reklama

Listopad 2011

Witam kobitki;)

Madzia witam kochana po porodzie;) Super, że u Was wszystko dobrze.

Gola spróbuj kupić ten laktator albo wypożyczyć, pamiętam, że moja siostra miała ten sam problem co Ty i jedyne co jej pomagało to na chwilę przed karmieniem odciągała mleko i mała mogla spokojnie jeść, może i Tobie to pomoże - trzymam kciuki;***

Ja byłam w szpitalu rano, miałam juz nawet nastawienie i rzeczy że zostanę. zrobili mi ktg na którym córa tak szalała, że w szoku byłam, ordynator mnie zbadał i kazał przyjechać dopiero w srodę. Czyli w środę rano pojadę do mojego gina bo mam wizyte i zdecydujemy co dalej. Ja myślałam, że mi czop wyleciał a to raczej tylko jego kawałek bo od 2 tyg szyjka nadal zamknięta na ok 2 cm. (zależy jakie kto ma palce) ale nic się nie zmieniło. Czyli siedzę spokojnie w domku do środy;)

Krocze boli mnie dziś do tego stopnia, że chodzić nie mogę;(((

reklama
I już w domu....

Wczoraj nas wypisali, no i teraz jakoś staramy sie wejsc w nowy rytm dnia :eek: Hehe oczywiscie nie jest łatwo :sorry: Ale nie spodziewalam sie rewelacji....
Wczoraj na wieczor Macius urzadzil nam histerie, bo już byl bardzo zmeczony przez emocje jakie mial w ostatnich dniach bez mamy :baffled: Dziś rano jeszcze był poirytowany. Ale już jest lepiej. Teraz chce sie przytulac do mlodszego braciszka gdy go karmie piersia :sorry: i jest chetny do poznania nowego i nieznanego - tj zmiany pieluch Kubusia, karmienia, pielegnacji noworodka.

A wiec zaraz sie poloze korzystajac z chwiili spokoju....
Jak bede miala wiecej czasu napisze jak sobie radzimy :tak:

Pozdrawiam!

Nimfii super, że już w domku (urodziłas do 14 jupi). A Maciuś na pewno sie przyzywczai do nowej sytuacji. Pamiętam jak koleżanka mi opowiadała jak przyjechała z Mała do domu, to starszaczek przez godzine płakał tak o bez powodu, bo właśnie miał w sobie tyle emocji i tesknił za Mamą, a Mama nie wróciła sama tylko z Dzidzią.
Super imię wybrałaś Maciuś i Kubuś - idealnie :-) czekamy na fotki na Kubusia
Niuniunia jednak wróciłas do Nas :-) to dobrze, że Mała szaleje w brzuchu, ale czułaś dzisiaj lepiej ruchy. Wiesz co ja tydzień temu prawie nic nie czułam i tez sie bardzo martwiłam, za to od soboty jest znaczna poprawa. Moze dlatego, że wiecej sie obijam :-) i wiecej czasu spedzam na sofie
Ssabrinaa tez znalazłam na ebayu polska posciel, ale i tak zamawiałam wozek z polski to w tym samym sklepie zamowilam posciel. No mój mąż dla Olafa sam kupował w mothercare posciel, wydal ponad 100f a mi sie nawet nie podobala :-( oczywiscie nie powiedziałam mu tego,ale w polsce za ta cene mam dwa komplety dobrej poscieli.
Madzia to dobrze, że Maciek chodzi do przedszkola, to w dzien możesz sobie uciąć drzemke. Ja tez sie boję tego, ze jak Mój Synek zacznie po swojemu przytulać ta Maleńka Dzidzie to jej nie do konca bedzie podobało. Nie ma w sobie delikatności - wrecz taki Denis Rozrabiaka z niego

Nimfii witaj wśród nas z powrotem, już z Kubusiem przy boku, jeszcze raz gratulacje!!!
Zobacz, urodził się, jak chciałaś, zaczął się długi weekend i miałaś opiekę nad Maciusiem i mąż też mógł ci towarzyszyć, fajnie się ułożyło! Pochwal się jakimś zdjęciem Malutkiego.
Niuniunia skoro ktg ładnie wychodzi, Mała ruchliwa, to tylko kwestia czekania, może w środę dowiesz się jakiś konkretów.
Anus, Martttika ja pościelkę Małego wczoraj ubrałam na próbę po całkowitym wysprzątaniu pokoju. I tak będzie narazie spał u nas w sypialni w koszyku, bo będę go chciała mieć przy sobie. Potem może uwiecznię fotkami, bo zawiesiliśmy też miśka i literki :-)
Madzia mój starszy niespełna 4-letni brat, jak wróciłam ze szpitala (ok.2 mies.po urodzeniu), też mnie całował i tulił zagilonym nochalkiem, moja mama do dziś to wspomina, a i nazywał mnie swoim malutkim czarnym łepkiem :-) (miałam b.ciemne włoski).

Ostatnia edycja:
nimfii witaj z powrotem :-) super ze juz w domciu jestescie :-) Czekamy na jakies fotki Kubusia ;-)
anus dokladnie tak,nie dosc ze drogie te posciele maja to i kolorystyka beznadziejna:baffled:
Niuniunia dobrze ze u Ciebie wszystko w porzadku,no i niunia szaleje to jest najwazniejsze ;-)

dziewczyny coś w tym jest, że w Polsce dla dzieci pościele itp. są fajniejsze. Dostałam chyba ze trzy komplety z USA i powiem, że bez rewelacji, a ceny kosmiczne i to chyba za metkę tylko :-) Tak samo moja szwagierka we Francji nic za bardzo kupic nie mogła, wiekszość rzeczy wiozła tam z Polski, nawet wózek i to kupiony tutaj wzbudzał tam niemałą sensację, bo francuski zaczepiały ją i pytały gdzie kupiła, bo tam tylko produkują w ciemnych brzydkich kolorach, a ona miała ładny delikatnozielony

Hej wszystkim!

Witam się po raz ostatni w dwupaku. Jutro CC i jestem okropnie zdenerwowana...
:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Nie wiem, czy wiecie, ale AniaSm urodziła dziś w nocy o 2.22 Lenkę!!! :-):-):-):-)

Ania - gratulacje!!!

mary-beth kciukasy zacisniete kochana &&&&&&& i nie denerwuj sie bo wszystko bedzie w porzadku a i juz jutro przywitasz swoja Mie :-)
Ania wielkie GRATULACJE kochana !!!!!!!

Ciekawe jak tam kachutka ??czy juz jest po CC czy jeszcze nie.....

reklama
Mary-Beth to trzymamy kciuki mocno,mocno :-) a na nerwy to ciężko coś poradzić, głowa do góry, jutro już utulisz swoją Córeczke.

AniaSm ​GRATULUJEMY Córeczki

Sara_R mi sie w ogole nie sprawdziło, u lekarza na USG pokazywało 3200 (ale to było zwykłe USG), w szpitalu przed porodem na trochę lepsiejszym sprzęcie wyszło, że Mały ma ważyć 3500, a jak sie urodził ważyl 3000 (za to poród jak marzenie). Teraz tutaj mnie tylko położna na dotyk bada i mówi, ze Dziecko nie będzie duże, ale jak kurcze ona to może wiedziec dotykając brzuch, to nie wiem.

Martttika z wózkami to racja, my Polki lubimy duże wygodne wózki :-) zresztą ja nawet jak oglądałam jakis w Anglii to mnie przerażały ceny. Bo w Polsce wybierasz sobie opcje 2w1albo 3w1 i masz tam juz spiworki, osłonki itd, a tutaj za wszystko dodatkowo trzeba płacić. Zresztą większość Mam woli sprawdzone w polsce produkty, nawet głupie kosmetyki, Tesco w uk jest zawalone johnsonem (które sie srednio nadaje dla niemowlaka), a z nivea dla Niemowląt nie znajdziesz nic, dobrze, że są polskie sklepy.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry