julieet
Fanka BB :)
przyjmiemy, pod warunkiem, że będziesz często wpadać i pisać :-)przyjmiecie dzieckopiątku i lokatora jej brzucha?!
u mnie jeszcze chyba aż tak nie widać, bo nikt mnie nie przepuścił w kolejce jeszcze :-) ja sama ustępowałam zawsze miejsca w kolejce ciężarnym więc mam nadzieję, że ludzie się odwdzięczą ;-)Czy doświadczyłyście już sympatycznych odruchów innych osób odnośnie swojej osoby w związku z ciążą?
Mary, współczuję Ci, że pracę straciłaś, czy u Was w Norwegii mogą tak zwalniać kobietę w ciąży z pracy? jest to legalne? najważniejsze, że z dzidzią wszystko gra!
Katy, z tego co napisałaś wynika, że masz przeciwciała anty-CMV, co wskazuje na to, że przechodziłaś cytomegalię, jednak nie wiem dlaczego nie masz wyniku ilościowego IgM? musisz oznaczyć ilościowo IgM, wtedy będzie wiadomo, co i jak, lekarz może zalecić Ci też zbadanie tzw awidności, wyjaśni to, czy to stara sprawa, czy świeża. Najlepiej jak pójdziesz jak najszybciej do lekarza, albo sama sobie oznacz w labie IgM i wtedy idź do lekarza.
U nas dzisiaj cudna pogoda, chyba się zaraz zbiorę i pójdę z psem na dłuuuugi spacer. Miłego dnia dla Was!