reklama

Listopad 2010

Witam niedzielnie :) wystarczy dwa dni byc nieobecnym a tu tyle naaskrobane ale dobrze ze piękna pogoda i wiele z nas ucieklo:-)
ja spędziłam 2 dni u moich rodziców w domku na wsi i nad jeziorkiem dzis byłam także ogólnie cudownie:)

Mysza GRATULUJĘ 5 KWADRACIKA :)
anbar mam nadzieję, że Twoje plamenia wreszcie przejdą i okaże się, że to nic poważnego :) trzymam kciuki na prawdę mocno
i faaaajnie że Cie dzidzia tak mocno kopie;-)

reklama
Faktycznie pogoda dopisuje i zadnej z nas tu dzis nie ciągnie ;-)
Ja nie farbowałam od lutego ale juz sie poddaje i ide jutro bo patrzec na siebie nie moge. Zawsze miałam ładnie włoski zrobione , zadbane a teraz jakas masakra .
Nie moge sie juz doczekac jutra , znowu bede piękna :-D
Anbar- ciesze sie ze juz plamienie ustaje :*

I DZISIAJ U MNIE W KOŃCU POJAWIŁ SIĘ "5 KWADRACIK" (5miesiąc) :-D[/QUOTE]

heh Myszko ja też ciesze się z każdego kwadracika niesamowicie.
a moj synio codziennie sprawdza i pyta kiedy znowu przeskoczy.:-D

Anbar napewno wszystko będzie ok. Ale uważaj na siebie
Co do farbowania to też czytałam że nie można w Itrym ale to chyba dotyczy tych silnych farb uczulających np. z amoniakiem. Przecież musimy być piękne? Ciąża to nie choroba i należy dbać o siebie, nawet jeszcze bardziej. Ostatnio zainwestowałam w siebie - 5 bluzek i 2 spódnice, jeszcze tylko klapki i przeróbka spodni a co też mi się należy - szczęśliwa mama to i dziecko szczęśliwe NAwet mój ślubny też tak sądzi. Moje włosy też wołają HELP, mam takowy pas startowy, zgrozo, zaczes robię na francuza żeby ludzi nie straszyć.

Pogoda przeurocza, dziś ograniczyłam siedzenie na słońcu bo boli mnie głowa - idzie deszcz... :tak:

Witam serdecznie dziewczynki :)
Melduje się po długiej przerwie, bo wyskoczyliśmy sobie na 3 dni nad morze i było super. Pogoda nam dopisała, było cudowne słoneczko.Nawet udało mi się opalić i w końcu naładować baterie hihi:-)
a dziś za to byliśmy z Małgosią na dniu dziecka organizowanym z mojej pracy. Także mała się wybawiła i wykicała i teraz mamie daje odpocząć bo ładnie już śpi.
A ja czuję się super mimo zmęczenia ale taka pogoda dobrze mnie nastraja. Maluszek sobie tam w brzuszku "pływa" przez skórę jeszcze tak nie czuję, bo mam za dużo tłuszczu hihi.
Pod wieczór czasami boli mnie tylko kręgosłup ale co tam damy rade. Jeszcze tydzień do pracy a potem sobie wypocznę 2 tygodnie.
A teraz idę Was trochę poczytać
Buziaki

Trusia77...z tego co wiem, lekarz z NFZ może dać skierowanie ale nie mam pojęcia czy laboratorium to będzie respektowało...Ja zawsze robiłam prywatnie takie badania więc wiadomo, że płaciłam...;)

Witam po dłuższej nieobecności...
U nas super fantastycznie :). Maleństwo od kilu dni daje o sobie znać przyzwoitymi kopniakami :), wiec jesteśmy przeszczęśliwi :) Z dnia na dzień zaczęło szaleć , az jestem w szoku bo Mikusia czułam stoponiowo, z dnia na dzien coraz mocniej...A tu z pływającej sardyneczki w brzuchu nagle poczułam conajmniej tuńczyka ;).

W czwartek wizyta. Nie przekładałam na wtorek bo muszę zrobić jeszcze badanie krwi :). Myślę, że jakoś dam radę, tym bardziej, że moje przeczucie co do "płci" osobnika mieszkającego w moim brzusiu jest w 90% pewne ;).

Cieszę się , że zaszłam w ciąze dopiero teraz, bo mój Miki wszedł w okres buntu dwulatka- łudziłam się, że to nas ominie, ale złudne były te nadzieje i muszę mu poświecić troche czasu aby odpowiednio go poukładać...Myslę, że gdybym miała teraz małą dzidzię chyba nie dałabym rady o zdrowych zmysłach wszystkiego pogodzić...:) a tak to mam jeszcze jakieś 4,5miesiąca na pracę z moim małym buntownikiem ;) i doszlifowanie pewnych rzeczy :):):).

Anbar mam nadzieje, że plamienia ustały na zawsze aczkolwiek w moim przypadku zdarzały sie nawet 3 dniowe pzrerwy od plamien i potem znów od początku, więc tym bardziej mocno trzymam kciuki-MOCNO MOCNO
I jak sie ciesze , ze czujesz synciuńcia :)

Wybaczcie, że nie mogę odpisać Wam personalnie ale jestem trochę po wyjezdzie padnięta ( dziś zrobilismy ponad 300km z małym tyranem na pokładzie ;)), a w dodatku po przyjezdzie musiałam rozmrozić i umyć lodówke (2 letnia lodóweczka tez pokazała,że potrafi sie buntować).
Ściskam Was wszytskie mocno...:)

Anbar mam nadzieje, że plamienia ustały na zawsze aczkolwiek w moim przypadku zdarzały sie nawet 3 dniowe pzrerwy od plamien i potem znów od początku, więc tym bardziej mocno trzymam kciuki-MOCNO MOCNO
I jak sie ciesze , ze czujesz synciuńcia :)

Dzisiaj młody daje popalić. Pewnie dlatego, że cały dzień przeleżałam i było mu nudno ;-)
Co do plamień, dzisiaj było czysto, ale nie umiem się już z tego cieszyć, bo jakoś nie mam zaufania, że to koniec.

Heja :* Uff przebrnelam przez posty :) Przepraszam ze tak dlugi wywiad

Elzu- ja tez ostatnio robie bardzo często siku,nawet na początu tak nie mialam.A co do sesji to ja juz dawnomyslalam nad tym i zapewne wybiore się z moim ukochanym i sobie taka sesje zrobimy :)

kornelka nie wiem czy ktos juz to pisal bo pisze posty w notatniuku zreszta tak jak to robi Elzu,zeby o nikim nie zapomniec :) Na gorze po prawej lewej stronie masz opcje ustawienia klikasz na to i potem po prawej stronie jest kolumna z opcjami i tam jest taka opcja "Edytuj sygnature" klikasz i pojawiaja Ci sieokienka i wklejasz tam link ze strony na ktorej robilaś suwaczek (link ze skonczyonym juz suwakiem) :) i potem zapisz sygnature i jest cacy:)

Anbar wiesz co ja jak bylam na pierwszej wizycie czyliw piatymtyg to moja gin powiedziala zemam nadzerke mala ale ukrwiona mocno, i powiedziala mi ze jak dzidzia juz zacznie szybciej rosnac to bardzo mozliwe ze beda plamienia. A u Ciebie chyba tez wykryto nadżerke. Ja cale szczescie nie krwawie, bo bym oszalala chyba i jak zobaczylakropeczke krwi to juz leciala do lekarza:P Alemoze u Ciebie naprawde ta przyczyna jest nadzerka jak zaden lekarz nie wie to jest. Ale cle szczescie ze dziecku nie zagraza:)

Meryan,ja farbowalamale na poczatku, terz dalam sobie spokoj:) Stwierdzialam ze niechmoje wloski odpoczna te miesiace:) Zresztai tak mi wypadaja ;/ Ale najlepiej to isc do fryzjera i na wstepie powiedziec ze jest sie w ciazy,niektore zaklady maja "specjalne" farby podobno, ile w tym prawdy to nie wiem..

U mnie pogoda cudowna:) Piękne slońce, gorąco, a ja cały weekend w domu z sterta pudel i workow. No coż bede nadramiać w następny weekend bo teżma byc piękny:) Zreszta to moze i dobrze, bo słonce jednak bardzo zle na mnie dziala. Wyszlam rano tylko po zakupy na pobliski bazarek i troche mi sie tam zeszlo, i tak mi bylo slabo,w glowie mialam kolatania takie ze tragedia.Wiecu mnie slonce zdecydowanie narazie odpada :( a Chcialam sie troche opalic. No coz bede "córką młynarza"

Trusia ja na toksoplazmoze mialam refundowane. Ginka dala mi skierowanie i tyle. To nie wiem czemu twoj gin twierdzi ze ze hmm.

Ale dobrze ze taka piękna pogoda i was tutaj duzo nie bylo:) Zaraz tylko szybko na innych watkach spoczne i spac:)
Dobranoc:* Milych senkow:) I pięknego jutrzejszego dnia:)

reklama
Porwacajac do farbowania to ja slyszalam ze czasami moze tez kolor wyjsc inaczej nieco (przez hormony) tak jak sie czasami dzieje jak sie farbuje w miesiaczke.

Ja mialam nadzieje, ze kolyska bedzie wymalowana w ten weekend i bede mogla juz kupic materacyk i posciel ale to nie takie proste.. bo trzeba ja wyszlifowac najpierw, a okazalo sie ze recznie to strasznie dlugo by trwalo, wiec D ma pozyczyc wiertarke od kolegi i wyszlifowac specjalna nakladka, a pomaluje dopiero za tydzien ehh, za to znalazlam sobie inne zajecie, bo zdecydowalam, ze ubrania w ktore juz sie w ciazy nie zmieszcze i nie bede nosic.. wysle paczka do PL, to bede miala wiecej miejsca w szafach i mniej klamotow do przeprowadzki :) wiec w tym tyg bedzie wielkie segregowanie :D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry