reklama

Listopadowe mamy 2026 🍂

reklama
Co do tarczycy, w poprzedniej ciąży robiłam TSH jakoś na początku cyklu i miałam 1,5 a jak zrobiłam dzień po dodatnim teście ciążowym to już miałam 10 , myślałam że zawału dostanę 😱 dodam że mam Hashimoto i od prawie 20 lat lecze się na niedoczynność tarczycy, ogólnie mam sytuację ustabilizowana ale wiem że jak jest ciąża to zaraz mam gwałtowny skok TSH. Teraz jak zrobiłam test to też odrazu wyszło lekko podwyższone TSH i na szczęście udało mi się dwa dni po teście zaklepac wizytę u mojej endokrynolog i z dawki 150 odrazu wskoczyła mi na 175, także mam nadzieję że będzie stabilnie z tą tarczyca
O kurczę, to dopiero masz przeboje tarczycowe 😮 ale dobrze, że jesteś cały czas pod opieką ❤️ naprawdę nie myślałam, że w tak krótkim odstępie czasowym TSH może tak wystrzelić do góry.

Hej dziewczyny, jak dziś samopoczucie?
Mnie trochę mocno poskręcało przez jelita, jak gazy się zbierają to aż tak lewa strona po pęknięciu jajowodu mnie tępo zabolała, że się zgielam. Ale po "gazowaniu" przestało. 🤣 Czyli po prostu chyba jest tamta strona wrażliwa i jelita tam podrażniają.
@Justynka28 z kawą mam podobnie, od 6:00 mam kawę, wypiłam tylko 1/4 nie wchodzi mi choć bardzo lubię. 😅 Ale mam tak że wszystkim ostatnio, niby coś bym zjadła ale potem szukam w szafkach, w lodówce i nic mi nie pasuje. 🤣
Ja dziś za dnia ogólnie spoko, ale po powrocie do domu mam jakieś dziwne bóle (w zasadzie to nawet nie bóle, a taki rozpierający dyskomfort, nie wiem), trochę jak na okres. Więc w tym, w czym nie mogłam być wyręczona - ogarniałam wszystko bardzo się oszczędzając. Najgorsze jest to, że na tydzień przeprowadziliśmy się, by opiekować się moją 90-letnią babcią na czas nieobecności mojej mamy. No i nie mogę u niej wzbudzać nawet nie tyle co podejrzeń, a niepokoju, że źle się czuję i coś mi się dzieje. Więc staramy się działać dość dyskretnie :D ogólnie, jak wszystko pójdzie dobrze, to chcemy powiedzieć rodzinie dopiero po prenatalnych. Mój brat miał rzadki zespół genetyczny i jestem trochę przerażona... Mieliśmy się przebadać i skonsultować u genetyka, ale nie zdążyliśmy. Także, muszę do porządku przejrzeć ofertę niewinwazyjnych badań prenatalnych, by się upewnić, że wszystko będzie ok.
No ale narazie mam nadzieję, że to dziwne uczucie ciągnięcia mi przejdzie.

Ja przed ciążą piłam dwie mocne kawy . Teraz piję jedną słabszą , przy moim roczniaku wchodzi jak złoto 😂😂

Ja dzisiaj wizyta 18:40 . Zaczynam się stresować 🤯🫣

Skąd jesteście dziewczyny ?
Trzymam mocno kciuki❤️❤️, ale odpowiadam dopiero teraz, za moment przewinę dalej 🥹
Ja ze Śląska, mocno upraszczając - okolice Katowic :)
Mimo tych moich smutasów wierzę, że ten Listopad będzie NASZ❤️🤱

Ja mimo, że mam zdrowych wszystkich w rodzinie, to nie chce jeszcze mówić, bo po co i Oni mają się stresować tym oczekiwaniem.

Wierzę, że ani się nie obejrzymy, a będziemy te nasze Listopadowe cuda trzymać w ramionach i wtedy wszystkie ciążowe lęki odejdą w zapomnienie❤️

Też zaskakuje mnie jak wiele kobiet ma za sobą trudne przeżycia.😢 Ale jak to mówia po każdej burzy wychodzi słońce! I niech to będzie właśnie ten czas❤️
Też głęboko wierzę, że u nas wszystkich tu zebranych wszystko pójdzie po dobrej myśli❤️🥹
Te Dziewczyny, które spotkały takie przykrości - chylę czoła, jesteście niesamowite i dzielne ❤️ Niech spełnią się Wasze marzenia, bez stresujących niespodzianek ❤️
A z ciekawości w jakim wieku jestes? I dziewczyny w ogole, ciekawa jestem jakie mamy przekrój. Ja w tym roku w listopadzie skończę 37 - ale musialam policzyć, bo nie chce mi sie w to wierzyć 😅 Zatrzymałam sie na 27
Ja za 3 miesiące zmiana kodu na 3 z przodu 🤣 także, jeszcze cieszę się liczbą 29 🤣
No elegansior, dzień dobry 😎❤️❤️

Jak 💩.. dzięki że pytasz... ❤️ W następny piątek. Nie widzi takiej potrzeby.. tutaj zupełnie inaczej do tego podchodzą... Ale kurde dziwi mnie że ostatnio na sorze ordynator ginekologi szukał z 15 minut tego pęcherzyka i znalazł 0.23 a inny lekarz dzisiaj włożył USG i od razu zobaczył i tylko 0.34 więc nie rozumiem tego zupełnie.
Przytulam mocno 🥺❤️ trzymam kciuki za następną wizytę.
Może to kwestia sprzętu. 🤔
Czy od sprzętu.... No też tak może być... Z reguły sprzęt to musi być naprawdę stary haszpel, żeby lekarz miał mega problem coś zobaczyć. A z moich obserwacji, to dużo też zależy od umiejętności lekarza i dostosowania ustawień obrazowania.
Ja już po ! Wszystko dobrze. Mamy serduszko ❤️❤️
ale super wiadomość ❤️❤️🥹 gratulacje!

Ja dostałam receptę na Bonjeste, wiecie ile to kosztuje 😱🫣😱🫣 LOL
Wizyta za 2 tyg i badania do zrobienia
Ło panie, to lekarz poszalał 😮

O kurczę, to dopiero masz przeboje tarczycowe 😮 ale dobrze, że jesteś cały czas pod opieką ❤️ naprawdę nie myślałam, że w tak krótkim odstępie czasowym TSH może tak wystrzelić do góry.

Ja dziś za dnia ogólnie spoko, ale po powrocie do domu mam jakieś dziwne bóle (w zasadzie to nawet nie bóle, a taki rozpierający dyskomfort, nie wiem), trochę jak na okres. Więc w tym, w czym nie mogłam być wyręczona - ogarniałam wszystko bardzo się oszczędzając. Najgorsze jest to, że na tydzień przeprowadziliśmy się, by opiekować się moją 90-letnią babcią na czas nieobecności mojej mamy. No i nie mogę u niej wzbudzać nawet nie tyle co podejrzeń, a niepokoju, że źle się czuję i coś mi się dzieje. Więc staramy się działać dość dyskretnie :D ogólnie, jak wszystko pójdzie dobrze, to chcemy powiedzieć rodzinie dopiero po prenatalnych. Mój brat miał rzadki zespół genetyczny i jestem trochę przerażona... Mieliśmy się przebadać i skonsultować u genetyka, ale nie zdążyliśmy. Także, muszę do porządku przejrzeć ofertę niewinwazyjnych badań prenatalnych, by się upewnić, że wszystko będzie ok.
No ale narazie mam nadzieję, że to dziwne uczucie ciągnięcia mi przejdzie.

Trzymam mocno kciuki❤️❤️, ale odpowiadam dopiero teraz, za moment przewinę dalej 🥹
Ja ze Śląska, mocno upraszczając - okolice Katowic :)

Też głęboko wierzę, że u nas wszystkich tu zebranych wszystko pójdzie po dobrej myśli❤️🥹
Te Dziewczyny, które spotkały takie przykrości - chylę czoła, jesteście niesamowite i dzielne ❤️ Niech spełnią się Wasze marzenia, bez stresujących niespodzianek ❤️

Ja za 3 miesiące zmiana kodu na 3 z przodu 🤣 także, jeszcze cieszę się liczbą 29 🤣

No elegansior, dzień dobry 😎❤️❤️

Przytulam mocno 🥺❤️ trzymam kciuki za następną wizytę.

Czy od sprzętu.... No też tak może być... Z reguły sprzęt to musi być naprawdę stary haszpel, żeby lekarz miał mega problem coś zobaczyć. A z moich obserwacji, to dużo też zależy od umiejętności lekarza i dostosowania ustawień obrazowania.

ale super wiadomość ❤️❤️🥹 gratulacje!

Ło panie, to lekarz poszalał 😮
Ja też okolice Katowic ! ;)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry