Joasiek
Mamy lutowe'07 Fan(ka)
Kasiad: być może w aptece będzie.... trzeba zapytać, ale na pewno można je dostać w hurtowni artykułów chemicznych albo sklepie chemicznym. Pamiętam że kupowałam takie papierki do doświadczeń w podstawówce
Co do tego wycieku to hmmm... ja mam czasem podobnie w ciągu dnia, w nocy raczej nie. Są dni, że zużywam dużo wkładek, czasem zmieniam nawet co 2-3 godziny. Lekarz mówi że to normalne zjawisko w ciąży i dopóki nic nie swędzi, nie piecze i nie wygląda czy nie pachnie podejrzanie to nie należy się tym przejmować. Trzeba tylko wyjątkowo dbać o higienę, nosić i wymieniać często wkładki, myć się przynajmniej 2-3 razy na dzień i nie mydłem tylko płynem do hig. intymnej i uzywać do dołu osobnego ręcznika. Ale po te papierki tak czy siak swojego chłopa poślę
Co do tego wycieku to hmmm... ja mam czasem podobnie w ciągu dnia, w nocy raczej nie. Są dni, że zużywam dużo wkładek, czasem zmieniam nawet co 2-3 godziny. Lekarz mówi że to normalne zjawisko w ciąży i dopóki nic nie swędzi, nie piecze i nie wygląda czy nie pachnie podejrzanie to nie należy się tym przejmować. Trzeba tylko wyjątkowo dbać o higienę, nosić i wymieniać często wkładki, myć się przynajmniej 2-3 razy na dzień i nie mydłem tylko płynem do hig. intymnej i uzywać do dołu osobnego ręcznika. Ale po te papierki tak czy siak swojego chłopa poślę

Słyszałam, że w ciąży jedynie Paracetamol jest bezpieczny.
A ból był taki rozciągająco-piekący w dole brzucha z przodu, brzuszek bardzo twardy no i kłuła mnie czasem ta moja nieszczęsna szyjka 

. A dokładniej moją morfologię. Wyniki mam wszystkie w normie, i to nie tej najniższej. Ale też dzidziuś umie o siebie zadbać - dzień bez jakiejś sałatki to od paru tygodni dzień stracony:-) . Jem tyle warzyw i owoców w ciągu tygodnia, co kiedyś przez miesiąc.
Mężowi zapowiedziałam, że mogę sprzątać te rejony mieszkania, które są na wysokości od 0,5 do 1.5 metra, reszta należy do niego:-) . A tak poważniej, to ginka mówiła, że przed świętami bardzo dużo ciężarnych ląduje w szpitalu z bólami brzucha i krwawieniami, bo przeginają z wysiłkiem. Tak że lutówki, nie szaleć!