reklama

Listopad 2010

Te stopki na zdjeciu USG tez mi sie najbardziej podobaly w tym filmiku.. jest tez w internecie gdzies taka fotka jak stopka sie odbija na brzuszku mamy jak dzidzia od srodka kopie (jak znajde to wkleje), nie wiem.. moze to fotomontaz ale tez mi sie bardzo podoba :)

anbar, ja zjadlam paczka z lukrem.. a czipsy paprykowe juz czekaja na film wieczorem :D

reklama
znalazlam..

Załączniki

• ciaza.jpg
    ciaza.jpg
    16,4 KB · Wyświetleń: 39
Widzialm to zdjeci juz, i podajrze w tematcie "młode mamy przyszle i obecne" i " to ktos ma takie zdjecie jako awatar :) Jak pierwszy raz zobaczylam to zdjecie nie bylam jeszcze wtedy w ciazy no to poprostu zachwycalam sie nim bardzo dlugo :) Tez nie wiem czy to fomontarz czy nie :)

Hmmm... A ja trochę z innej beczki... Odnośnie wychowania dziecka już... Może bardziej ta sprawa skierowana do mam, które już mają dzieciaczki... Mam siostrę rok młodszą z którą aktualnie mieszkamy w domu. Ona ma córeczkę która ma dokładnie roczek... Powiedzcie mi ile takie małe dziecko rozumie...?! Moja siostra chyba jest psychiczna. Nie ma kwadransu, żeby ona po niej nie wrzeszczała :/ Dosłownie za wszystko. Krzyczy na nią jak na dziecko, które ma 4-5 lat. Wy też tak robicie...? :/ To jest normalnie OKROPNE! Ta malutka nawet nie wie czemu ta matka się na nią drze. Mnie się wydaje, że jak ona śmiga na czworaka żeby wygrzebać ziemię z doniczki to ja gnam za nią odstawiam na bok i odwracam uwagę np jakąś zabawką. A ona: siedzi na kanapie i ryczy na małą. Skad te dziecko ma wiedzieć o co kaman?! :/ A odezwij się to cię zrówna z ziemią ze zobaczysz jak bedziesz miała swoje... Ja rozumie podniesc głos, krzyknąć jak juz na serio bejbi przegina ale takie coś... No czy to jest normalne...? :/

Ja nie jestem "doswiadczona mama" ale mam siotre prawie 5 latek. I pamietam jak Oliwcia byla w takim wieku... Dziecko jest ciekawe wszytskiego i dlatego sie tak zachowuje. Ale jezeli mama nie bedzie jej tlumaczyla co wolno a czego nie tylko sie darla to dziecko nie bedzie wiedzialo o co kaman. Bedzie sie potem balo ze dotkie zabawke i dostnie niezly ochrzan za to. Bedzie sie balo cokolwiek zrobic... To jest czas na tlumaczenie wszytskiego pokolei a nie darcie sie..

Hej dziewczyny widze ze duzo piszecie :) fajnie :). Ja dzis mam dola bylam u poloznej wkoncu pierwsza wizyta myslalam ze po tylu tyg. czekania chociaz uslysze bicie serduszka niestety nie dzis!!! zrobila wywiad i tyle, stos papierow dostalam i procz wagi i cisnienia nic wiecej sie nie dowiedzialam!!! Poprzednia ciaze mialam prowadzona w polsce teraz jestem w anglii i naprawde mam juz dosc tych tygodni niepewnosci !!! Na szczescie 14 maja ma usg. i niby wtedy porobia mi wszystkie badania itd. ale ile mozna czekac!!! Tym bardziej ze stracilam pierwsza ciaze w 9 tyg. serduszko przestalo bic i wykryto zasniad groniasty :(. Oczywiscie o wszystkim sa poinformowani ale niestety obojetnie co by to nie bylo to jest anglia i tu pierwsze 3 mies. ciazy dla nich sie nie licza :(. Strasznie sie boje tego usg ze po tylu tyg. okaze sie jednak ze cos jest nie tak ;(

No bez przesady Paulinka ale takiemu dziecku trzeba wytłumaczyć co i jak bo inaczej skad ma to wiedziec.Nerwicy sie tylko nabawi jak bedzie tak dalej a i tak nie bedzie wiedzialo o co chodzi czy robi dobrze czy zle.Na doswiadczeniu z otoczenia powiem Ci ze nic dobrego z tego nie wyjdzie.Sorki ale to chyba wynika z zaangazowania rodzicow dziecka na ile chca mu cos wytlumaczyc.A nie ze ma siedziec samo i sie bawic bo oni nie maja czasu sie nim zajac.I dopiero jak cos zaczyna broic to tylko krzycza.Nie chce obrazac Twojej siostry ale tez sie na takie cos napatrzylam.Ale nie moje dziecko wiec sie nie wtracalam, po tym jak kilka razy uslyszalam: zobaczymy jak bedziesz miala swoje.

mamcia10 w Angli sie nie licza do 3 miesiecy a w Irlandii do 20 tygodnia.Gdyby nie polski gin nic bym nie wiedziala.Wyslalam list do szpitala 2 tyg temu, bo taka jest procedura i nadal cisza.A co
dopiero jakies badania krwi czy moczu.Tez z wielkim luzem podchodza do sprawy.

Ostatnia edycja:
mamcia10 - wszystko będzie dobrze ... trzymamy kciuki. Ja swoje maleństwo podejrzę dopiero 12 maja i też się boję czy wszystko w porządku, ale pocieszam się tym, że dopóki mam beznadziejne ciążowe samopoczucie (mdłości + mega zmęczenie) to znaczy że maleństwo jest i się rozwija :-)

dzieki dziewczyny :) Co do Irlandii to naprawde przesada!!! Ja mam porownanie z Polska i to mnie tu zadziwia ze tu tak obojetnie do tego wszystkiego podchodza. musze wytrzymac jeszcze te 10 dni w tej niepewnosci. Dobrze sie czuje mdlasci mi juz przeszly ale jeszcze pospac w poludnie musze :) tym bardziej ze codziennie rano wstaje do pracy o 5:30. Na szczescie moj synek jest kochany i w tym czasie sie grzecznie bawi :) dzis byl z nami i ciagle sie pytal kiedy wkoncu uslyszy serduszko dzidzi, no ale jeszcze musi poczekac. Latem jade do Polski i juz nie moge sie doczekac wtedy pojde do gin i porobie badania i napewno usg. bo nastepne usg tu mam we wrzesniu. W Anglii sa tylko 2 usg. Wszystko jest inaczej...

reklama
fotka jak stopka sie odbija na brzuszku mamy jak dzidzia od srodka kopie (jak znajde to wkleje), nie wiem.. moze to fotomontaz ale tez mi sie bardzo podoba :)

Ciezko powiedziec czy to fotomontaz. Obawiam sie jednak, ze to zdjecie bylo korygowane photoshopem. Sama widzialam odcisniete obie stopki dziecka u mojej kolezanki w 8 miesiacu. Widac bylo wyraznie, ze to stopki, ale nie bylo widac poszczegolnych paluszkow.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry