reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Listopadowe mamy 2018

Do leżących mam- zapisujemy się??? :D Link do: Wirtualna Polska - Wszystko co ważne - www.wp.pl
Mam to zazwyczaj w nocy, kiedy się budzę to tylko piję i sikam, i od rana jakoś do południa. Fakt, ostatnio pastę zmieniałam, ale nie wiem, czy to od tego. Męczy mnie to już dłuższy czas.
@anet88 może faktycznie muszę pić jeszcze więcej, ale ile można xD
Co prawda ja nie robiłam kotletów, tylko moja siostra i mówiła, że dobre, jej bardziej smakowały na ciepło, mamie na zimno.(w załączniku)
@Koziunia też używam tego kalkulatora, raczej zawsze mieszczę się w normie :)
@majacyr mam 33+3 :)

Też często nie umiem się odnieść do wszystkich wpisów, może to wynika z tego, że to moja pierwsza ciąża albo z tego, że ogólnie jestem nieśmiała i introwertyczka, ale coś tam skrobnę czasem :)
pij więcej i spróbuj zmienić pastę, mi sensodyne tak wysusza, że rano mam wrażenie, jakby mi się język przykleił do podniebienia :p jak nie przejdzie to do lekarza ;)
Dziewczyny ratujcie nogi mi tak spuchly ze niemoge chodzic co robic leze w nimi w gorze ale nawet po nocy nic nieschodzi co jeszxze moze pomoc wygladaja jak u shreka
emoji33.png
emoji33.png
może sobie pomocz nogi w roztworze sody oczyszczonej? trochę zmniejszy obrzęk. Jak nie przechodzi nic a nic do rana to poszłabym jednak do lekarza:tak:
@Koziunia fajny kalkulator, niby jestem w normie, aż dziwne, już mnie tak dużo :( ale mam tendencje do zbierania wody, przed okresem potrafiło przybyć 3 kg z wody.
@FiLi88 najważniejsze, że masz często wizyty i wiesz, że wszystko w porządku ;) a co do tego centrum rodzenia, ja osobiście wybrałabym miejsce, gdzie są lekarze położnicy (bo rozumiem, że w tym ośrodku tylko położna? a co ze znieczuleniem?) i dobra neonatologia. Po prostu czułabym się pewniejsza i spokojniejsza, gdybym miała taką opiekę pod ręką. Pomimo masówki, która komfortowa na pewno nie jest. Ale to Twoja druga ciąża, jak piszesz niepowikłana, już wiesz co i jak, ufasz położnej, a tam będzie super komfort dla Ciebie i dzidziusia. Na pewno podejmiesz dobrą dla siebie decyzję ;)
@majacyr uaktualnij sytuację z Twoją skórą :p mam nadzieję, że jest lepiej?

reklama
@Dzidzibobo można brać asmag i 2x dziennie.
Ale te zasłabnięcia mnie martwią.
Ja bym skonsultowała się z ginem.
A jak poziom hemoglobiny? Cukru?

@Kacprysiowo pod jakim względem my do przodu?
Wiem, że Ty z grudniówek jesteś ale to raptem ode mnie 2 tygodnie.

Nie osłabiajcie mnie z tą wagą.
Ja na tym kalkulatorze to nawet z trojaczkami bym miała 15kg za dużo [emoji23][emoji23][emoji23]
Chrzanie te kilogramy, dałabym dużo za dzień bez swędzenia
Jest lepiej niż wczoraj ale swędzi nadal.

@Dita miałaś miłą sytuację w Biedrze, oby więcej takich pracowników.

@ Weronikakrz potrzymaj trochę w chłodnej wodzie, potem posmaruj tym żelem do nóg sexy mama z bielendy.
Może też być żel z kasztanowca.

@mayfly ogólnie jest sporo lepiej, ale ja chyba liczyłam na to, że mnie całkiem przestanie swędzieć.
Zmieniam proszek na dzieciowy.
Mój i tak kupił do prania ciuszków i mi truje, to swoje ciuchy też będę w "Dzidziusiu"prała.

Kurde nasa tyle kasy za leżenie 70 dni płaci.
A jak ja leżę 2x tyle to kto mi za to zapłaci [emoji23][emoji23][emoji23]

Dziewczyny ratujcie nogi mi tak spuchly ze niemoge chodzic co robic leze w nimi w gorze ale nawet po nocy nic nieschodzi co jeszxze moze pomoc wygladaja jak u shreka [emoji33][emoji33]

Jejku, długo tak masz? Ogólnie opuchnięcie powinno chyba przechodzić po nocy albo po kilkugodzinnym odpoczynku z nogami u góry, jak tak nie jest i to trwa to chyba udałabym się do lekarza. Mogą ci tez puchnąć od pogody, bo jest gorąco i niby tez od diety...
Dużo leż!!

Mam to zazwyczaj w nocy, kiedy się budzę to tylko piję i sikam, i od rana jakoś do południa. Fakt, ostatnio pastę zmieniałam, ale nie wiem, czy to od tego. Męczy mnie to już dłuższy czas.
@anet88 może faktycznie muszę pić jeszcze więcej, ale ile można xD
Co prawda ja nie robiłam kotletów, tylko moja siostra i mówiła, że dobre, jej bardziej smakowały na ciepło, mamie na zimno.(w załączniku)
@Koziunia też używam tego kalkulatora, raczej zawsze mieszczę się w normie :)
@majacyr mam 33+3 :)

Też często nie umiem się odnieść do wszystkich wpisów, może to wynika z tego, że to moja pierwsza ciąża albo z tego, że ogólnie jestem nieśmiała i introwertyczka, ale coś tam skrobnę czasem :)

Internet czy forum jest idealne dla introwertyków czy nieśmiałych ludzi, bo znamy sie wirtualnie tylko [emoji5]i często tego czego nie powiemy komuś twarzą w twarz, to możemy zapytać sie tutaj na forum.. tym bardziej, że wszystkie w podobnej sytuacji jesteśmy [emoji28][emoji3]
Widzisz,ja po twoich postach nie wywnioskowałabym, że ty nieśmiała jesteś [emoji16]

Zawsze robi się miło w takich sytuacjach a dobrych ludzi co raz mniej ! Ja też ostat io w autobusie byłam i pełno ludzi było, nigdzie miejsca żeby usiąść i strasznie duszno aż słabo mi było, i jedyne osoby które mi ustepywaly to starsze kobiety po 50tce, a malolatki siedziały i w dupie miały.. Oczywiście nie skorzystałam, no ale takie sytuacje są straszne.. [emoji17]

Trzeba było skorzystać, jak ci ustępowały miejsca [emoji3][emoji854]

A do szpitala koszule, szlafroki, ręczniki itd. też będziecie prać w dziecięcym proszku?

Ja na pewno nie [emoji846]tylko dziecięce rzeczy [emoji106]

Dziewczyny ratujcie nogi mi tak spuchly ze niemoge chodzic co robic leze w nimi w gorze ale nawet po nocy nic nieschodzi co jeszxze moze pomoc wygladaja jak u shreka [emoji33][emoji33]

Ja bym pognala do lekarza. Jk po nocy nie schodzi i do tego doszedl bol, to nie ma co. Moze cos sie z nerkami dzieje, albo inne cuda wianki... a moze dzidzio cos mocno uciska. Lepiej to sprawdzic.

Do leżących mam- zapisujemy się??? :D Link do: Wirtualna Polska - Wszystko co ważne - www.wp.pl

pij więcej i spróbuj zmienić pastę, mi sensodyne tak wysusza, że rano mam wrażenie, jakby mi się język przykleił do podniebienia :p jak nie przejdzie to do lekarza ;)

może sobie pomocz nogi w roztworze sody oczyszczonej? trochę zmniejszy obrzęk. Jak nie przechodzi nic a nic do rana to poszłabym jednak do lekarza:tak:
@Koziunia fajny kalkulator, niby jestem w normie, aż dziwne, już mnie tak dużo :( ale mam tendencje do zbierania wody, przed okresem potrafiło przybyć 3 kg z wody.
@FiLi88 najważniejsze, że masz często wizyty i wiesz, że wszystko w porządku ;) a co do tego centrum rodzenia, ja osobiście wybrałabym miejsce, gdzie są lekarze położnicy (bo rozumiem, że w tym ośrodku tylko położna? a co ze znieczuleniem?) i dobra neonatologia. Po prostu czułabym się pewniejsza i spokojniejsza, gdybym miała taką opiekę pod ręką. Pomimo masówki, która komfortowa na pewno nie jest. Ale to Twoja druga ciąża, jak piszesz niepowikłana, już wiesz co i jak, ufasz położnej, a tam będzie super komfort dla Ciebie i dzidziusia. Na pewno podejmiesz dobrą dla siebie decyzję ;)
@majacyr uaktualnij sytuację z Twoją skórą :p mam nadzieję, że jest lepiej?

W zasadzie nie ma duzej roznicy miedzy rodzeniem w szpitalu, a w takim centrum, bo w szpitalu tez jest tylko polozna w trakcie porodu. W jednym i drugim miejscu mozna miec zzo, ale ja nie chce. Nawet gazu nie bede brala, bo ja chce wiedziec kiedy mam skurcz, choc i tak patrzac na poprzedni porod to moge go ominac ;) Jedyna roznica jest taka, ze w razie zatrzymania akcji, czy problemow z dzidziem, to musza mnie transportowac, ale jak to juz mi kilka osob opowiadalo, czasami szybciej jest kobieta przyjeta z karetki niz ta ktora na oddziale od kilku godzin sie meczy. Takze nie wiem czy to jest problematyczne... Mysle caly czas... W nastepna sobote maja w tym centrum coffee morning, takie otwarte drzwi z poczestunkiem, podjedziemy z mezem i wszystko bedzie wiadomo, a 4 pazdziernika z moja polozna to obgadam, bo jesli sie na centrum zdecyduje to ona do mnie przyjedzie :) z reszta jakbym domowy wybrala to tez mialabym polozna pod telefonem.

reklama
A do szpitala koszule, szlafroki, ręczniki itd. też będziecie prać w dziecięcym proszku?
Dzięki za przepis. Już nie mam siły do tych kotletow zawsze mi się rozwalaja... Daje im ostatnia szansę.
Ja wyprałam w normalnym proszku... I chyba wychodzi na to, że źle:( jeszcze będę coś tam prac z dziecinnych to może dorzucę jak nie zapomnę :)

Do góry