reklama

Listopad 2010

reklama
ja też kocham góry, ale raczej zimą:) kocham narty, w tym roku w marcu jak już byłam w ciąży szalałam na stoku w Alpach... teraz myślę, że było to trochę nieodpowiedzialne bo nie była to spokojna jazda tylko istne szaleństwo na czarnych trasach i w ogóle. Drugi raz bym tak nie zrobiła, chyba jakaś bardziej odpowiedzialna się zrobiłam przez to maleństwo które noszę w brzuszku:)

ja tez w marcu byłam ale w Tatrach. moja corcia uczyła się jeździć. ja, przypuszczając, ze moge być w ciąży darowałam już sobie narty. aczkolwiek grzańca z koleżanka wypiłam :-) zrobiłam test i nie wyszedł, więc cóz, na otarcie łez.

test wogóle mi nie wyszedł, dopiero z krwi.

ja bym wolała wyeksmitować dziecię ciut wcześniej, boję się, że może być spore - no i mam przeczucie ze progenitura jednak nie ułożyła się tak jak powinna i może być problem z SN. Więc jak najbardziej może być skorpion hihihi :-)

joasia, agrafka - ja z Wami ;-)

Hej dziewczyny :)

Amerie, Agrafka jak tam swedzenie? lepiej juz? wspolczuje wam bardzo no :/

Jolu mam takie same bóle jak Ty i powiem Ci ze martwią mnie. Wczoraj w ogole Hania strasznie malo aktywna. Musialam wymuszac na niej i telepac brzuchem pare minut zeby gdzies tam mnie smyrnela. Na wieczor pare mocniejszych dostalam a tak to marniutko. Babcia mi mowila ze to przez pogode.

Dziewczyny wygląda na to ze sporo z nas sie szykuje na CC.. Holly nie martw sie napewno nie wplynie to na Twoją więź z maluszkiem! Moim zdaniem nic nie moze wplynac na ta wiez, ona po prostu jest. Takze glowa do gory :)

Powiedzcie mi co myslicie o locie samolotem z malenstwem powiedzmy rocznym na wakacje? Bardzo bym chciala jechac jak wszystko bedzie w porzadku i beda pieniadze gdzies do jakiegos pieknego kraju z P. i Hanią w przyszłym roku, ale nie orientuje sie kompletnie jak zapatrują sie na to biura podrozy, czy sa jakies specjalne przystosowania jak sie bierze takie malenstwo, w samolocie i juz na miejscu w hotelu? Zapewniają jakies specjalne warunki?

Helo, u mnie pogoda bez zmian, zimno i ponuro, wczoraj w nocy dostałam bóli jak na okres, i dziś z rana znów, nie długo mam wizytę, więc poczekam z tym. Dziś zaczęliśmy 9 miesiąc i jestem przeszczęśliwa :-D
echoo- nie martw się kochana, statystycznie najczęściej babki rodzą w 40,41tc. Ja miałam podobną handrę bo myślałam, że w moim szpitalu przywrócą porody rodzinne do mojego porodu, ale okazało się, że przynajmniej z miesiąc na pewno tego nie zrobią :-( a tak bardzo mi na tym zależało.
Jak to 9 miesiac??? Przeciesz 9 miesiac zaczyna sie od 36 tygodnia a ty w 35 jestes :)

Ja nie mam pojecia kiedy urodze, ale mysle ze przenosze pomimo tego zagrozenia przedwczesnym porodem :P

Aniu z rocznym dzieckiem mozna juz latac, ale takie rzeczy jak hotel to musisz sobie sprawdzic juz na stronie danego hotelu jakie maja warunki dla maluchow. No i trzeba wybrac takie miejsce zeby bylo ogolnie dobrze dobrane klimatycznie do malucha. My pewnie na pierwsze wakacj z maluchem wybierzemy sie nad Polskie morze a dopiero w nst wakacje gdzies dalej :)

a Wam też trują, że nie możecie urodzić przed 23cim, bo będzie skorpion, a skorpiony są be, więc koniecznie po itd...? masakra na miarę czerwonej wstążeczki.

No mnie nie, bo nie mam szans na poród po 23.11 ;-)

Ale w temacie imienia, właśnie wczoraj miałam dyskusję z mamą na ten temat. Po raz kolejny zresztą... Bo dlaczego dziecko ma mieć niepolskie imię, skoro mieszka w Polsce? (nikt nie wie na jak długo...) A jeśli już musi mieć niepolskie (a jesteś pewna, że tego chcesz, czy mąż cię przekonał?), to niech chociaż ma drugie imię polskie, żeby mógł sobie wybierać, którego używać (jakby w dokumentach mu na całe życie nie zostało to pierwsze niepolskie). Aha. No i jak będzie miał niepolskie, to na pewno dzieci go będą wytykały palcami, i będą się z niego śmiały i w ogóle będzie miał przes*ane w życiu. Normalnie jak jej tak słucham, to się nie mogę nadziwić, że ani razu nie skomentowała faktu, że w ogóle wyszłam za mąż za cudzoziemca.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry