reklama

Listopad 2010

Ja podobnie anbar przy kichaniu zginam sie wpół żeby zmniejszyc to obciążenie na brzuch, a przeciąganie juz sobie odpuściłam tylko czasmi sie zapominam.

Elzu u nas by nie było problemu z transportem jesli bysmy mieli samochód, tutaj uzywamy irlandzkiego,ale w polsce nie nadaje sie do jazdy ze względu na kierownice po drugiej strony bylo by to utrudnione.Wiec bez sensu nam go zabierać.Pozostana nam jakies firmy kurierskie.Dlatego nie rozpedzam sie za bardzo z zakupami dla maleństwa, co potrzebne nam bedzie na te 2-3 miesiace po porodzie sprzedaża zajma sie nasi znajomi.

Anbar dzięki za namiar zaraz sobie sprawdze co i jak z tą firma kurierską.

reklama
lori81 - tak, to prawda ze w ciaży nie powinno się spać na plecach ale to jak już brzuszek jest duży... Chodzi głównie o to, że to utrudnia dziecku oddychanie... Wiem ze moja ginka polecała siostrom spanie na boku w poduszką miedzy nogami, spanie na plecach odradzała w 3 trymestrze... Teraz to ja i pół dnia leze na plecach jak czytam książkę ;)

Ja kiedyś nie zasnęłabym na plecach, a odkąd jestem w ciąży to mi się coś poprzestawiało i tak mi jest najwygodniej. Stram sie spać na boku z poduszką między nogami ale śpię na prawym boku. Musze się z P. zamienić miejscami żeby spać na lewym bo ja nie zasnę jak nie mam twarzy do zewnątrz. Jeżeli chodzi o spanie jesteśmy mało romantyczni, buzi na dobranoc i odwracamy się do siebie tyłem :-D

hej dziewuszki
u mnie pogoda jakaś tak niewyraźna... raz świeci słoneczko a tu za chwilę za wieje i troszkę pokropi ale ogólnie andal ciepło.
baaardzo gratuluję wszytskim ruchów dzieciaczków, to cudowne... .

jeżeli chodzi o spanie to staram się spać na boku, ale zawsze mi chyba wychodzi tak Mysza, paulinka i lori81, jakos tak na pół brzuchu, pół boku:) dlatego zamierzam kupić ten kojec do spania.

hmmm..pzreprowadzka to zawsze dużo zamieszania... ja przeprowadzałam się jak byłam w 12 tyg ciąży, a wcześniej mieszkaliśmy z rodzicami M. także cieszę się, że udało nam się tak szybko znaleźć mieszkanko, całkiem sprawnie zawieść rzeczy i teraz możemy się już cieszyć spokojem:)

oooj szkoda ze Wam sie tak pogoda zepsula :( u mnie jakos od rana pieknie wlasnie wrocilam z opalania, polezalam 20 minutek w spodenkach krotkich i bluzce na ramiaczka, oczywiscie je zsunelam bo nie wygladalo by to fajnie przy zalozeniu bluzki lub sukienki bez rekawkow :D planuje zaraz wyjsc i posiedziec tylem do slonca zeby plecy chociaz do polowy opalic, bo z nogami z tylu to nie wiem co zrobie, na brzuchu nie da rady sie polozyc a stac tylem do slonca dluzej niz 3 minuty tez mi sie nie usmiecha :-(

ta sukieneczka piekna, i nadaje sie w sumie nawet na cywilny, ale wg jakie sliczne zdjecia.. tak pomyslowo zrobione i inne niz te wszystkie slubne.

ja spie chyba w takiej samej pozycji jak Paulinka bo tez pol na brzuchu pol na plecach i podciagam jedno kolano wysoko :D ale ja znowu czesto w nocu sie przekrecam z boku na bok i zawsze sie przy tym budze. ale z obu stron ukladam sie w takiej samej pozycji. Haha i nie wyobrazam sobie spania z poduszka miedzy nogami, wiem ze tak sie powinno spac, ale jakos nie widze siebie w takiej sytuacji :D

pochwale sie moja siostra Agata :)

agati.jpg

wszystkim Wam zycze takiego dziecka jak ona, wcale nie placze a wrecz przeciwnie ciagle sie smieje! czasem sie zatsanawiam jak ona sie przy tym nie meczy :D teraz jest na etapie powtarzania wszystkiego, na tym zdjeciu robi 'karpika', a tak to nauczylam ja tez 'indianina' tylko ona zamiast klepac sie po otwartej buzi to wsadza do niej cala reke, ale i tak robi to rozkosznie :)

Pozostana nam jakies firmy kurierskie.
(...)
Anbar dzięki za namiar zaraz sobie sprawdze co i jak z tą firma kurierską.

Lori, to nie jest firma kurierska a przeprowadzkowa. Kurierska (DHL czy UPS) nie przewiozą Ci rzeczy osobistych. Tzn. nie jestem pewna jak to jest w ramach Unii Europejskiej, bo ja mieszkałam poza Unią i u nas nie chcieli przewieźć nic, co nie jest nowe w oryginalnym opakowaniu i tłumaczyli to problemami celnymi.
Universal Express załatwił mi wszystko - nawet przyjechali i spakowali nasze rzeczy, popakowali szklanki, zastawę, a potem załatwili wszystko na cle i dostarczyli na wskazany adres w Polsce.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry