• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2011

mirelko - no niestety, jak lubiłam prasować, tak coraz mniej mi się chce, a nazbierało się tego w 3 doopy, bo to z 2 czy 3 prań, poszwy na kołdry, normalnie, aż tyle tego nie ma (na szczęście;) Niestety nie zdrzemnęłam się, ale poleżałam chwilkę - a to też dużo daje:)

mary - kładź się wcześniej, ja też zaraz idę legnąć:)

nimfii, Julianna - zgadzam się,a jak się napatrzyłam na tych wszystkich patoli , którym dzieci odebrano , a Ci za chwilę spodziewali się kolejnych i kolejnych , wiadomo, że i tak ich wychowywać nie będą, to też uważałam, że to niesprawiedliwe, bo przecież wkoło tyle par nie może mieć własnego dzidziusia i wszystko oddałoby za to ,żeby babeczka w ciążę zaszła, a tu mają dzieci, piękne, zdrowe i zero jakichkolwiek uczuć rodzicielskich!

iDę leżakować, pewno zaraz sunę, dobranoc:*

reklama
Wiecie co? faaaaajne jesteście :tak:
nimfii wiem, już mi trochę mój bunt stygnie, wcześniej się zarzekałam, że już nie chcę dzieci a teraz biorę je pod uwagę, ale jeszcze trochę czasu musi upłynąć
julianna u mnie to pół pecha, pół mojego gapiostwa- ostatnio przyszłam z pepco z bucikami- każdy w innym rozmiarze i dwa prawe :szok:
ssabrinaa u nas z kupkami to bardzo róznie czasem co drugi dzień, a czasem 3-5 dziennie, żadnej prawidłowości. Często odparzona- pomaga najzwyklejszy Linomag, może i u Was się sprawdzi
mirelka fajna data, prawda? chyba Kubuś nimfii też z 11 i Alan Andżeliki i chyba była u Was też Ola z tej samej daty, bo moja też Ola:tak: a raczej Oluch bo bo łobuz z tej mojej małej straszny, normalnie chłopaczysko
Pytałaś o wyjazd- doszliśmy do wniosku, że tu się nigdy niczego nie dorobimy. Oboje uczciwie pracujemy a żyjemy od wypłaty do wypłaty, nie stac nas na wakacje. Wcześniej nie miałam takiego ciśnienia, ale od kiedy jest dziecko chcę dla niej i dla nas czegoś lepszego. Chcę pokazać jej góry, morze a boję się, że nie będzie mnie na to stać. Plan jest taki- na razie do pracy idę tylko ja a mąż będzie zajmował się małą i uczył języka.

Miałam coś więcej o sobie- mam 27 lat, Olina to moje pierwsze, wyczekiwane dziecko, ale nie ukrywam, że daje mi trochę w kość, ma charakterek, od ponad 10 miesięcy nie było dane nam przespać całej nocy, zasypia tylko na dworze (w domu tylko na noc i to z przebojami) tak więc, czy deszcz czy gradobicie, ja latam jak wariatka z wózkiem po dworze- efekt taki, że nie mam jak i kiedy domu ogarnąć, totalny rozpierdziel w domu mała jest strasznie absorbująca a ja przez to trochę sfrustrowana...myślę, że zamiana ról z mężem zrobi mi dobrze

Anek82, onanana zdrówka dla chorowitków, teraz taki zdradliwa pogoda

Na pewno czegoś nie doczytałam, kogoś pominęłam, wspomagałam się kartką, ale wiecie- jestem początkująca

Uff,ale wyzera byla u rodzicow,rozmrazaja zamrazarke i duzo smakolykow pojedlismy,m.in.zupke dyniowa z grzankami i krewetkami.

Nimfii,no tak,zapomnialam,ze te Chlamydie powoduja zrosty jajowodow.Moze byc problem..
Gola to ofpoczelas kobitko .... niezly maraton prasowania,kladz sie szybko!
Julianna czekalam na obiecany post i jednak jest :-) brawo dla Olka za kolejne,coraz dluzsze dystanse!
Syl moj Artur to chybq mega zarlok jest,bo przed kapiela je kaszke na 120 mlMm (spora miseczka)a teraz wypija przed snem ok.180-200ml mleczka :-0
Mirelko dobrze,ze maz skrupulatny (ale raczej nie pedantyczny?),u facetow rzadko sie to zdarza,szczegolnie budowlancow.
Mamawkoncu fajna babka z ciebie.Rozumiem twoja frustracje,w Polsce ciezko,jednak za granica tez miodu nie ma,rodzina daleko,kultura,nawyki,ale coz,zycie to nie bajka.Usmialam sie z tymi bucikami,dobre!
Mary a brzuszek typowo na @ boli?Moze przyjdzie niebawem,albo ..?? :-)

Dobrej nocki laski!!! Ide sie kapnac,Artik juz padl.Smiechu mielismy dzis z niego co niemiara,bo opanowal cos na ksztalt kosi,ale w jego wydaniu wyglada to jakby robil gest mea culpa,bo bije sie w piersi piastka :-)

Hello hello

Melduję tylko, że wszystko ok!!

Wesele superowe, my się wybawiliśmy za wsze czasy, wróciliśmy ok.3. Cycki mi trochę rozsadzało, ale co tam :-)

Mała cudownie z babcią i dziadkiem (przyjechał, bo mama nie chciała być sama z Małą, bała się) spędziła czas. Była na spacerku, pobawiła się w domu, potem kąpiel, butlę na noc (po raz pierwszy nie cyc) wciągnęła na jednym oddechu i padła ululana przez babcię. I nawet nie obudziła się na dodatkową butlę ok.północy jak przez ostatnie dni, dopiero rano ok.6. A babcia i tak nie spała, bo czuwała aż do naszego powrotu :-)

A ja jak wariatka na tym weselu co pół godziny sprawdzałam telefon, czy mama nie dzwoni, że jakaś awaria jest z Małą. Nie zadzwoniła. Ja dzwoniłam 3x. Było ok.

No to... pierwsze koty za płoty!!

A babcia przed chwilą dzwoniła, że już się za Małą stęskniła... :-)

BUŹKA :-)

Kochane dzięki Wam za wszytskie rady!! jak ja WAS KOCHAM!! Byliśmy z Mają u lekarza (przy spzitalu jest punkt całodobowy) i wsjo ok, antybiotyku mam nie dawać, jedynie flegaminę rzadziej, bo brała 3 razy na dzień a ma brać dwie. acha, lekarka ją za uszka pociągnęła,a ta pozostała bez reakcji także to uszko gorsze raczej nie jest.
Jutro Maja zostaje z ciocią (siostra D.) a ja rano pylam do roboty. Także odpisze do was rano!
Dobrej nocki!!

Dobry deń ;)

onanana- jak dobrze! Super, że bez antybiotyku się obylo! :) Widać, już Majusia coraz lepije:)
Angun - i u nas początki kosi łapci wyglądały jak Polish muchy odganiał, hehe

mamawkońcu
- fajne jest to pepco?? Bo w sąsiadującym mieście mamy , tyle razy już chciałąm epaść, co tam mają??? Rozumiem Twoje rozżalenie, w tym kraju ciężko do czegoś dojść, ja też jestem sfrustrowana i rozżalona:(

Nocka w miarę, jak Pola pójdzie na 1szą drzemę (ok 10) i wstanie to jedziemy do pradziadzia:)

Cześć dziewczyny,

wpadam podzielić się z wami informacją, którą dziś przeczytałam na wp ze w płynie do kąpieli Babydream z Rossmana wykryli bakterie i jeśli ktoś ma to trzeba zwrócić a przynajmniej wyrzucić!! więcej info pod linkiem Bakterie w płynie dla dzieci w znanej sieci sklepów! Oddaj go - Finanse - WP.PL
Ja też jestem mamą listopadową i pomyślałam że może któraś z Was tego używa i przyda się jej ta wiadomość.
pozdrawiam!!

Dzien dobry!

Jeju, ja chyba umre... :-(

Angun - no wlasnie BARDZO boli jak na @! :-( Wiec na pewno lezie, tylko cos dlugo! :eek: Ale moze z tym przeziebieniem sie skumulowalo i taki cyrk mam teraz... :oo:

Magipka - super, ze wesele udane! I jaka dzielna Twoja malutka!

Kochane, zycze Wam milego dnia, a sama ide sie kurowac... Juz sama nie wiem, co z tym zrobic, ale do lekarza nie ma sensu z tym nawet isc. :eek:

Buziaki!

Marta o ku....rde ja go używam!!!!!!!! zaraz doczytam, no nie...:szok:
onanana najlepiej jak najdłużej bez antybiotyku, ja kiedyś podałam bactrim mojej i teraz tego żałuję, bo uważam, że lekarz mocno na wyrost jej to przepisał, ponoć na zapalenie przewodu pokarmowego (jak była malutka nic nie przybierała na wadze, kupki to woda się z niej pod ciśnieniem lała z pupki aż na dywan, a potem jakieś kupy jak plastelina i zielone i płacz całymi dniami) bactrim oczywiście nie pomógł na to tylko Nutramigen- nietolerancja laktozy :crazy: do tej pory próby mleczne kończą się wieeeelkim płaczem

Gola pepco ma dobre ceny, robią często wyprzedaże -50% na ciuszki dziecięce, ostatnio kupiłam fajną czapuchę zimową za 4,99, ale z jakością to różnie- jak trafisz:sorry: niektóre bodziaki trafiają się z super bawełny jak te z lumpka typu early days czy next a czasem kiszka- mam taką bluzę małej, która po jednym praniu wygląda jakby ją kto przeżuł i wypluł...ale jak będziesz gdzieś blisko- zajrzyj!

ufff doczytałam- ja mam partię 10 2014 09, czyli teoretycznie nie ta, ale wiadomo co tam siedzi...

Ostatnia edycja:
reklama
Diewczyneczki Witajcie,

zaraz zabieram się za podcytanie Was
ostatnio u mnie masakryczny okres jak wiecie :sorry: kombinujemy z tą odmową no i dzwoniłam do tego urzędu i okazało się że oni policzyli dochód mojego D. a 2010r, :szok: nie wiem z jakiej racji... no i musimy przynieść świadectwo pracy tamtej pracy D.(z 2010r.) i wtedy się odwoływać ale nic nie jest pewne że dostaniemy tą kasę :wściekła/y:
ja już nie mam do tego wszystkiego siły. D w środę ma kolejny etap do Policji i najprawdopodobniej jeszcze w tym roku wyślą go do szkoły policyjnej na pół roku :crazy: więc ja będę musiała chyba zrezygnować z pracy i wrócić do rodziców bo nie mam z kim Nadii zostawić a opiekunki nie mam za co wynająć no a w żłobkach nie ma miejsc oczywiście...
normalnie wszystko nam się wali....
dobrze że Nadul już zdrowa i chociaż ona mi skrzydeł dodaje żeby to wszystko przetrwać jakoś, to moje dziecko to żywe srebro a nawet złoto :-D śmiechu z nią jest co nie miara :-p

miłego dzionka życzę Wam i idę popijając kawkę poczytać co u Was :)

P.S Nadul dzisiaj zaczyna 11 miesiąc- starucha moja kochana :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry