reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopadowe mamy 2021

Dziewczyny wczoraj prosiłam was o poradę w sprawie szczepienia.

Cała noc walczyłam z gorączka u córki (4latka), która dostała wymioty i biegunkę. Mało tego ja tych wymiotów dostałam razem z nią. Wymiotowałam cała noc. Byliśmy na świątecznej pomocy i dostaliśmy skierowanie do wymazów na rano.
Prawdopodobnie jutro będą wyniki wymazu.
Od rana wymiotuję. Nawet wody się napić nie mogę. Mało tego mam problemy z jelitami i mimo że jestem po toalecie czuje się jakbym miała zatwardzenie od roku... Przez to mam jeden wielki skurcz brzucha..
Jak nie przejdzie do wieczora mam wzywać pogotowie..

Trzymajcie kciuki żeby wszystko było dobrze bo naprawdę leżę na łóżku zgięta w pół.. 😔
Kciuki zaciśnięte, szybciutkiego powrotu do zdrowia

reklama
Hej, ostatnio też przechodziłam jelitówkę (cała rodzina miała), ale u mnie jedynej przebiegła bardzo lajtowo bo regularnie brałam probiotyki (sanprobi). Może spróbuj tak załagodzić objawy?

Co do szczepienia na Covid to mam ten sam dylemat... Chciałbym po porodzie od razu (ciąża leżąca więc teraz na zewnątrz i tak nie wychodzę), ale jednocześnie boję się że złapię to cholerstwo w szpitalu :/. Moja ginka szczepienie odradza-twierdzi że zagrożeniem jest ewentualna gorączka po szczepieniu, bo to może spowodować przedwczesny poród. Obecnie 32 tc. I nadal nie wiem co robić.

Dziewczyny wczoraj prosiłam was o poradę w sprawie szczepienia.

Cała noc walczyłam z gorączka u córki (4latka), która dostała wymioty i biegunkę. Mało tego ja tych wymiotów dostałam razem z nią. Wymiotowałam cała noc. Byliśmy na świątecznej pomocy i dostaliśmy skierowanie do wymazów na rano.
Prawdopodobnie jutro będą wyniki wymazu.
Od rana wymiotuję. Nawet wody się napić nie mogę. Mało tego mam problemy z jelitami i mimo że jestem po toalecie czuje się jakbym miała zatwardzenie od roku... Przez to mam jeden wielki skurcz brzucha..
Jak nie przejdzie do wieczora mam wzywać pogotowie..

Trzymajcie kciuki żeby wszystko było dobrze bo naprawdę leżę na łóżku zgięta w pół.. 😔
Trzymaj się i szybko wracaj do zdrowia! Kurcze, teraz panuje jakiś wirus, bo mnie też rozłożyło - ale u mnie to ogromny katar i ból gardła. I o ile z gardłem już lepiej, tak z katarem się czochram. Ale wczoraj też miałam tak bardzo napięty brzuch - chyba pierwszy raz aż tak mocno. Trzymam kciuki, żeby u Ciebie nie było potrzeby wzywać pogotowia, ale jeśli będziesz dalej się źle czuła - to nie wahaj się ani chwili.

A co do szczepienia - ja mam dwie dawki za sobą i nie żałuję. Drugi raz zrobiłabym tak samo. Mam większy spokój psychiczny. Żona mojego lekarza prowadzącego urodziła 2 tygodnie temu. Ona też się szczepiła w ciąży. A skoro lekarz rekomendował to swojej żonie, to też było to dla mnie takim potwierdzeniem, że to nie jest jedynie wciskanie kitu pacjentkom. Też jestem z tych wierzących w medycynę :) Chociaż na grypę się nie szczepiłam i nie zamierzam, pomimo że są teraz dla kobiet w ciąży bezpłatne szczepienia. Ale jeszcze muszę zaszczepić się na krztusiec - tylko muszę poczekać, aż wyzdrowieję.

Chociaż tyle. A jak samopoczucie?
💙.
Córka niestety ma cały czas zbijana gorączkę. Utrzymuje się w granicach 38 / 39. Co 4 godziny ma dostawać paracetamol na zmianę z ibuprofenem..
Mało tego poszedł mąż po IBUM do apteki którego nie było i dostał nurofen. Dobrze że spojrzałam i jej nie podałam bo dostał nurofen dla 6cio latków..
Jeśli chodzi o mnie nie wymiotuję, mam stan podgorączkowy i ból od lędźwi po brzuch.. Ale wydaje mi się że to od tych wymiotów bo brzuch był napięty..

Oby jutro było lepiej..

reklama
💙.
Córka niestety ma cały czas zbijana gorączkę. Utrzymuje się w granicach 38 / 39. Co 4 godziny ma dostawać paracetamol na zmianę z ibuprofenem..
Mało tego poszedł mąż po IBUM do apteki którego nie było i dostał nurofen. Dobrze że spojrzałam i jej nie podałam bo dostał nurofen dla 6cio latków..
Jeśli chodzi o mnie nie wymiotuję, mam stan podgorączkowy i ból od lędźwi po brzuch.. Ale wydaje mi się że to od tych wymiotów bo brzuch był napięty..

Oby jutro było lepiej..
Dużo zdrówka

Do góry