reklama

Listopad 2009

reklama
5 nie ma na bank więc może się własnie wykluwają.problem jest jeszcze taki że nie chce myć ząbków.kupiłam nową szczoteczkę,pastę nawet wezmie pogryzie i tyle.kiedyś jeszcze mi dawał to umyłam dokładniej ale teraz to tragedia :-(..
ja z Emi mam ten sam problem,jeszcze pare miesiecy temu chętnie sama myła ateraz płacz,na siłe jej myję bo inaczej by chodziła spać bez mycia

a właśnie Agrafko Wy jeszcze na cycusiu. Mozna karmic piersią kiedy jest sie w ciązy? Bo ja kiedys wszystko na NIE słyszalam. Nawet jak urodziłam małego okazało sie ze mam płąskie brodawki i babka od laktacji powiedziala ze mozna by było je zmienic gdybym od początku ciąży sobie je wyciągała ale tego nie mozna bo pobudzanie brodawek moze źle wpłynąc na ciążę. Sama nei wiem jak z tym jest.

Mam nadzieje ze szybko dacie sobie radę z zakonczeniem karmienia :tak:
ja też słyszałam że lepiej nie karmić

Agrafka współczuje tego odstawiania, a łóżeczko może to z IKEA co
2-glitery_pl-myszkag-7279.jpg
seria-do-pokoju-dla-dzieci-leksvik__79728_XXXXXXXX_SA.JPG
????

(Ja o nim myślę-rośnie z dzieckiem i można materace tylko dokladać) albo jakieś takie kolorowe co dziewczyny kiedys szukały
my za jakieś 3 tyg. jedziemy po to łóżko dla Emilki,a mamy cały ten zestaw mebli w pokoiku,brakuje tylko biurka i szafy ,bo narazie ubranka dziewczynek są w mojej szafie
i bardzo zadowolona jestem z tych mebli leksvika
Dziewczynki, lekarka u której dziś byłam kazała odstawić. No wiec podjęłam decyzje, jutro rano M mnie bandażuje, dziś już powiedzieliśmy Ali, ze jutro cycy będą zabandażowane bo są chore i bolą mamusię i już nie będziemy jeść cycy tylko się przytulać. Poryczałam się :(((((
ciężki temat....ja teraz karmie piersią i ciągle mam pod górke i co chwila mam dylemat czy karmić czy podac butle,a na samą mysl płakac mi sie chce ze moja córeńka będzie bez cycusia...

witam piatkowo
dzieci śpią
ja kończe robić obiad, (rosołek drobiowy,na kurze wiejskie)

kupiliśmy wkońcu dostawke do wózka dla Emilki i jutro już ją odbieramy ,wiec od poniedziałku zaczniemy codziennie spacerować.....wkońcu wyjde do ludzi...
szukam tez u siebie w miescie jakiegoś klubiku,placu zabaw dla dzieci bo chce żeby Emilka się wyszalała ,chociaz na 2 godzinki
ale w necie nic takeigo nei mogę znaleść wiec musze pochodzić po mieście

Sawi ja karmiłam Olinka cycusiem od początku mieszanie. Tzn. sciągalam i podawalam w butli, dawalam z piersi, dawałam mleko modyfikowane. Karmienie wspominam jak koszmar ktory trwał 2,5 msc potem do 6 msc mniej bolało, ale jak lekarz powiedział "to w koncu chce Pani karmic czy nie? " w duszy krzyczałam ze NIEEE ale serce nakazywało mi inaczej. Poki mialam dawalam ile się dało. W dzien 6 msc sciągnął mi Oli wszystko do konca. Jak czujesz taką potrzebę karm ile Ci sił starczy ;-)

U nas za kota robi Filip :( Dziś oberwał po głowie już 2 razy od Olafa, a nawet próbował go ciągać za włosy!!!!:szok: Tłumaczę, mówię, ale on jakby nie rozumiał, albo udaje....bo niby wszystko w porządku, a pytam "Będziesz bił Filipa?" a Olaf "NIO" echhhh a zaraz pytam "Będziesz grzeczny", a on "Nio" więc o co chodzi?
Olaf nigdy nie został uderzony przez nikogo, nie wiem skąd mu się to wzięło?

Kurcze, u nas już było dobrze a tu Konrad dziś znów ponad 38 stopni gorączki. Ciut rano miał katarku ale teraz nic mu fizycznie nie jest oprócz gorączki więc dalej obstawiam zęby...

Po 1. nigdzie nie napisałam ze to kota wina :baffled:
Stwierdziłam a raczej mozna wywnioskować z moich postów ze szybciej Marcel by zrezygnował gdyby kot pokazał pazury to dziecko sie przestraszy i nauczy ze nie mozna. A tak ma idealnego kompana do experymentów jego wytrzymałości.

Po 2. tłumacze i tłumacze aż do przesady. Raz z lepszym skutkiem a raz z gorszym. zależy tez od dnia jak sie mały uweźmie na kota. Dzisiaj nie doczepił się do kocura ani razu. Cóz ja moge więcej. Nie zaczne dziecka bić, kota nie wywale na dwór bo sytuacji to nie rozwiąże. po prostu tłumacze. jak jest juz miarka przebrana to idzie na 2 min kary i do oporu aż przestanie kota atakować. To tyle.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry