reklama

Listopad 2011

ja już się nie mogę doczekać ale mam wrażenie że ciąża mi przeleciala szybko dłużyć się będą pewno te ostatnie 2-3 tyg ja pracuję jeszcze mam pełno rzeczy do zrobienie więc czas ucieka..
Zgadzam się, nie wiem nawet kiedy minęły te miesiące, pamiętam jak pisałam na forum, że jak tylko skończą się wakacje, to nawet nie zauważymy kiedy i już będą terminy naszych porodów.

reklama
Dziewczyny kurujcie się na wszystkie sposoby, musimy być zdrowe !!! Mnie też trochę pobolwea gardło, ale mam nadzieję, że mnie nic nie rozłoży..
Gola gratuluję opanowania w takiej sytuacji, ja zazwyczaj tez tak reaguję, ale ostatnio wywiązała się taka kłótnia właśnie z moją teściową (co się rzadko zdarza) i mi puściły nerwy.

Czas rzeczywiście szybko leci, mimo tego, że jestem od połowy kwietnia na zwolnieniu, to codziennie coś się dzieje. Ja tez czekam na sprzątanie pokoiku Małego, mycie okien w całym domu, wtedy jak już przyjdą mebelki będę mogła zacząć pranie.
dziś ze względu na wiaterek i trochę słońca uprałam kocyki i kombinezony. Włożę do worka próżniowego i będą czekały na rozpakowanie.
dziś zamówiłam lietrki nad łóżeczko Artiego :-)
DREWNIANE LITERKI 16cm IMIĘ DZIECKA prezent ozdoby (1816742171) - Aukcje internetowe Allegro
MIŚ i 3 BALONIKI DEKORACJA Z DREWNA literki ozdoby (1824640835) - Aukcje internetowe Allegro

Gola- wszystkiego najlepszego dla Ciebie i męża z okazji rocznicy ślubu!!!!

Ostatnia edycja:
Ostatnio koleżance jej gin odradzał Rutinoskorbin to może lepiej nie ryzykować!!co prawda jest w 12 tygodniu ciąży!!

Alma, a dlaczego gin odradzał koleżance Rutinoskorbin? Ja go często biorę i gin kazał mi go brać żebym znowu krwotoków nie miała. Można go brać ale tylko 1 tabletka dziennie i nic się nie stanie... ;)

Oj ,bidulki jestesmy z tym cholernym przeziebieniem. Ja prawie nigdy nie uzywam ,zadnych lekarstw ,a teraz kiedy naprawde by sie przydalo to nie wolno.

Dziewczyny ,niektore z nas sa juz naprawde blisko konca. Jejku ,a ja pamietam jak wszystkie biegaly na przeziernosc karkowa. oj zlecialo to ,choc mi sie wydaje ze te ostatnie tygodnie sie dluza niemilosciernie.
Sama bym najchetniej lezala, alle zyc trzeba. Szkola ,troche pracy. Nie ma lekko. a wam kochane z malymi dziecmi to naprawde nie zazdroszcze. Zabawa z 2-3 latkiem to ostatnia rzecz na jaka bym miala teraz ochote. ale pewnie przy wlasnym dziecku to jest inaczej.

snilo mi sie ,ze urodzilam dzieko ktoro od razu mialo jakies 2 lata. Bylo to okrobne ,strasznie sie meczylam ,bo ciagle myslalam ,ze nie uzyje tej masy rzeczy jakie pokupowalam bo on byl od razu na to za duzy. Sam biegal i mowil. co za schiza. Naprawde ucieszylam sie jak sie obudzilam.

Kurcze ,przeczytalam jakis artykol o dziewczynie co urodzila w 40tc martwe dziecko bo udusilo sie pepowina. I wciaz o tym mysle. Nic nie mozna na to poradzic ,po prostu tak sie dzieje. I teraz siedzi mi tro w glowie. Cala ciaza to jedno wielkie zamartwianie sie. Mam juz powoli dosc.

Winki mi też się ciągle śni szpital... Najlepsze jest to, że tam mi się śni, że nie jestem w ciąży tylko leżę tam z powodu mdlenia albo nie wiadomo dlaczego... To chyba przewrażliwienie przed zbliżającymi się porodami bo to już za kilka tygodni...
A co do tego artykułu to lepiej nie czytaj takich rzeczy bo potem to na nas źle działa. Ja słyszałam o takiej samej sprawie w mojej rodzinie ale nie dopuszczam do siebie takich myśli, tak więc Ty kochana też nie myśl o tym!!! Główka do góry;***

Agałódź cieszę się, że już u Ciebie wszystko w porządku, trzymam kciuki za Ciebie i za maleństwo, żeby jeszcze trochę wytrzymało;***

Nimfii ja też się męczę z katarem już ponad 2 tyg i nic nie pomaga. I też mam ten katar zatokowy, a jak mam "wydmuchać" nosa to aż mi się mega kręci w głowie... Chciałam kupić jakiś aerozol do nosa ale niestety nic nam nie wolno...

Ja dzisiaj jestem jakaś słaba. Chyba powinnam się przespać i zimno mnie trzęsie...
Zdarzają się Wam jakieś mroczki przed oczami??? Ja siedzę i potrafi mi coś nagle latać przed oczami jakieś takie właśnie mroczki i zauważyłam pogorszenie się mojego wzroku... Czytałam ostatnio, że to są pierwsze objawy zbliżającego sie porodu...

Właśnie doznałam szoku!!!!! Za tydzień moja przyjaciółka wychodzi za mąż więc w tą sobotę robi panieński. Co najlepsze ja mam szkołę w weekend od 8 rano do 20.50. Moja przyjaciółka prosi mnie o to czy by mój mąż nie mógł zawieźć jej i jej koleżanek na wieczór panieński do klubu w Warszawie i przywieźć, a najlepiej zostać tam w Warszawie na wypadek gdyby któraś źle się poczuła... No jestem zszokowana, jak można o takie coś pytać babę w 8 miesiącu ciąży gdzie nigdy nic nie wiadomo czy nagle nie będzie trzeba jechać do szpitala bo teraz różnie to bywa przecież. No tak to ja puszczę męża, a sama będę chodziła i się martwiła co on robi i gdzie jest. Mój mąż nie jest na wypożyczanie, szczyt bezczelności...

Ostatnia edycja:
Angun mi hemoglobina ciągle spada poniżej normy mimo tego, że ciągle przyjmuję żelazo z kwasem foliowym. Niedługo będę powtarzać morfologię, zobaczymy co mi wyjdzie czy się już poprawiło czy jak.

Winki, nie czytaj takich rzeczy, to tylko negatywnie na Ciebie wpłynie. Słuchaj samych dobrych opowieści i podnoś się na duchu, tutaj chodzi o Twoje samopoczucie, a taka głupia wiedza nic nie pomoże tylko zaszkodzi ;-) Co do snów, ostatnio śniło mi się, że mój A. chodził nago przy położnej środowiskowej, która była u nas w mieszkaniu oglądać dziecko. I co najlepsze, wcale nie widział w tym nic dziwnego. Myślałam, że go pozabijam, jak się obudziłam, zawsze się budzę potem zła na niego, nie umiem nic na to poradzić :-D

Gola, Ty to jesteś dzielna, dobrze, że dałaś radę spokojnie przez to przebrnąć, ja jestem gwałtowna i strasznie szybko się denerwuję i lecą słowa. Nie słuchaj tej głupiej baby, a zobaczysz, że jeszcze do Was przyleci, jak się wnuczka urodzi i będzie pokazywała wszystkim, jaką to jest idealną babcią.

Karolina30, mnie to najpierw zleciało wszystko strasznie szybko. Przed chwilą był luty, dostałam test z krwi na Beta HCG i zastanawiałam się, co dalej, jak to zorganizować, jak powiedzieć rodzicom, znajomym i czy na pewno damy sobie radę. A teraz nagle jest koniec września i do terminu parę tygodni...
Z drugiej strony myślę sobie, że tak mało czasu, a potem, że tak długo już jestem w ciąży i mógłby być już listopad, bo ile można czekać na to swoje małe szczęście ;-) Tak więc niby szybko leci, ale dłuży się niesamowicie, zwłaszcza ta końcówka. Żyję z wizyty na wizytę, czekam tylko na jakiś sygnał od malucha, ruchy, bicie serducha i latam po sklepach w przygotowywaniu wyprawki. Dziwna ta ciąża, naprawdę ;)

Myślę, że niedokrwistość daje Ci się we znaki m.in.poprzez te mroczki.
Moja przyjaciółka prosi mnie o to czy by mój mąż nie mógł zawieźć jej i jej koleżanek na wieczór panieński do klubu w Warszawie i przywieźć, a najlepiej zostać tam w Warszawie na wypadek gdyby któraś źle się poczuła..
-
rzeczywiście niezły tupet, to jest twoja przyjaciółka czy tylko koleżanka?/ Może nie przemyślała tej propozycji i "rzuciła" tak sobie bez głębszego przemyślenia???

Najlepsze jest to, że przyjaźnimy się już 10lat...
Nie wiem czy myślała w ogóle to pisząc do mnie bo jakby to ona była na moim miejscu to by mi zaraz litanię walnęła, że jak ja mogę ją o coś takiego prosić będąc w takim zaawansowanym etapie ciązy... Ale widocznie nie myśli dziewczyna przed ślubem...

reklama
UFF..a ja wczoraj dostałam pierwsze skurcze...miałam je chyba z 3 godziny..Ze względu że u nas remont a do terminu jeszcze daleko...nie byłam spakowana...wiec pomału zaczełam się pakować..naszczescie skurcze przeszły..
Kupiłam sobie elektrody Tens, w szpitalu gdzie rodze maja ten aparat, tylko trzeba mieć swoje elektrody, zobaczymy co to będzie. Zastanawiałam się nad kupnem Dianatalu..ale w moim szpitalu nikt nie jest przeszkolony w jego kierunku:(czytałam też o baloniku ebino-chyba tak sie nazywał) ale kosztuje 350!!!;/;/
Ja nadal pracuje, masakra..jak się wyrobię wcześniej to bede miec wolne...ale już tak wiem że nie dam rady z terminem który obiecałam;/ strasznie sie tym stresuje...
Buziaki dla was

ps. dlaczego nie wolno jesc tego Rutinoscorbinu?? Mi zalecił lekarz 3 razy dziennie po 2

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry