reklama

Listopad 2011

uu ja mysle ze my skrecac lozeczko bedziemy w ostatnim momencie:d jutro lece na ktg:) zobaczymy co mi sie tam pokaze:) i wowczas moze za dwa tygodnie namowie meza na skrecanie lozeczka bo teraz w piatek dostane kase z pracy wiec bedzie mozna zrobic zakupy dla dziecka:) a nie mam materacyka;)

co do szczepien to kurde pewnie becikowe pojdzie na te platne...ale co tam...to wszystko dla dziecka.

reklama
hej laseczki!
dłuuuuuuuuuuugo mnie nie było!
widzę, że wszstko u was w porządeczku!
Juz jedna mamusia rozpakowana.
Trzymam kciuki za wszystkie listopadowe maluszki i zyczę miłych przygotowan do porodu!
Buziaki!

hej mamuski :-)
Nie było mnie ze 2 tyg i nie sposób nadrobic wszystkich wpisów tyle naprodukowałyście:szok:
U nas zamieszanie,bo w tamtym tygodniu mały był chory a w tym duży poszedł do szpitala na korektę przegrody nosowej i siedzi tam od poniedziałku a zabieg dopiero jutro:wściekła/y: Więc tak kursuje między przedszkolem,domem a szpitalem.
Cofnęłam się tylko strone do tyłu,bo pisałyście coś o szczepieniach.Ja mam zamiar szczepić małą tak jak Maciusia czyli poza obowiązkowymi dodatkowo HiB,Pneumo i Meningoki tym bardziej,ze planuje dla niej żłobek jak trochę podrośnie.
Nie pamiętam która pytała ale Hib to co innego niż Pneumokoki.Zastanowię się jeszcze nad ospą,bo nie chciałabym z Mają przechodzić tego co w czerwcu z Maciusiem-do dzisiaj ma blizny na buźce:-(

Ja się dobrze czuję poza zmęczeniem przez to ciągłe latanie.Jeszcze się za pranie i prasowanie ciuszków wzięłam i tak robię to na raty.
Dzis miałam wizytę,ale to na odpowiednim wątku napisze.
Pozdrawiam Was mamuśki!!! jak już się u nas uspokoi to częściej będe zaglądać ;-)
Trzymajcie sie dzielnie!!

Emy faktycznie długo się nie odzywałaś,aż ostatnio kilka razy myslałam co u ciebie,ale widzę,ze wszystko gites więc się cieszę :-)

Kochane Listopadówki - WITAM Was po 3 tygodniach nieobecności :-) Nie ma szans na nadrobienie wszystkiego, więc wybaczcie, że jestem "do tyłu" z tym co u kogo.

Po krótce powiem tylko - nienawidzę remontów i na własnej skórze doświadczam, że "szewc bez butów chodzi". 3 tyg. temu zaczęłiśmy remont 2 pokoi (1 tylko malowanie i cyklinowanie podłóg a 2 to nasza sypialnia z kącikiem dla Zosi - taki konkretniejszy z nowymi meblami, cyklinowaniem i malowaniem). Remont robi mój B. - budowlaniec i o zgrozo... nigdy więcej:wściekła/y: Rozumiem, że robi remont po 3 godziny dziennie, bo pracuje na Śląsku po 10 godzin (plus 2,5 h dojazd)... ale okazał się tak niezorganizowany, że szok. Ehhh nie będę Wam marudzić, za to jak skończymy to wkleję fotę do nowego wątka z pokoikami.

Ja już prawie nie wstaję z łóżka, nie mam siły, brzuszek mi mega urósł przez ostanie 2 tygodnie i czuję się jakoś słabo... Dalej wcianam Fenoterol i brzucholek twardy.
W przyszłym tygodniu chcę zacząć prać ciuszki i muszę kupić materacyk, wypełnienie do pościli plus kosmetyki, kocyki, ręczniczki i rzeczy dla siebie do i po porodzie... ufff dużo tego jeszcze. Ale wiecie co, zdecydowałam się rodzić w Krakowie na Ujastku - chcę ZZO. Czy któraś z Was tam będzie rodzić? Nimfii może Ty?

Sorry za takiego maila "tyko o sobie", ale postaram się nadczytać jak najwięcej z forum, chociaż ten wątek i wyniki badań... bo zacznę gadać sensowniej;)
Tak się cieszę, że do Was wróciłam.

Aaaa jutro zaczynam 36tc... to zdaje się 9 miesiąc... o to już za 20 minut!

Pozdrawiam Was wszystkie gorąco:happy:

Emy dlugo cie nie bylo, czasami myslalam o tobie, ciesze sie ze sie odezwalas.

A ja zaczelam pranie i prasowanie, sporo tego a to dopiero poczatek. W weekend zamawiamy lozeczko, juz nie moge sie doczekac. Musze tez zaczac kompletowac rzeczy potrzebne do szpitala bo jeszcze nic nie mam.
teraz zmykam spac bo rano nie wstane do pracy. Juz mi sie nie chce pracowac a jeszcze 5 tygodni.

hej mamuśki 2 dni nie byłam na bb i tyle czytania szok
NIUNIA
ja często budzę się na plecach i nie kontroluje tego wiec sądzę by na zapas się nie martwić bo organizm sam da Ci znać o zmianie pozycji tzn jak poczujesz że Ci słabo to znaczy że ta pozycja nie jest właściwa - tak tłumaczyla mi lekarka gin. że ona tak w ciąży miała wiec staram się spać na lewym boku ale czasem się nie da jak mała się ułoży nietypowo
GOLA
finiszujesz super ja też wybrałam farbę do pokoiku malej też w beżach mam nadzieje że całość wyjdzie fajnie na razie zrobilam mala próbę zobaczymy -ale cieszę się że zamówiłam mebelki już :)))))))))))) no i wózek mam
no i fajnie że się zaopatrzyłaś w niezbędne jednorazówki ja też muszę zakończyć kompletowanie wszystkiego bo osiwieje do porodu
ANECZKA
nie wiem gdzie mieszkasz ale u nas w Poznaniu jest sklep TKMAXX i tam mają małe kombinezony od 56 rozm i tak około 50 -60 można coś wybrać może u Ciebie w mieście też jest ten sklep

NIMFI
mój małżonek też się często zachowuje jakby zjadł wszystkie rozumy taki urok facetów ja już odpuszczam bo chcę si,ę wyciszyć do porodu dosyć awanturek :)))
SARA
nie mam pojęcia o szczepieniach tez mam ten dylemat co zrobić wiem na pewno że zakupie tą engeliks chyba dobrze napisałam to jest ta podawana po urodzeniu bo ta szpitalna jest b.zanieczyszczona i ta ponoć o niebo lepsza koszt ok 50 zl ona jest na żółtaczkę z resztą pomyśle ale jestem trochę zabiegana wiec mam malo czasu nawet na poczytanie o tym wszystkim
ANGUN

WYRAZY WSPÓŁCZUCIA Z POWODU CIOCI :( , kurde ciągle coś co do magnezu nie przejmuj się na pewno będzie si poptrz na te co piją cala ciąże a często rodzą zdrowe maleństw a te co chuchają dmuchają częściej mają chore maleństwa myśle że organizm jakoś sobie radzi z nadmiarem takich suplementów gorzej byłoby jakby była to wit a będzie dobrze :))

a u mnie kończymy remont pokoju córki zamówiliśmy mebelki już za 2 max 3 będą teściowa (ta wstrętna dla przypomnienia) sypneła kasą i za to kupiliśmy owe meble i wózek dla malej który mam w domu już :))) wiec mega się ciesze
ogolnie jeszcze się ''kulam'' dziś w tkmaxx 2 osoby mnie przepuściły do kasy :)))))) szok było mi b.miło!!!! chodzę nadal do pracy juto wolne pt pracuje i po niedzieli też . Nie wiem jak Was bolą mnie żebra tak pod piersiami -
z dobrych wieści b.dobra kumpele zaciążyła hura wiec nasze dzieci będą rówieśnikami namowie ja by dopisała się do bb :)
POZDROWIENIA DLA WSZYSTKICH KULECZEK

Witam mamusie, jak wyspana nie mogę narzekać a Wam jak się spało:tak:

Wczoraj byłam cały dzień u siostry pochodziłyśmy po sklepach dziecięcych i nie tylko ale nic specjalnego nie kupiłam z przydatnych rzeczy do szczoteczkę do mycia zębów do szpitala i chusteczki higieniczne :-D, fajna pogoda się zapowiada na pewno jak wstanę puszcze pralkę z ubrankami a na wieczór poprasuję w sumie od poniedz. zrobiłam już 4prania ubranek i jeszcze zostało z 4:szok:
Angun wyrazy współczucia, trzymaj się,

Witam mamusie po długiej nie obecności :tak:damy radę z wszystkim się uporać choć czas gna nie ubłaganie

wczoraj o ciekawych rzeczach pisałyście min. o szczepieniach i dodatkowym urlopie macierzyńskim już o tym urlopie słyszałam ale jakiś specjalnie nie czytałąm ale teraz muszę sobie tego pilnować bo jak sam człowiek sobie czegoś nie przypilnuje to nikt za nas tego nie załatwi tyko pamiętajcie dziewczyny żeby złożyć nie później niż 7 dni przed końcem podstawowego urlopu macierzyńskiego wniosek do pracodawcy. Jeśli nie przegapimy terminu, pracodawca nie ma prawa takiego wniosku odrzucić. Co ważniejsze od 2014 roku dodatkowy urlop macierzyński ma wynosić nawet 6 tygodni.Fajnie.

fajne z tym dodatkowym urlopem ale jedno dadzą a drugie zabiorą, są to na razie propozycje Komisji Europejskiej ale pomysł już się podoba pracodawcom co dla nas pracowników na pewno się nie spodoba

Po chorobowym i macierzyńskim skrócą ci urlop
Urlop macierzyński, wszystko o macierzyńskim (1) - Newsweek.pl

a jeśli chodzi o szczepienia to ja jestem za szczepieniem na pewno na Pneumokoki na Rotawirusy dużo odradza będę musiała dopytać Pediatry co myśli o tych szczepieniach jak poda jakieś mocne argumenty to też zaszczepię

Życzę miłego spokojnego dnia

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kochane Listopadówki - WITAM Was po 3 tygodniach nieobecności :-) Nie ma szans na nadrobienie wszystkiego, więc wybaczcie, że jestem "do tyłu" z tym co u kogo.
(...)
Ale wiecie co, zdecydowałam się rodzić w Krakowie na Ujastku - chcę ZZO. Czy któraś z Was tam będzie rodzić? Nimfii może Ty?

Aaaa jutro zaczynam 36tc... to zdaje się 9 miesiąc... o to już za 20 minut!

Cześć! Nimfii i ja też wybieramy się na Ujastek-zajrzyj na forum szpitala https://www.babyboom.pl/forum/krakow-f195/porod-w-szpitalu-ujastek-34457/index49.html może coś ci się przyda z ostatnich stron :) Ja też chcę ZZO ! :)

nie mam pojęcia o szczepieniach tez mam ten dylemat co zrobić wiem na pewno że zakupie tą engeliks chyba dobrze napisałam to jest ta podawana po urodzeniu bo ta szpitalna jest b.zanieczyszczona i ta ponoć o niebo lepsza koszt ok 50 zl ona jest na żółtaczkę z resztą pomyśle ale jestem trochę zabiegana wiec mam malo czasu nawet na poczytanie o tym wszystkim

ogolnie jeszcze się ''kulam'' dziś w tkmaxx 2 osoby mnie przepuściły do kasy :)))))) szok było mi b.miło!!!! chodzę nadal do pracy juto wolne pt pracuje i po niedzieli też . Nie wiem jak Was bolą mnie żebra tak pod piersiami -

ta lepsza szczepionka na żółtaczkę to ENGERIX ja na pewno będę prosiła o receptę i nie pozwolę tą drugą zaszczepić (Euvax z rtęcią)

Brzuch mi wczoraj znowu urósł "skokowo"... Nie mam tak że codziennie urośnie troszkę i niezauważalnie tylko jednego pięknego dnia cały dzień mnie niemiłosiernie skóra boli i wieczorem stwierdzam że mnie przybyło :tak:

Z żebrami mam dokładnie tak samo, szczególnie kiedy długo siedzę przed komputerem :)
Wczoraj pod wieczór już nie mogłam chodzić tak mnie wszędzie rwało, ciągnęło i ograniczało...
Mąż już ma dosyć mojego nocnego stękania przy próbie zmiany pozycji... Ja mam tego dosyć jeszcze bardziej. Jak tu jeszcze miesiąc wytrwać:-(

Wczoraj wstępnie spakowałam torbę bo mnie T męczył i zagroził wyłączeniem internetu jak się nie spakuję.
Wielu rzeczy jeszcze nie wsadziłam a już się miejsce skończyło :confused: a nie mam większej torby :confused: chyba pojadą ze mną dwie :)

Nie wiem czy brać podkłady-takie na łóżko Semi jak do przewijania... Dużo miejsca zajmują ...
Jakbym je wyjęła to reszta wejdzie.

Ostatnia edycja:
Hej! U mnie dzisiaj znowu słoneczko! A spałam jak zabita, bo wczoraj mój synek miał w przedszkolu uroczystość pasowania na starszaka, więc była akademia i występy. Potem jeszcze byliśmy z nim na placu zabaw i wierzcie mi nic przecież takiego nie robiłam, a jak wróciłam do domu to byłam tak padnięta, że zasnęłam już po 20.00 i spałam dzisiaj do 8.00 czyli zamknęłam zegar:tak:

reklama
dzięki Katerinka_2 za te linki już się z nimi zapoznałam jedno sobie nawet planuję wydrukować bo u mnie w pracy to upierdliwi. musiałam iść na zwolnienie szybciej bo dnia opieki na dziecko nie chcieli mi dać bo niby pracuje 4 dni a ja chciałam wtedy na początku ciąży iść do lekarza bo pracuje popołudniami a lekarze prywatnie tak przyjmują.Więc teraz będę walczyć o to co mi się należy, z tymi wolnym to też zacznę. mam nadzieję, że wasi pracodawcy są bardziej wyrozumiali.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry