reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2011

Witaminy:

A ja mam jeszcze pytanie....o witaminy chodzi.Czy wit.K dawałyście do 3 miesiąca t.j. do początku 3(czyli jak zaczął 3 miesiąc dzidziuś?)

A wit D ile dajecie kropli(jak toś kropelkowe daje) i do kiedy Wam zalecają podawać?

Wit. K podaje się do ukończenia 3mż. Potem już samą D. Ja daję w kapsułkach twist off, więc do kropelek się nie odniosę.

reklama
My już również zaliczyliśmy spacer, taka pogoda, ze aż żal nie skorzystać. Igor dał nam pospać, i jak nigdy wstaliśmy o 9.

Wrócę jeszcze do nosidełek, jak często i czy długo trzymacie dzieci w takim nosidełku? Ja wciąż mam wrażenie, ze póki dziecko nie siedzi to męczy się w pionie. Powiedzcie mi ile w ogóle w pionie trzymacie wasze szkraby?

ponko - no twój m. dał czadu, ja bym za chiny sie w takim tempie z dzieckiem nie wybrała

ania sm - trzymam kciuki żeby zabiegł poszedł szybko i bezboleśnie, współczuję stresu

mycha - słodka ta twoja wiosna:)

gola - znam to, ja od urodzenia Igora nie przespałam ani jednej calej nocy, do tego można się przyzwyczaić, ale wstawanie po 4-5 razy to już męczące jest

onanana - napisz mi proszę jak wyglada taka wizyta na basenie, czy korzystacie z animatoraa, czy ktoś wam pomaga, pokazuje etc,

U nas nocka minęła bardzo fajnie. Natalka zjadła o 23.00, a następnie o 8.00 i jeszcze pospała do 10.00 :-)
Tylko za dnia jakaś taka marudnawa, a ja sił i cierpliwości nie mam przez to choróbsko :baffled:
Na spacerek sie wybraliśmy we trójeczkę, ale ledwo szłam i co chwilę smarkałam:-(

onanana moja mamę nogi bolą i nie da rady pospacerować, a tato sam z Natalka nie pójdzie;-)

Witaminy:

A ja mam jeszcze pytanie....o witaminy chodzi.Czy wit.K dawałyście do 3 miesiąca t.j. do początku 3(czyli jak zaczął 3 miesiąc dzidziuś?)

A wit D ile dajecie kropli(jak toś kropelkowe daje) i do kiedy Wam zalecają podawać?

Pediatra mi wspomniala aby wit K odstawic gdy dziecko zacznie 3 msc ale nie dzieje sie nic gdy sie to troszke przeciafnie (np do konca opakowania twist off tak zeby wszystko wyłykać)
Wit D daje po jednej kropli, nieraz pediatra zaleca po dwie ale to w uzasadnionych przypadkach.
Mackowi podalam niemal do 2 lat ta wit D. Jak bedzie tym razem zobaczymy.

syl my chodzimy na zajęcia typowo dla maluszków. Tzn jest instruktor który po kolei mówi co mamy robić z dzidzią:tak:

Dzis byliśmy na zajęciach w Tychach. Ostatnio byly katowice. I powiem tak, co szkoła pływania to inne zajęcia. W K-ach było bardzo spokojnie, tzn wszystko dobrze zorganizowane, na recepcji pani nas instruowała co i jak. Ogólnie obiekt był fajniejszy ale zajęcia lekko nudnawe. Młoda w sumie w ciągu całych zajęć (30 minut) zrobiła 3 ćwiczenia/zajęcia. A dziś to był hard core:tak: Obiekt gorszy, kiepsko zorganizowane ale jak już dzieciaczki weszły do wody to był istny szał. Mnóstwo ćwiczeń jedno za drugim, prowadziła to jedna pani i było nurkowanie nawet!! Ja z koleżanką (mamą Martynki która też plywała) byłyśmy przerażone ale naprawdę Maja było dużo bardziej zainteresowana tymi dzisiejszymi zajęciami- ostatnio była taka ospała... Więć dziwczynom ze Śląska polecam bardziej Tychy niż K-ce:-D Jak mi się uda to wrzucę filmik z nurkowania:-)
Sorrki z etylko o sobie ale nie pamiętam już co która z Was pisała a nie dam rady teraz nadrobić:-(

Pytam o te witaminy bo tutaj każą dawać 10 kropelek(dziennie) wit.D do 4 roku życia!!!

a może mają inne stężenie (że 10 kropel)?

byłyśmy dzisiaj na drugim basenie, wzięłam moją mamę do pomocy bo ostatnio nie mogłam sobie dać rady
minus to godzina-9 rano w niedziele to lekka torturka, ale w sumie rodzice małych dzieci nie śpią od świtu :-)
pomoc mamy-bezcenna
Fajne było to że zajęcia z instruktorem miałam w ramach karty MultiSport, więc prawie za darmo :-) normalnie to kosztuje 30 złotych za 30 minut zajęć :-(
niestety nie zdążyłam się instruktora zapytać czy celem ostatecznym zajęć jest oswojenie z wodą (moja to jest raczej oswojona) czy np nauka nurkowania bo to by mnie kręciło :tak:
no i minus maja za to że woda była raczej za zimna jak dla maleństwa :baffled: patrycja nie płakała ale jak weszłyśmy miała mega skrzywioną minę i troszkę piszczała;-), ale płaczu nie było, tylko jedno dziecko które było pierwszy raz protestowało głośno

Po basenie pojechałam do mamy, załapałam się na obiad, po drodze weszłyśmy do reala i upolowałam 3 bodziaki po 5 zł, oraz zimową kurtkę na przyszły rok za 10 zł:-)
Kupiłam też na próbe pieluszki w rossmanie, jak na razie pierwsza zdała egzamin, chociaż jeszcze duża (rozm 4)

idę szykowac kąpiel
przepraszam że tylko o sobie, ale wiecie że Was kocham prawda??

reklama
Katerinko oczywiście że wiemy, ja też dziś poleciałam tylko o sobie:-D My płaciliśmy za zajęcia 20 zl/30 min:tak: Opowiedz coś więcej co się robi u Was na zajęciach:tak:

Do góry