reklama

Listopad 2011

Witam sobotnio kochane!
Cisza na forum, pewnie korzystacie z pięknej pogody i obecności drugich połówek w domku.
My dziś zaliczyliśmy długi spacerek po starówce i wyspie młyńskiej:
Bydgoszcz galeria zdjęć - Wyspa Młyńska. Galeria zdjęć polskich miast, zdjęcia Bydgoszczy. Bydgoszcz zdjęcia, zdjęcie Bydgoszczy, zdjęcia miast, mapa Polski, gps, aparaty cyfrowe
pięknie tam, można na trawce nawet popiknikować :-)
Potem powrót do domku, szybki obiadek i drzemka (och,wreszcie tochę się przespałam).

Gola, Angie ja mam taki sobie aparacik- Canon Power Shot SX100IS i sporo filmików nagrywamy, musimy wreszcie to zgrać, żeby nie przepadło.
Maggipka dobrze, że zdecydowałaś się na szczepienie p/ko Pneumokokom, mała będzie bezpieczna a ty spokojna. Gratki za pierwsze słowa MAMA, Angi dla ciebie też!!!
Ssabrina, Nimfii kupiłam bańki i na wczorajszym i dzisiejszym spacerze puszczałam, Arti ciut zainteresowany, ale z rdaości nie piszczał, bardziej zaciekawieni byli przechodnie :-)
Anus z synkiem na pewno będzie coraz lepiej, nie obwiniaj siebie, przecież nie był zamknięty przez pierwsze 5 lat życia, mi się wydaje, że to dużo od charaktru zależy, może nie bardzo się czuje w obecności nowych dzieci i dorosłych i dlatego czasem reaguje agresją, bo w inny sposób nie umie.
Mikado mi się to ani razu nie zdarzyło po pierwszym nawale w szpitalu, czasem się zastanawiam czy mam wystarczająco mleczka, ale teraz dokarmianie, także aż tak się nie denerwuję. Pamel mnie rozwaliła:-D
Ankusch gratki dla Martysi za kolejny ząbek, ja też wypatruję już u Artura. Jeśli chodzi o oznaki radości, to Mały macha rączkami i nóżkami i tak jak u Martysi prostuje nóżki w kolanach tak śmiesznie i uderza nimi o podłoże, także nie martw się kochana!
Filipkowa mama dzięki za cynk w sprawie promocji, może się jutro wybiorę??
Ponko ładną trasę zrobiłaś, ambitna z ciebie babka.
Margo dziwne, że ucho czyste a tak ciebie bolało, chyba nie możliwe że od włosków?? fajnie, że tak dziewczynka się angazuje. Wy juz pewnie na wyjeździe.
Helenko jak Oluś, czy czeka was ten drenaż? Widzisz, co rehabilitant to inna opinia, ja nie opierałabym się na opinii tylko jednego. Optymistycznie to wygląda, tylko to uszko męczy biedaka.
Syl jak dzisiaj się czujesz, mam nadzieję, że trochę lepiej.
Winki no niezła historia, dosłownie jak z filmu, dobrze, ze jakoś sprawnie poszło "uwalnianie" męża z aresztu:tak:
Gola jak tam, udalo ci się troszkę przespać? Mi Mały też chciał wstawać ok.6, ale ululałam go i spaliśmy nawet do 8!!!
Ssabrina to pracowitą masz sobotę!! Fajnie, że brat wpada, chyba często się nie widujecie?
Angie może urodziny nudne, ale jak piszesz, że pogoda barowa, to nad oceanem pewnie by was wywiało.

Miłego popołudnia i wieczorku laski!!!

reklama
Witam Was w tą piękną słoneczną sobotę :)
w końcu się zebrałam i mogę trochę poodpisywać
my dzisiaj zaliczyliśmy 5 godzinny spacerek zakończony obiadkiem w postaci pizzy, tatuś w końcu ma wolne więc cały weekend jest NASZ :)W

Winki pełen szacun że ogarnęłaś się ze wszystkim, ja bym spanikowała jak nic, podziwiam Cie dziewczyno :)
Meggipka,Angie gratuluje pierwszego MAMA, my też się ostatnio wydawało że Nadia powiedziała ale to chyba sama sobie to wmówiłam hehe :P
Helenko współczuję tych wszystkich przeżyć uszkowych, biedny Oliś się nacierpi
Nimfi zainspirowana Twoim pomysłem bańkowym w poniedziałek pędzę do sklepu po bańki :P
Mikado ja też przechodziłam kilka nawałów pokarmowych, ale ja to się cieszę jak mnie tak wysadza bo wtedy mam cyce w końcu, a tak to nie wyglądam jak mamuśka karmiąca. mama zawsze mi mówiła że jak będę w ciąży to mi cyce urosną, ja całą ciążę czekałam i nic, trochę po porodzie urosły ale to nie to czego ja oczekiwałam hehe, więc ja się ciesze z nawałów :P
Ankusch gratuluje ząbka i zazdroszczę u nas widać prześwity ale przebić się nie chce, NAdia wydziela hektolitry śliny a zębów nie widać, a jeśli chodzi o okazywanie radości to Nadia też prostuje tak nóżki :)

dobra... idę Kochane moje korzystać z chwili obecności małżonka
życzę Wam miłego wieczorku :**
p.s. w galerii wstawiam Wam kilka zdjęć z naszego dzisiejszego spacerku, aż dziw mnie wziął że w tej naszej śmierdzącej Łodzi znaleźliśmy takie piękne miejsce :)

Ostatnia edycja:
Oj ale jeszcze zadowolona ze dzisiejszy dzien sie skonczyl. Ale Kinga dawala do wiwatu caly dzien. Nie wiem co jej bylo ale wszedzie bylo zle. Wogole nie bawila sie sama a zazwyczaj nie ma z tym problemu, nawet na rekach bylo zle, wszedzie zle, co chwile placz, tylko na spacerze byla cicho. Na szczescie ladnie pila mleczko dzis, przynajmniej tyle, teraz juz spi i ja tez zaraz ide spac. Dzisiaj dostalismy odcisk stopki i dloni, wyszlo sliczne, fotka ponizej.

Angun fajnie ze spacer Wam sie udal i macie takie fajne miejsce, u mnie niestety brak fajnych miejsc na spacery, trzeba pierw gdzies dojechac.Spokojnej nocki zycze.

mycha porzadny spacer zaliczylas, udanego weekendu, moj od jutra ma wolne trzy dni to bedziemy korzystac ;-)

margana super ze sie odezwalas i u was wszystko dobrze, wpadaj kiedy masz czas i nie przejmuj sie ze nie zawsze masz czas na odpisywanie. Fajnie ze Natalka tak sie rozwija i sobie radzi, Kinga tez dopiero niedawno opanowala obrot z brzuszka na plecy mimo iz z plecow na brzuszek juz od dawna umiala. Swietnie macie rozplanowane posilki w ciagu dnia, my dopiero zaczynamy poszerzac diete.

A tu odcisk dloni i stopki:

DSC_1003.jpg

Dzień dobry maminki:)

Margana
- fajnie, że się odezwałaś . Witaj po przerwie:) Gratuluję małej zdolniachy :)
angie - odciski super! Ja żałuję, że nie zrobiłam Poli jak była malutka, ale przez te kolki nawet fotek fajnych nie ma, ciągle było łee i łeee;) Fajno, że mężon ma wolne:)
mycha- ja po wczorajszych spacerach nogi prawej nie czuję, źle stanęłam i mnie boli, a też natrzaskałyśmy km, potem jeszcze poszłam na lody do miasta i wróciłam przed 20stą. PS Super, że macie tatę w domku :)
Angun - kochana, dziś się wyspałam :tak:Pola, co prawda pobudka o 5, ale dospała do 7:40!!

Kochane, dzień zapowiada się super, jest pięknie, ciepło i słonecznie :)Poprasowałam ciuchy Poli, wskoczyłam pod szybki prysznic, młoda śpi, a ja dopijam słabiutką kawę.
miłej niedzieli! Chociaż pewnie jeszcze zajrzę ;)

Cześć laseczki!
Ja też dopiłam właśnie kawkę, zrobiłam małe pranie ręczne. Mąż śpi, Mały śpi (choć pewnie zaraz się obudzi), pogoda zapowiada się pięknie, chyba odwiedzimy odziców i posiedzimy na tarasie w ogrodzie.
Margana, przepraszam, ale nie zauważyłam Twojego postu, miło, że zajrzałaś, wpadaj do nas częściej, jak juz będziecie mieli chrzciny i wesele za sobą!
Mycha fotki superowe, miejsce na spacerki fajne!
Angie każdy bobik (jak i my w sumie) ma czasem goszy dzień i chce się poprzytulać do kogoś. Fajnie, że spędzicie z mężem kilka dni. Ja strasznie lubie takie błogie lenistwo i już się nie mogę doczekać urlopu (choć wtedy będzie dość intensywnie, bo chcemy odwiedzić parę miejsc). Odciski świetne, jak ładnie pokolorowane.
Gola miłego pobytu na świeżym powietrzu. ja tez pewnie zajrzę, bo nie umiem zyć bez forum :-)

Słonecznego dnia!!!!

czesc dziewczyny,

u nas noc oki, pobudka o 4.00 na butelke a potem o 7.30 wiec jest dobrze. Dzisiaj Kinga moze w odrobine lepszym humorze ale nadal daje popalic. Teraz ma drzemke to moze zdarze wysuszyc i wyprostowac wlosy bo na 14.00 jedziemy na urodziny 2-latki a pozniej odwiedzamy nasza sasiadke w domu opieki, to taka starsza pani, bardzo mila i jak mozemy to jej pomagamy, ostatnio stracila przytomnosc w domu i fatalnie upadla dlatego teraz jest w tym osrodku bo potrzebuje rehabilitacji no i poprosila nas zeby je przywiezc kilka rzeczy z jej domu. Ona mieszka sama i jest zakonnica.

Gola fajnie ze Pola dala pospac. Udanego dnia.

Angun milego pobytu u rodzicow.

U nas pogoda taka sobie, dosyc pochmurnie wiec nie wiadomo co bedzie dalej.

hej laseczki,
My wczoraj zaliczyliśmy dzień na plaży, A. sobie ćwiczył a Filipek hasał na kocyku i za wszelką cenę chciał z niego zejść. Oczywiście nie ominęliśmy łapek pełnych piachu ale było przy tym dużo zabawy. Do tego Filipek wczoraj pierwszy raz od długiego czasu był noszony na barana i strasznie mu się podobało, cały czas się uśmiechał.
Mamy piękną pogodę to i dzisiaj pewnie trochę poplażujemy. Tym, które nie mają słonka wysyłam promyczki z nad morza wraz z dużą ilością jodu.
Poodpisuję Wam wieczorkiem bo od wczoraj próbowałam Was podczytywać i jakoś nie miałam czasu odpisać to zapomniałam co której chciałam.
Buziole i przemiłej niedzieli!

Hej nasz nocka ok dwa jedzonka i spanie z godzinną przerwą do 10.30. Jesteśmy u teściów na wsi, może pogoda mu sprzyja albo odsypia bolące uszko i szpital.
Angie Super jest ten odcisk Stopy i dłoni.
Angun Tak, drenaż Olek będzie miał robiony we środę, lekarz powiedział że to sprawa pilna i nie ma na co czekać.

Miłej niedzieli.

angie Natalka wczoraj tez wiekszosć dnia była niedobra. Moze to taki dzień był. Dziś spowrotem aniołek:-) A jak u Was postępy rehabilitacyjne?
Fajniutki ten odcisk. Szkoda, ze nie pomyślałam wcześniej, bo teraz to juz nie ma sensu.

ponko zazdroszczę wylegiwania na plaży. Pojechałabym sobie nad morze.

reklama
Heloł lasencje, ale cisza na forum - nie ma się co dziwić weekend, pogoda super, więc pewno korzystacie i rodzinnie spędzacie czas!:tak:
Byłam do południa u dziadziusia z Polą i moją mamą, dzidzek wyciągnął łóżeczko po moich kuzynach (25 lat) i Polcia w nim hasała w ogrodzie w cieniu. W naszym łóżeczku spokojna, a w tym ! Kobity kręciłą się 360 stopni, łapała za szczebelki, chwytała szczebelków i się podciągała - coś nowego dla niej - łapała listeczki przez szczebelki, piszczała z radości!!! :)
Potem do domciu, mój w tym czasie obrał ziemniak ii usmażył sznycle, a rosołek już wcześniej był zrobiony i kapustka biała z koperkiem - mniam. Pola zjadła cycyusia, padłą, potem obiadek i pojechałyśmy nad wodę - moja mama na piwko ja na wodę mineralną, Pola zachwycona :)

Teraz już wykąpciana śpi .
UWAGA - dziewczyny nasza Pola zaczęła pić z butelki!!!! Próbowałam codziennie i dziś wydoiła 50 ml wody, a nad wodą dałam jej do zabawy , a ona wciumkała 120 ml!! Samiuśkiej wody i jeszcze se sama butelkę trzymała, jestem w szoku totalnym!!!!!!!!!!!!! Myślałam, że się bawi butelką, a ona skubana piła :-D:-D Najbardziej cieszy mnie, że po pierwsze w ogóle pije ( jutro jej dam z TT, ale ja mam smoczki tylko rozm. 1 bo ona w ogole nie piła) a po drugie , że moje dziecię piło czystą wodę:)

mykam, coś zjeść, szybki prysznic ido łózia:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry