak: Kubie sie odmieni:-)

reklama
Oj Etna trzymajcie się...Musi byc dobrze. Nie dołuj sie szpitalem bo to nie za kare a dla zdrowia Pawełka.
Co do migdałów to nie wiem co znaczy "przyrośnięte" ale na swoim przykładzie moge powiedziec co to są "przerośnięte". Ja tez czesto chorowałam za dziecka/nastolatka. Praktycznie co m-c tygodniowa angina ;/ Migdały miałam juz przerośnięte [czyli wielkie] ze nawet jak były zdrowe to wielkością przypominały chore [powiększone]. Zaś jak zachorowałam to czułam az się stykały, jak połykałam własny języczek [ten u góry]. najwiekszy wysiłek to połknięcie śliny. Gdy dochodzi zapchany nos to problem z oddychaniem - w szczególności u małych dzieci. W koncu wycięłam je w wieku 20 lat po tym jak z 40 stopniową gorączką pojechałam do szpitala prosto z sali w którj pisałam maturę ;/ Moje migdały wyglądały jak wulkan z dziurami [od ropnych kulek] bo ja nigdy nie miałam "normalnej" anginy tylko ropne. ogólnie jak wspominam to masakra. Wiec jesli dziecko ma skłonności do takiego czegos to ja jestem ZA wycinaniem. Wiem to po moim przykładzie. Widac nie prawda ze migdały zatrzymuja bakterie a jak ich [migdałków] nie bedzie to bakterie osiądą w płucach czy gdzies tam. U mnie sie nie sprawdziło. Od tej pory jestem zdrowa. Jesli coś mnie bierze to ból gardła który zwykłym Gripexem rozgonie. Jakbym miała migdałki to angina byłaby murowana :D Jessssu jaki wykład hahahahhaha

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry