reklama

Listopad 2011

Cześć dziewczyny. U nas nic koszmarna, Franek strasznie niespokojnie spał, na dodatek obudził się o 5 i koniec spania. A my na 11 do kościoła, więc nie dalo się dospać razem z nim. Porwaliśmy go szybko na spacer, pojechaliśmy do parku w Wadowicach, ale skubany coś jest niespokojny i nie spał w wózku, więc znowu musieliśmy cały czas chodzić, nawet złościł się jak się zatrzymaliśmy zrobić sobie zdjęcie:baffled: Zależało nam , bo równe 4 miesiące temu w tym samym miejscu byliśmy na ostatnim spacerze przed porodem i robiliśmy sobie zdjęcia:-) a 18 marca rok temu w tym miejscu powiedziałam w tym samym miejscu, że w końcu się udało i będziemy mieli dziecko, była okropna pogoda a ja mu wysłałam, sms żeby się ubrał elegancko, bo jedziemy na spacer jak wrócę z pracy... mimo lejącego deszczu nie wydało mu się to dziwne:confused2: Wieczór spokojnie, ale znowu przy zasypianiu, Franek się zachowywał jakbym mu krzywdę robiła, nie wiem co się stało, tak ładnie spał do tej pory.
Ponko gratulacje z okazji zdanego egzaminu!
Angie mówiłam Ci, że Kinga przyniesie Ci wiele uśmiechów! Zawsze podziwiałam moją siostrę ma 5 dzieci (stać ją na to, kocha dzieci i wszystkie bardzo chciała) w tym jednego już 16 letniego autystyka. Panięta dokładnie kiedy powiedział pierwsze słowo, pierwsze zdanie, pierwszy raz kocham Cię (u autystyków jest wielki problem z określeniem uczuć), kiedy zawołał pierwszy raz za potrzebą, dosłownie wszystko i po latach twierdzi, że on jest jej największą radością, bo nauczył ją na prawdę żyć i cieszyć się życiem. Życzę Ci mocno tego samego!
AnnaJ ja daje w kapsułkach twist off, więc nie wiem ile kropel, ale chyba 2 tam będą:-)
Katerinka super sprawa z tym basenem, gdzie chodzisz? Co do pieluszek, to nawet byłam zadowolona z tych rossmanowskich, gdybym nie miała pampków jeszcze po chrzcinach z prezentów, to na pewno znowu bym kupiła, ale ja ich używałam tylko w dzień, na noc pamki.

reklama
Dobry wieczor:)
Ssabrinaa no z tym klnięciem po polsku pewnie tak jest, a nasi mają niezły ubaw potem jak Angol wraca obity, bo laski się wkurzyły, hehe:-D
Anna czipkakart wymiata!!!!! heheheh, ja D mam w kapsułkach takich jak Anek82
angie -
ja się już przyzwyczaiłam do nocnego wstawania, ale dziś nie dość, że od 4:30 nie śpię, to wsawałam w nocy do malej chyba z 4 czy 5 razy ! I nawet ja mówię kurde Basta!
mycha - cudna ta Wasza osobista wiosenka:tak:
Syl84 my Polę praktycznie od początku trzymamy w pionie - bo tylk otak się nie darła, jedyną pozycją w poziomie, którą Polcia akceptowala był samolot (jak ją bolał brzuszek, to tylko tak chciala być noszona )
onanana ja chcę widzieć filmik koniecznie! :-D:tak::tak:

Pola spi, wykapana, bylam w Selgrosie, Polcia troszke potem plakala - byla juz spiaca, w aucie padła od razu, kupiłam pampersy, chusteczki, od babci dostala kubusia, a od tatusia tygryska, także mamy już całą kolekcję Puchatka i jego kolegów - klapouszek i prosiaczek czekali juz w lozeczku. Zdecydowanie najbardziej Poli podoba się tygrysek:tak:

cocca, onanana: pierwszy raz byłam w "Krakowskim ośrodku kajakowym" Szkoła pływania niemowląt gdzie mają duuży basen i basenik "rekreacyjny" płytki i cieplejszy
na tych 1 zajeciach dzieciaki "pływały" na brzuszkach, na pleckach, przechodziliśmy pod "tunelem" z maty przyłożonej do boku basenu, kręciliśmy sie w kółko, na boki, oraz robiliśmy skoki do wody=dziecko siedzi na brzegu i jest zanurzane do wody łącznie z buźką

jeśli o czyms zapomniałam może moonial dopisze jak pamięta :tak:

dzisiaj byłam w Hotelu Orient gdzie zajęcia prowadził instruktor z bobaskowa Bobaskowo - Aqua Aerobic dla Rodziców z Bobasami
nie było tu żadnego zanurzania buźki, ale maluchy pływały podparte takimi piankowymi wężami i były dodatkowo polewane wodą z konewki. Węcej było pluskania i chlapania wodą, robienie bąbelków z wody przez rodziców, unoszenia dzieci i wkładania do wody z pluskiem.

na obydwu zajęciach były zabawy z chodzeniem w kółko z dziećmi i recytowanie wierszyków o baloniku albo o Michale

a Patrycja teraz śpi wykąpana :-D

onanana: widziałam filmik, SUPEROWY, czy tam pływały jakieś panie z dziećmi ??
czy dobrze widzę że pani instruktor nawet się nie zamoczyla? :)

Ostatnia edycja:
AniaSm - Co do Twojego pytania o ubiór Zosi, to miała na sobie body z krótkim rękawkiem i pajacyka z bawełny. Kładłam ją spać bez przykrywania. Na szczęście gorączka już za nami.

Gola
- nieźle Pola dała Ci w kość w nocy - mały głodomorek z niej. Życzę, Ci żeby zaczęła przesypiać całe nocki i żebyś się bidulo wyspać mogła. Moja Zosieńka też ma swojego tygryska i baaardzo go lubi:)

Mycha - jaka ta Nadinka Wasza ładna:)

Cocca
- współczuję Ci. Oby Franuś zrobił się spokojny. Romantycznie macie z tym parkiem...

Zosinka dziś już miała dobrą temperaturę, chociaż była marudna. Wykąpałam ją wcześniej i przed 9tą już spała. Nie poszłyśmy jednak na spacer, mimo pięknej pogody - odradziła mi go siostra, mówiąc, że po tej gorączce, to lepiej jej nie targać na pole... Może jutro się uda. Poszperam jeszcze w netku i oglądnę "Kości" - jakiś dziwny dziś ten odcinek:eek: Spokojej nocki.

Witam sie wieczornie :-D
Ja moj szkrab zrobilismy sobie dzisiaj drzemke popoludniu,pogoda taka kijowa ze spac sie tylko chcialo,caluski dzien padal deszcz :nerd: potem zabawa,jedzonko i jeszcze raz zabawy,krotka kapiel,butla i juz spi moj skarbek kochany :tak:
AnnaJ chociaz macie szczescie ze kaza wam dawac bo Ja jak bylam u lekarza i chcialam wit D to powiedzial mi ze nie trzeba dawac bo maly dostaje ja z MM no i ze sloneczka ktore niby w UK jest caluski czas widoczne( i to jest ciekawe bo dzisiaj zero slonca :baffled:) oni maja takie dziwne tlumaczenie ze szkoda slow :tak: no ale mi kumpela przywiozla z PL kropelki i Ja daje 2 kropelki co drugi dzien :tak:
Gola fajna serie ma Polunia,tygrysek oj tez go lubialam w dziecinstwie :-D zwlaszcza to jego brykanie :-D
Anek mi sie wydaje ze siostra dobrze Ci doradzila,po tych goraczkach lepiej dzien lub dwa dac jej odpoczac w domku :tak:
mycha Nadinka to mala slicznotka,oj rosnie wam dziewczyna ;-)

hej lasencje,

u nas świeci piękne słońce ale zimno, mam nadzieję że to tej 12 będzie cieplej i wyjdziemy na spacerek;)Weekend w szkole, wczoraj pojechałam do teściów - teściowa się rzuciła 200zł dla wnusi szok!

dziewczyny pisalam ostatnio o prezencie dla chrześnicy mojego męża na roczek (ma już w sobotę a prezentu brak:szok:) znalazłam fajny wózek

PIĘKNY WÓZEK 5 F. Z REG. RĄCZKĄ. TOR. NOSID79 (2163839967) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. i się zastanawiam który wziąc różowy w serducha czy ten różowy z taką jakby kratkę (pod różowym z serduchami) proszę pomóżcie...

Pytam o te witaminy bo tutaj każą dawać 10 kropelek(dziennie) wit.D do 4 roku życia!!!

a moze to jest jakies male stężenie tych witaminek dlatego az 10 kropel? Strasznie duzo....
Ja ma takie Devikap i tam na jednej kropli jest 500j.m. witaminy D. A prownijac z twist off ktore mialam wczesniej to tam jedna ampulka ma ponoć 400j.m.

niuniunia ten trzeci na samym dole bym brala :)

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny. Dzisiaj mój pierwszy dzień wolny od długieeeego czasu a ja się źle czuję. Umówiłam się z koleżanką na 12 ale nie wiem czy pójdę. Dobrze, że chociaż Filipek zasnął, nie mam siły dzisiaj się nim zajmować.

Postaram się doczytać Wasze posty, bo coś ostatnio tylko o sobie... ale głowa mnie boli od kompa. Oby to nie było jakieś paskudne choróbstwo, trzymajcie kciuki!

Buziaki dla Was i dla maluszków na nowy dobry dzień :-)

reklama
Ponko - zdrówka życzę.

Jaka dziś cisza od rana. Zosia wstała przed 7 i od 8:30 sobie drzemie. Ja od wczoraj coś grypowo się czuję. W ruch poszły Apapy, rutinacea i wapno musujące - oby się nie rozchorowała.

Szlag mnie trafia z tymi naszymi przychodniami... dzwonię od rana do poradni neurologicznej i nikt nie odbiera... jak ja mam Zośkę zapisać, jak zero z nimi kontaktu?? Grrrrr Lecę ogarnąć chatkę bo zbliża się drugi karmienie Zośki - pewnie niedługo się obudzi.

Miłego dnia.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry