Crazylalafresh
Fanka BB :)
Nie mógł czegoś tańszego wypisać?Ja dostałam receptę na Bonjeste, wiecie ile to kosztujeLOL
Wizyta za 2 tyg i badania do zrobienia
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Nie mógł czegoś tańszego wypisać?Ja dostałam receptę na Bonjeste, wiecie ile to kosztujeLOL
O kurczę, to dopiero masz przeboje tarczycoweCo do tarczycy, w poprzedniej ciąży robiłam TSH jakoś na początku cyklu i miałam 1,5 a jak zrobiłam dzień po dodatnim teście ciążowym to już miałam 10 , myślałam że zawału dostanędodam że mam Hashimoto i od prawie 20 lat lecze się na niedoczynność tarczycy, ogólnie mam sytuację ustabilizowana ale wiem że jak jest ciąża to zaraz mam gwałtowny skok TSH. Teraz jak zrobiłam test to też odrazu wyszło lekko podwyższone TSH i na szczęście udało mi się dwa dni po teście zaklepac wizytę u mojej endokrynolog i z dawki 150 odrazu wskoczyła mi na 175, także mam nadzieję że będzie stabilnie z tą tarczyca
Ja dziś za dnia ogólnie spoko, ale po powrocie do domu mam jakieś dziwne bóle (w zasadzie to nawet nie bóle, a taki rozpierający dyskomfort, nie wiem), trochę jak na okres. Więc w tym, w czym nie mogłam być wyręczona - ogarniałam wszystko bardzo się oszczędzając. Najgorsze jest to, że na tydzień przeprowadziliśmy się, by opiekować się moją 90-letnią babcią na czas nieobecności mojej mamy. No i nie mogę u niej wzbudzać nawet nie tyle co podejrzeń, a niepokoju, że źle się czuję i coś mi się dzieje. Więc staramy się działać dość dyskretnieHej dziewczyny, jak dziś samopoczucie?
Mnie trochę mocno poskręcało przez jelita, jak gazy się zbierają to aż tak lewa strona po pęknięciu jajowodu mnie tępo zabolała, że się zgielam. Ale po "gazowaniu" przestało.Czyli po prostu chyba jest tamta strona wrażliwa i jelita tam podrażniają.
@Justynka28 z kawą mam podobnie, od 6:00 mam kawę, wypiłam tylko 1/4 nie wchodzi mi choć bardzo lubię.Ale mam tak że wszystkim ostatnio, niby coś bym zjadła ale potem szukam w szafkach, w lodówce i nic mi nie pasuje.
![]()
Trzymam mocno kciukiJa przed ciążą piłam dwie mocne kawy . Teraz piję jedną słabszą , przy moim roczniaku wchodzi jak złoto
Ja dzisiaj wizyta 18:40 . Zaczynam się stresować
Skąd jesteście dziewczyny ?
Też głęboko wierzę, że u nas wszystkich tu zebranych wszystko pójdzie po dobrej myśliMimo tych moich smutasów wierzę, że ten Listopad będzie NASZ
Ja mimo, że mam zdrowych wszystkich w rodzinie, to nie chce jeszcze mówić, bo po co i Oni mają się stresować tym oczekiwaniem.
Wierzę, że ani się nie obejrzymy, a będziemy te nasze Listopadowe cuda trzymać w ramionach i wtedy wszystkie ciążowe lęki odejdą w zapomnienie
Też zaskakuje mnie jak wiele kobiet ma za sobą trudne przeżycia.Ale jak to mówia po każdej burzy wychodzi słońce! I niech to będzie właśnie ten czas
![]()
Ja za 3 miesiące zmiana kodu na 3 z przoduA z ciekawości w jakim wieku jestes? I dziewczyny w ogole, ciekawa jestem jakie mamy przekrój. Ja w tym roku w listopadzie skończę 37 - ale musialam policzyć, bo nie chce mi sie w to wierzyćZatrzymałam sie na 27
No elegansior, dzień dobryJest bijące serduszkoZobacz załącznik 1738197
Przytulam mocnoJak.. dzięki że pytasz...
W następny piątek. Nie widzi takiej potrzeby.. tutaj zupełnie inaczej do tego podchodzą... Ale kurde dziwi mnie że ostatnio na sorze ordynator ginekologi szukał z 15 minut tego pęcherzyka i znalazł 0.23 a inny lekarz dzisiaj włożył USG i od razu zobaczył i tylko 0.34 więc nie rozumiem tego zupełnie.
Czy od sprzętu.... No też tak może być... Z reguły sprzęt to musi być naprawdę stary haszpel, żeby lekarz miał mega problem coś zobaczyć. A z moich obserwacji, to dużo też zależy od umiejętności lekarza i dostosowania ustawień obrazowania.Może to kwestia sprzętu.![]()
ale super wiadomośćJa już po ! Wszystko dobrze. Mamy serduszko![]()
Ło panie, to lekarz poszalałJa dostałam receptę na Bonjeste, wiecie ile to kosztujeLOL
Ja też okolice Katowic !O kurczę, to dopiero masz przeboje tarczycoweale dobrze, że jesteś cały czas pod opieką
naprawdę nie myślałam, że w tak krótkim odstępie czasowym TSH może tak wystrzelić do góry.
Ja dziś za dnia ogólnie spoko, ale po powrocie do domu mam jakieś dziwne bóle (w zasadzie to nawet nie bóle, a taki rozpierający dyskomfort, nie wiem), trochę jak na okres. Więc w tym, w czym nie mogłam być wyręczona - ogarniałam wszystko bardzo się oszczędzając. Najgorsze jest to, że na tydzień przeprowadziliśmy się, by opiekować się moją 90-letnią babcią na czas nieobecności mojej mamy. No i nie mogę u niej wzbudzać nawet nie tyle co podejrzeń, a niepokoju, że źle się czuję i coś mi się dzieje. Więc staramy się działać dość dyskretnieogólnie, jak wszystko pójdzie dobrze, to chcemy powiedzieć rodzinie dopiero po prenatalnych. Mój brat miał rzadki zespół genetyczny i jestem trochę przerażona... Mieliśmy się przebadać i skonsultować u genetyka, ale nie zdążyliśmy. Także, muszę do porządku przejrzeć ofertę niewinwazyjnych badań prenatalnych, by się upewnić, że wszystko będzie ok.
No ale narazie mam nadzieję, że to dziwne uczucie ciągnięcia mi przejdzie.
Trzymam mocno kciuki, ale odpowiadam dopiero teraz, za moment przewinę dalej
Ja ze Śląska, mocno upraszczając - okolice Katowic
Też głęboko wierzę, że u nas wszystkich tu zebranych wszystko pójdzie po dobrej myśli
Te Dziewczyny, które spotkały takie przykrości - chylę czoła, jesteście niesamowite i dzielneNiech spełnią się Wasze marzenia, bez stresujących niespodzianek
Ja za 3 miesiące zmiana kodu na 3 z przodutakże, jeszcze cieszę się liczbą 29
No elegansior, dzień dobry
Przytulam mocnotrzymam kciuki za następną wizytę.
Czy od sprzętu.... No też tak może być... Z reguły sprzęt to musi być naprawdę stary haszpel, żeby lekarz miał mega problem coś zobaczyć. A z moich obserwacji, to dużo też zależy od umiejętności lekarza i dostosowania ustawień obrazowania.
ale super wiadomośćgratulacje!
Ło panie, to lekarz poszalał![]()
Mogę z ciekawości zapytać ile mm na pęcherzyk ?Hej
Ja po wizycie mamy pęcherzyk i za 2 tyg na kolejne USG na serduszko![]()
Ojacie, jacie, skąd dokładnie?Ja też okolice Katowic !![]()
SuperHej
Ja po wizycie mamy pęcherzyk i za 2 tyg na kolejne USG na serduszko![]()
PszczynaOjacie, jacie, skąd dokładnie?
Superto teraz czekamy z Tobą za kolejną wizytę
![]()
Nie mierzył żeby mnie nie stresować powiedział że czekamy do wizyty serduszkowejMogę z ciekawości zapytać ile mm na pęcherzyk ?