reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lutowe mamy - łączmy się!!!

reklama
ja z tej strony robię sernik nowojorski bo już kiedyś chciałam go zrobić i jakoś nigdy nie było okazji a święa to dobra okazja by spróbować coś nowego.

powodzenia w realizowaniu plany.
ja pierogi robię jutro najpierw farsz a w piątek ciasto- zielone ;-) no i w piątek muszę zrobić zakwas na barszcz!!!!

Hej,
u nas ostry mrozik:tak:, ale zdecydowanie wole taką pogodę niż ostatnie ubłocone krajobrazy:eek:oby na święta choć minimalnie pomroziło, śnieg już może sobie darować, bo kawał drogi znów mamy do pokonania. A na razie tak jak u was sprzątanie, pierniki na piątek, w sobotę uszka, reszta u rodziców na miejscu będzie robiona, od samego rana w czwartek:tak:

O zakwasie też pamiętam, ale mówisz Karola, żeby to już w piątek zrobić? No to zrobię:tak:

no 4 dni zakwas musi stać więc zrobię go w piątek wieczorem to na wtorek będzie ok.wieczorem nastawię wszystko na barszcz do ranoa wystygnie na kuchni a w środę go przetrzymam jeszcze z tym wszystkim by naszło smakiem no i w czwartek rano przecedzę a wieczorem zjem.:-D

Hej Laseczki:tak:
Ja jeszcze nie zaczęłam pichcić na święta.. zacznę dopiero w przyszłym tygodniu coś przygotowywać. Nie dużo tego będzie bo w tym roku na święta jedziemy do moich rodziców, więc praktycznie pojedziemy na gotowe:tak:
Jakieś dobre ciasto muszę zrobić. Rodzice wiedzą, że ze mnie beztalencie kulinarne i fajnie byłoby ich zaskoczyć:-p
Ta strona co wkleiła Wolfia jest inspirująca:tak:
teraz muszę jeszcze znaleźć jakieś pomysły na pieczenie:-) Maż zażyczył sobie coś specjalnego, a że ma w tym tygodniu przywileje....:-p:-D

Czesc Babencje :-):-)

jak czytam Wasze ostatnie posty to czuje unoszacy sie zapach swiatecznych potraw. A ja jeszcze nie mam glowy do tego, ale najwyzszy czas zabrac sie za planowanie chociazby tego co upichcic.
My powoli wychodzimy na prosta - dom zaczyna przypominac dom a nie magazyn. Wczoraj byl kurier i przywiozl nasze rzeczy z Ie. Wiekszosc juz jest rozpakowana i poukladana do szafek. Okazuje sie ze nie mamy gdzie tego wszystkiego pomiescic:crazy:
A dzis snila mi sie wyprowadzka z Ie.:shocked2:

Udanego dnia wszystkim.

Witam.
Karolina wielka zmiana u Was,więc nic dziwnego,ze przeżywasz nawet we śnie.A jak Miilenka na te sytuację?

Witam:-)

Karolina no własnie jak MIlenka przezyła przeprowadzke i jak czuje sie na nowym miejscu??
z rzeczami zawsze tak jest podczas przeprowadzki, nigdy sie nie mieszczą w nowe szafy;-):-p:rofl2:

Matylda mnie najbardziej kusi to ciasto Pani Walewska z tej stronki:tak: albo milky way - i nie wydaje sie byc trudne:tak:

milego dnia:-)

reklama
Cześć ale zmarzłam:wściekła/y:
u nas jak zwykle zima zaskoczyła drogowców -droga do złobka i z powrotem zajeła mi ponad 2 godziny:wściekła/y:

Karolina, fajnie, ze juz jestescie w kraju. Na pewno szybko przyzwyczaicie sie na nowo:tak:;-)

Na łakocie nawet nie patrze, zeby mnie nie kusiły:-D
A zadnych specjalnych porzadków tez nie robie-dla mnie swieta to totalny luz:tak:

Do góry