reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamusie 2026

reklama
ja już mam umówione 2 usg na NFZ, plus badania prenatalne też są na NFZ. Ale fakt prywatnie i tak będę latała 😅
A tak poza tym to już mam założona kartę ciąży 🙈 żyłam w przekonaniu, że kartę się zakłada jak jest akcja serca, no ale najwidoczniej się myliłam 😅
Ja ze względu na moje poronienia to w poprzedniej ciąży kartę dostałam chyba dopiero po drugim USG na którym była akcja serca 😄 Ciekawe jak będzie teraz, bo już tylko do Luxmedu będę chodzić ze względu na to, że lekarz na NFZ olał moje wyniki krzywej i stwierdził, że nie mam cukrzycy przez co mała urodziła się z problemami

Ja ze względu na moje poronienia to w poprzedniej ciąży kartę dostałam chyba dopiero po drugim USG na którym była akcja serca 😄 Ciekawe jak będzie teraz, bo już tylko do Luxmedu będę chodzić ze względu na to, że lekarz na NFZ olał moje wyniki krzywej i stwierdził, że nie mam cukrzycy przez co mała urodziła się z problemami
moj lekarz olał infekcje dlatego urodzilam 3 miesiace wczesniej.. myslalam ze tylko ja tak swietnie trafilam..

ehh. No ja właśnie dzisiaj też odebrałam wyniki glukozy na czczo i było 97.. gdzie dwa tygodnie temu miałam 83.. a lekarka stwierdziła, że wynik w normie i dla ciężarnej granica to 105.. gdzie wszędzie czytam, że 92. Idę w środę/czwartek powtórzyć, bo kurczę słaby ten wynik, a teraz sama nie wiem, czy na pewno byłam na czczo, czy się przypadkiem nie napiłam w nocy napoju 🤷‍♀️ w pierwszej ciąży nie miałam cukrzycy..

Ojej a jakie problemy cukrzyca spowodowała?

o kurczę … pociągnęłaś go jakoś do odpowiedzialności? Co to była za infekcja?
Oj nie bardzo się da. Ja chcialam oskarżyć moją proaadzącą pierwszą ciążę po tym jak urodziłam w 22tc, bo było jej niedopilnowanie idyrekcja ją na maksa broniła łącznie ze zmianami w dokumentacji typu mnie wysylala do szpitala z ktorka szyjką mowiąc mi, że ona nie mierzy, po czym w papierach magicznie pojawila się długość 30mm, ktora tak btw nie bylaby wskazaniem do jechania na IP w piątek wieczorem 🤡

Oj nie bardzo się da. Ja chcialam oskarżyć moją proaadzącą pierwszą ciążę po tym jak urodziłam w 22tc, bo było jej niedopilnowanie idyrekcja ją na maksa broniła łącznie ze zmianami w dokumentacji typu mnie wysylala do szpitala z ktorka szyjką mowiąc mi, że ona nie mierzy, po czym w papierach magicznie pojawila się długość 30mm, ktora tak btw nie bylaby wskazaniem do jechania na IP w piątek wieczorem 🤡
dlatego ja każdą wizytę nagrywam, prawo na to zezwala. W takiej sytuacji mając nagranie i takie słowa lekarza, a potem zmiany w dokumentacji odrazu można złożyć zawiadomienie o fałszerstwie. Wykorzystałam to w czasach covida kiedy dziadek był w szpitalu i lekarka powiedziała że testy na negatywne, a jak zmarł dzień później to w papierach covid i nie pozwolili go pochować normalnie… puściłam nagranie i przy nich zadzwoniłam na policję że jest tu fałszowanie dokumentów i odrazu okazało się że to pomyłka 🤡🤡 przypadkowo ktoś tak napisał.. nagle dziadek umarł bez covida i pogrzeb mógł się odbyć normalnie 🤡 Wiadomo, że to bardzo długi proces i nie każdy ma możliwości i siłę na takie działania.

dlatego ja każdą wizytę nagrywam, prawo na to zezwala. W takiej sytuacji mając nagranie i takie słowa lekarza, a potem zmiany w dokumentacji odrazu można złożyć zawiadomienie o fałszerstwie. Wykorzystałam to w czasach covida kiedy dziadek był w szpitalu i lekarka powiedziała że testy na negatywne, a jak zmarł dzień później to w papierach covid i nie pozwolili go pochować normalnie… puściłam nagranie i przy nich zadzwoniłam na policję że jest tu fałszowanie dokumentów i odrazu okazało się że to pomyłka 🤡🤡 przypadkowo ktoś tak napisał.. nagle dziadek umarł bez covida i pogrzeb mógł się odbyć normalnie 🤡 Wiadomo, że to bardzo długi proces i nie każdy ma możliwości i siłę na takie działania.
Link do: Ekspert wyjaśnia: są sytuacje, gdy pacjent może nagrać wizytę u lekarza nawet bez jego zgody Niestety, to miecz obusieczny. Znam przypadek, gdzie po nagraniu wizyty bez zgody Pacjentka została pozwana za naruszenie dóbr osobistych. Oj, wtedy dopiero się działo..

reklama
Link do: Ekspert wyjaśnia: są sytuacje, gdy pacjent może nagrać wizytę u lekarza nawet bez jego zgody Niestety, to miecz obusieczny. Znam przypadek, gdzie po nagraniu wizyty bez zgody Pacjentka została pozwana za naruszenie dóbr osobistych. Oj, wtedy dopiero się działo..
nagrywanie lekarza podczas wykonywania czynności służbowej jest legalne tak samo jak policjanta czy innych pracowników państwowych. Nielegalne jest rozpowszechnianie tego, wtedy można mieć duże problemy.

Do góry