reklama

Lutowe mamy - łączmy się!!!

witam :tak:

dzieć mój starszy po 3 dniach w przedszkolu już ma zatkany nos :wściekła/y: ale uparła się że idzie do p-ola to poszła :-p

ja mam dzisiaj wolne ale z rana oberwało mi się od małża za bajzel więc chyba trzeba się wziąć za robotę :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Matylda a to numer, polubiłaś małpę :-p

Patri kopa lat! co słychać?

Ostatnia edycja:
reklama
Witam:-)
zabiegana dziś :rofl2::rofl2::dry:

oj Joasiek współczuje tych bólów głowy:-( oby jak najszybciej przeszły... no i zeby Milutek sie opanował:tak::rofl2:

Mysia ja bym sie przeszła do innego lekarza na kontrolę:tak:, może prześwietlenie, bo skoro Filipek nie chce stanąc na tej nóżce to cos musi byc na rzeczy, chyba że sie po prostu przestarszył jak go bolało i ma uraz teraz psychiczny:confused:

Matylda fajnie że u was ok, szkoda ze sie mijacie tak z T, no ale jak to mówiąz ocś za coś. dobrze ze macie chociaż te niedziele dla siebie. wyobrażam sobie że brak słonca jest na dluższą metę męczący, mój brat mieszka w pólnocnej szkocji i tez zima dla nich to wyzwanie, połowa w depresję wpada, no a na dodatek lato tez nie jest jakies tam super słoneczne. Uważaj na ta "małpę";-), żeby mąż nie zaczął byc zazdrosny:-p;-):-D

miłego dzionka:-)

Cześć Laseczki:tak:
Jaki piękny słoneczny dzień, strasznie mnie cieszy pogoda tutaj i ciągle nie mogę się przyzwyczaić, że o 16 jest jeszcze jasno:-D

Patri miło Cię widzieć. Wpadaj do nas częściej, bardzo lubię czytać Twoje posty:tak:

Mysia czekamy na fotki:tak:

Wiśnia... bo małpy nie da się polubić:-p To bardzo wesoła, bezpośrednia babka i fajnie dogaduje się z ludźmi.:-)

Rosmerta tutaj lato też nie jest zbyt słoneczne, a sezon kończy się w połowie sierpnia. Ale coś za coś.. jesteśmy razem i to jest najważniejsze:sorry2:
Czekam aż przyjdzie maj i słońce nie zajdzie aż do lipca:-)

Witam się :-)

Potrzebuję Waszej pomocy:
Czy znacie się albo macie kogoś w rodzinie, kto zna się dobrze na lustrzankach :confused: Chodzi o to, że moja Paulina na 18nastkę, którą wyprawiamy za ponad tydzień ma dostać aparat fotograficzny lustrzankę od chrzestnego. Miał się rozejrzeć za Nikonem D70 z obiektywem, który ma koniecznie stabilizację, ale go wycofali ze sprzedaży i zamienili na Nicona D90, którego cena niestety jest straszna, bo ok. 4 tys zł. Chrzestny poświęcić chce 2 tys zł (i tak bardzo dużo wg mnie). W tej cenie znalazłam Nikona D60 z obiektywem NIKKOR DX AF-S 18-55 mm f/3.5-5.6G VR (z takim samym sprzedają D90tki).
No i teraz pytanie: czy ta D60 jest aparatem dobrym? A może można w tej samej cenie (czyli do 2 tys zł) dostać aparat innej firmy, a jest lepszy od Nikona D60 :confused:
Konieczna jest ta stabilizacja w obiektywie.

Ostatnia edycja:
No i teraz pytanie: czy ta D60 jest aparatem dobrym? A może można w tej samej cenie (czyli do 2 tys zł) dostać aparat innej firmy, a jest lepszy od Nikona D60 :confused:
Konieczna jest ta stabilizacja w obiektywie.

Mąż mówi, że to jak najbardziej dobry aparat:tak::-) możnaby jeszcze rozejrzeć się za Pentaxem,ale ten wg niego jest OK:tak::tak::tak: tymbardziej, gdyby chciała w przyszlości dokupic sobie jakies obiektywy, to jak najbardziej Nikon zalecany:tak::-) no i ma tą sytabilizację obrazu którą chcesz by była:tak:

tu mozesz sobie bliżej poczytac o tym aparacie: http://optyczne.pl/78.9-Test_aparatu-Nikon_D60_Podsumowanie.html

Ostatnia edycja:
Dzięki Rosmerta, podziękuj mężowi za pomoc :tak:
Gdyby jeszcze był taki miły i powiedziałby, który z tych aparatów by wybrał (bo spojrzałam też na Pentaxy wg zalecenia męża :-)):
ten Nicon o którym pisałam:
Nikon D60 + 18-55 VR STABILIZACJA + TORBA + 4 GB (572752364) - Aukcje internetowe Allegro
i Pentax, który z tego co wyczytałam ma stabilizację w aparacie a nie w obiektywnie (może to lepsze rozwiązanie????)
Pentax K-m + DAL 18-55+Torba Gratis fc Chorzów FV (567803891) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
Kasiad tego pentaxa co wkleiłas to mąz nie zna, nie wie czy jest dobry, ale nasz znajomy interesujący sie tematem ma taki PENTAX K200D + OB. 18-55 II i jest super zadowolony i polaca:tak::tak::tak: minus to waga aparatu, bo jest cięższy od tego Nikona.

generalnie rzecz biorąc lepiej jest gdy stabilizacja jest w aparacie, bo wtedy stabilizuje każdy obiektyw który podepniesz do aparatu, a gdy jest w obiektywie, no to masz stabilizację tylko w tym obiektywie, a jak podepniesz inny to nie ma, chyba ze jest wbudowana w ten obiektyw. mam nadzieję, że zrozumiałaś cos z tego:confused::sorry2::-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry