I
inna_a
Gość
gola dobre co nie haha 

Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

No w szoku byłam. Ja tam nie mam potrzeby ani zadnych pytań, ale skoro się należy to niech przychodzi. W końcu to jej praca
A teraz ucieła sobie jeszcze drzemkę przed kąpielą:-)
ale ogólnie na niego można liczyćmarttika - Zosia ma mega czewone "coś" z tyłu głowy... oby od leżenia. Na buźce miała od porodu 3 plamy: dwie na policzkach (tak pod okiem) i jedną największą centralnie na czole pomiędzy brwiami. To czerwona plama w kształcie serca i bardzo uwidacznia się jak jest zimno, jak jesteśmy na polu i jak Zośka się wkurza. Nam połozna powiedziała, że jak do wieku przedszkolnego to nie zejdzie, to wtedy się będzie można tym zająć... nie uściśliła jak, ale podejrzewam, że chodzi o wybielanie tej plamy...
angie fajnie, że Kinga tak ładnie przybiera :-) mam znajomych którzy mają córkę z zespołem downa i od samego początku dbali o nią jak ty o Kingę, co w PL nie jest takie proste i teraz widać efekty, a mała ma 6 lat i widać różnicę w porównaniu do innych dzieci z tą chorobążyczę dużo siły dla ciebie i malutkiej, fajnie że ma tak kochanych rodziców.
Jeśli chodzi o odchudzanie to ja się nie przyłączę ale mogę założyć funclub wielbicielek czekoladowych batoników i majtek uciskowych, w które w tym tygodniu zamierzam zainwestowaćja mam tylko pączusiowaty brzuszek, ale na odchudzanie nie mam ochoty, postanowiłam polubić siebie z brzuszkiem. Kto jest ze mną????
i nie wiedziały o tymja schudłam po porodzie,aż 17kg mimo to,że prawie nie karmiłam do wagi sprzed ciąży zostało mi 5kg jeszcze, ale chcę schudnąć 10kg, mam nadzieję,że się uda zimą jest o wiele ciężej, bo latem można cały dzień spędzić na spacerach, a teraz klapa...
mi ubyło 15 i do wagi sprzed też 5 kg, ale czy znacie jakaś kobietę która nie uważa że ma za dużo właśnie o 5 kg?
Przed ciążą też uważałam że przydałoby się 5 kg zrzucić, ale jak zaczęłam staranka to już się nie odchudzałam tylko jadłam w miarę zdrowo, nie było szans żeby ubyło bo kocham słodyczeMój pojechał zalatwiać becikowe , KUZ dla malej, bo do tej pory tego nie zrobił i do ZUSu po nowy druk ZCNA, że mala jest ubezpieczona, tzn ze on ją ubezpiecza...
Witam wszystkie mamy dzieciątek z listopada.
dziewczyny wiecie jak rozliczyć dziecko na pit??? co trzeba, bo ja jestem zielona?
Pół godziny po wyjechaniu z domu, tuż za krakowem proszę męża żeby się zatrzymał bo chcę małą rozebrać z kombinezonu, on że nie bo nie ma takiej potrzeby-mam ją wyjąż w czasie jazdy i rozbierać. Oczywiście tego nie zrobiłam, tylko ją porozpinalam z ubranek ile sie da, przy tym nasłuchałam się że jestem uparta, głupia, zła matka która pozwala się dziecku przegrzać, że będzie przezemnie chora bo go nie słucham, że przeciez nic się nie stanie bo jest pusta prosta droga, że nikt prawie nie jedzie, że on jest super kierowcą któremu nic się nigdy nie stało. Dodam tylko że jechał 90-120 km/h co chwile wyprzedzał "zawalidrogi", jak ktoś kojarzy trasę z krakowa na Kielce to wie jaka jest dziurawa, co chwile tylko podskakiwałam o patrycji nie wspominając. Mamy twarde sztywne auto, które może dobrze się trzyma drogi ale komfortu na tylnej kanapie nie uświadczysz.
Tłumaczę że nic nie zmieni czy będziemy na miejscu 10 czy 20 minut wcześniej czy później,nikt z obiadem nie czeka, że nie robię jemu na złość tylko boje się o życie malutkiej... NIE on wie lepiej a ja histeryzuję. no nic, jedziemy dalej, dziecko płacze ja powtarzam zatrzymaj się żebym mogła ją wyjąć i nakarmić, zatrzymaj się zatrzymaj się, dziecko płacze. A mój maż: co z ciebie za matka że dziecku cyca nie dasz i pozwalasz żeby płakała???
małej tylko główka przy cycu na dziurach podskakiwała 
bo wiesz, są takie pasy ściskające, jak TO zostawisz to już tak będziesz miała
. Na co ja mówię że pasów się teraz już nie zaleca bo osłabiają mięśnie-na co ona-oooj tam nie zalecają...Dziewczyny co do becikowego to ja składałam o becikowe i o zasiłek rodzinny w tym to drugie becikowe i nie dostałam jeszcze ani pieniędzy ani decyzji. A Wy kiedy dostałyście kaskę? tzn w jakim mniej więcej czasie od złożenia wniosku?
.
Generalnie nie chcę od Was żadnego komentarza -rozmawiałam, tłumaczyłam, prosiłam, groziłam, skarżyłam, byłam miła, niemiła, rozwijałam przed nim wizję samotności jak odejdę z dzieckiem, wizję nieszczęśliwego dziecka bez ojca jak się roz***i na przydrożnym drzewie, nic nie pomaga. jak sobie coś up****oli w tym wielkim łbie to nic nie pomaga. Chciałam się tylko wyżalić :-(
ojjj
Dobrze podsumowalaś, ale musze dodac od siebie że jestem w szoku... Bo wiesz teraz zwlaszcza gdy na topie jest historia małej Madzi W. to u nas jakoś samoistnie zaczeliśmy bardziej dbac o bezpieczenstwo naszych dzieci. Qrcze źle że masz az tak stanowczwego męża. Sprawia wrażenie jakby tylko jego zdanie bylo ważne. Wspolczuje :-(
U mnie z moim by to nie przeszlo... Choć jest kierowcom i też czasem mysli ze jezdzi najlepiej na świecie, to nigdy nie bylo takiej opcji zeby sie nie zatrzymal - po prostu musi, bo inaczej chyba bym go wałkiem po łbie zdzieliła
Jednak wiem co to męski upór, bo sama musialam z tym walczyćTrudna sprawa.

czasami, bo tyle obowiązków ma po pracy z podkreśleniem tego, że odbieram mu jego czas wolny. Mogłam go zapytać kiedy ostatnio odkurzał lub podłogę zmywał itp., ale mi się nie chce kłócić!
ale radzisz sobie, to dobrze.
Ehhh idę szykować kąpiel.