reklama

Listopad 2010

hej....

Paulinko...dobrze,że spakowałam kalosze i płaszczyk....bo niestety na jeziorem ponoć leje...u mnie zresztą też chmurzyska...takie... na zlewę

Mysza...ja obstawiam kaustkę....polecam espumisan...bo mam podobne problemy...a duphalak...nic a nic na mnie nie działa;/

reklama
anbar - ja tak się z Tobą nie zgadzam... Przecież nie każde dziecko musi być "książkowe" i robić to co pisza w internece lub podręcznikach. Poza tym chyba ja znam najlepiej swój organizm, wiem gdzie są moje jelita i jak pracują... Końcowa częśc jelita grubego najduje się po lewej stronie podbrzusza i to właśnie tam mozna zaobserwować jakieś zmiany, przemieszczanie się gazów itp... Jeśli coś jest z żołądkiem to raczej zołądek jest wyzej niż podbrzusze nie sądzisz...? Jeśli cos tam burczy to chyba logiczne ze coś poznam... Dziecko najczęściej czuję na środku podbrzusza i po prawej stronie. Wyjaśnij mi co to moze być: czuję delikatne przemieszczanie sie CZEGOŚ, czuję i WIDZĘ że to COŚ bardzo szybko intensywnie i mocno daje o sobie znać, przykładam sęce to moje jelita kopią mnie...? Wiecie co... Ja nie wiem czy tu chodzi o czystą zazdrość czy zawiść że ktoś może przeżywać coś tak pięknego :( Przecież to forum jest po to zeby dzielić sie swoimi spostrzeżeniami i radoscią... Nie rozumie po co to niszczyc. Poza tym po co miałabym kłamać i sobie coś wymyslać...?? Nie jestem psychiczna, jeśli cos czuję to tak jest dodatkowo jeśli widzę ze skóra na brzuchu skacze do góry i na dół ...
Przykre...

Meryan - a Ty też stosujesz dhupalac...? Nic nie pomógł? Co do pakowania to nie ma to jak mama :) Tu zawraca głowę zeby spakować jeszcze to i tamto a jak później się przydaje :)))

Mysza - a dzwoniłaś do swojego gina...? Niewiem czy juz ktoś o to pytał i przeoczyłam... Ja jestem za tym zebyś lezała grzecznie i odpoczywała... Jeśli to od żołądka to moze sproboj delikatnego masażu jakąś oliwką... Mnie moja ginka to poleciła na zaparcia może też na żołądek pomoże i to jakoś "przepchnie"...

Nie dzwoniłam Paulinko, bo wiem co mogę brać. Czekam aż minię, jak nie minie do popołudnia to wieczorem podjadę do jakiegoś lekarza w szpitalu...niech mi zrboi usg, ale liczę że minie. Jak ktoś jest mądry to nie opycha się młodą kapustą na ciepło w ciąży... jak ja. Mam za swoje.

hej dziewuszki:*
dziś kolejny dzień lata...ciekawe jak długo potrwa??

co do rozstępów to narazie niemam. Mam jedynie na piersiach ale te juz miałam wcześniej, gdyż jakieś 2 lata temu urosły mi dość szybko piersi. A piersi to mój 'czuły punkt' bo mam je baardzo duże, nawet powiedziałabym nieproporcjonalne do reszty mojego ciała :zawstydzona/y: i staram się dbać najbardziej o tą część ciała, więc smaruję je dax cosmetics Perfecta Mama i czasami również oliwką.

jeżeli chodzi o ruchy to jeszcze ich nie odczu wam. Raz( 2 dni temu) poczułam takie motylki i strasznie sie wtedy wzruszyłam... ale nie wiem czy to były ruchy dzidziusia i od tej pory nic nie czuje. Chociaż moja ginka powiedziała, że to się poprostu czuje w serduszku, że to są ruchy dzidziusia i tak właśnie się je rozpoznaje. :)
Także możliwe, że to właśnie były TE ruchy. Paulinka skoro Ty odczuwasz, że to są ruchy dzidziusia to ja myślę, że tak jest. :)

buźka miłego dnia

anbar- a powiedz mi czy Ty juz poczułas maleństwo?

Kasiu, tak. Czułam go już kilka razy, ale dosłownie w odstępach kilkudniowych. Wczoraj po raz pierwszy poczułam lekkie kopnięcie, ale bez żadnych ćwiczeń, młody sam coś źle wycelował ;-) Na kolejne pewnie znowu mi każe czekać jakiś czas.

anbar no właśnie myślę ze to faktycznie coś z jelitami...wczoraj aż mnie serce zaczęło boleć od ucisku. czułam jakby cały brzuch mi do góry powędrował...i z oddechem miałam podobnie.

Mysza, ja pamiętam, że to moje odczucie to mi wskazywało na wszystko, tylko nie jelita. Ostatecznie kilka wizyt w WC usunęło ból i wyjasniło przyczynę. Ale jeśli nie masz (chwilowego) zaparcia, a boli nadal, lepiej idź do lekarza.

Mysza - to ja trzymam kciuki i czekam na dalsze wieći czy przechodzi czy nie :*

aduska123 - :) Ja czuję w sercu i na zewnątrz ze to co czuję to moje dziecko... Zresztą nawet ginka na ostatniej wyzycie przyłożyła ręce dosłownie na chwilę i od razu dostała kilka kopniaczków. Powiedziała ze nic tylko się cieszyc od tego czasu czowac czy nie ma przestojow w formie kilkudniowej. Przy ruchach mojego dziecka od razu poznam po jednym dniu ze cos jest nie tak :) Ja Tobie gratuluje ruchow maleństwa i oby były częstrze :)

Wiecie co... Ja nie wiem czy tu chodzi o czystą zazdrość czy zawiść że ktoś może przeżywać coś tak pięknego :( Przecież to forum jest po to zeby dzielić sie swoimi spostrzeżeniami i radoscią... Nie rozumie po co to niszczyc. Poza tym po co miałabym kłamać i sobie coś wymyslać...?? Nie jestem psychiczna, jeśli cos czuję to tak jest dodatkowo jeśli widzę ze skóra na brzuchu skacze do góry i na dół ...
Przykre...

Napisałam w moim poście "nie obraź się", ale widzę, że nie podziałało. Szkoda...

Ostatnia edycja:
reklama
Paulinka ja ci szczerze gratuluje ze mozesz juz sie cieszyc tym uczuciem, zreszta jak sama pisalas maluch na kazdym usg fika fikolki ze hej, wiec masz wybitnie rychliwe dziecko. Ciekawe czy po porodzie da ci troche spokoju :-)
Ja osobiscie nic nie czuje, moja mala nad wyraz spokojna i mam nadzieje ze tak bedzie tez po porodzie. Ze to baedzie maly spioszek - niemarudek.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry