reklama

Lutowe mamy - łączmy się!!!

Agusia pewnie już myślisz o najgorszym i szukasz info. w necie, ale zdarzaja się błedy laboratoryjne, może trzeba powtórzyć badanie i nie martwić się na zapas

reklama
we wtorek mamy gastroendrologa , Miska te kupki zadkie i niezbyt ładnie pachnacem kłopoty z trawieniem dosc duzej ilsci rzeczy inne podobne rzeczy musza miec wytłumaczenie:sorry2:..nawet nie szukałam nic bo spodziewałam sie wyniku ..lekarka mnie uprzedziła ...bedzie dieta;-):laugh2::-(

ja znalazłam takie informacje o skrobi w kale, raczej różne:
Obecność ziaren skrobii w kale bez objawów zespołu upośledzonego trawienia jest raczej przypadkowa i może mieć związek z charakterem diety dziecka. W zespołach złego trawienia rzadko upośledzone bywa wydzielanie pojedynczego enzymu i w kale oprócz ziaren skrobii pojawiają się w dużej ilości np. krople tłuszczu czy wieksza ilość białka. Ponadto występują objawy fizykalne takiego zespołu (biegunki, niedobór masy ciała).

ziarna skrobi w kale wskazują na zaburzenia trawienia. Należy z dzieckiem udać się do dobrego lekarza pediatry celem konsultacji. Takiemu lekarzowi - wyspecjalizowanemu w leczeniu dzieci należy pokazać wynik analizy kału, krwi. Ważne tez jest jak są trawione tłuszcze. Skrobie w kale to zaburzenie wchłaniania węglowodanów złożonych, albo zespół zaburzeń złego wchłaniania. Dobry lekarz powinien dążyć do wykrycia przyczyny. A przyczyna może być np. przebyta kuracja po antybiotykach, lub inne tu nie wymienione.

Witajcie dziewczyny :-) jak tam weekendzik?? my od wczoraj siedzimy u Teściów, Hubek szczęśliwy bo Dziadka uwielbia, nawet czasem ja przegrywam z dziadkiem Jasiem:-D, zostajemy do niedzieli. Hubek juz śpi od dwóch godzinek a ja teraz buszuje po necie (w domciu niebardzo mam dostep, a tu zawsze necik chodzi:-))

Miłego wieczorku i nocki :-)

Ale numer dzis dowiedzialam sie ze dziewczyna mojego kolegi spodziewa sie dziecka jest w 4 tc a nastepny telefon mialam od chrzestnej Jenni ze jest w ciazy w 4 tc:-D i obydwie byly dzis u lekarza :tak::-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry