reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Luty 2012

Czesc Dziewuszki!
Moje dziecko pusci nas niedlugo z torbami. Zostaly mu cztery bodziaki dobre na niego, 3 pary skarpetek, no ma pare koszulek i szortow co pasuja. Wlasnie wczoraj nie moglam zalozyc na niego ostatniej pizamki.
Ale czekam do 20 lipca bo mam kupony do Gymboree.
No i z jedzeniem to wczoraj sie tesciowa przerazila jak zobaczyla ile on je. Rano jest mleko, na lunch wcina cala miche kaszki z pol sloiczkiem owocow (wychodzi seryjnie pol takiej miseczki do zupy) i 120ml soczku. Pozniej znowu mleko (jestesmy przy 180ml juz) i na obiad znowu micha tym razem warzywa z miesem i 120ml herbatki. No i na noc flacha zageszczona kaszka.
Co chwila tylko jezdze i dokupuje sloiczkow bo mi sie ktores koncza.
Dzisiaj wprowadzamy jogurcik bo tak mi sie wydaje, ze on czasem cos by zjadl pomiedzy posilkami, zwlasza przed obiadkiem. Juz sie nie moge doczekac az bedzie siedzial z nami przy stole i podnosil tak smiesznie jedzonko do buzki i celowal.

reklama
Hooba no to chorujemy niemalże równo. Gdzie Bartuś idzie do przedszkola?Kupilaś już tę dostawkę do wózka, bo my nie używamy i będziemy sprzedawać:biggrin2:
Aniu ja już od dluższego czasu mam miękkie piersi, ale Marta się najada:tak:
Monico u nas z butlą nie ma problemu :biggrin2:

mam jedną saszetkę emolium, to dziś taka kąpiel będzie, a jutro idę do pediatry, to mu zobaczy tę skórkę no i będziemy się krochmalić.

jak to wszystko szybko się zmienia, jeszcze do wczoraj byłam pena, że albo wychowawczy albo 1/2 etatu. a od dziś mam jeszcze inną opcję nowej pracy w nowym miejscu po wakacjach, ale na cały etat. to jest naprawdę szansa i ja to wiem, ale dziecko w domu... i co zrobić? znowu główkowanie... jakoś nie umiem sobie wyobrazić zniknąć na większą połowę dnia takiemu maleństwu z oczu. przykry mamy system w pl. zero wsparcia i zrozumienia dla matek :baffled:. macierzyńskiego tyle co kot napłakał, a dalej radź sobie i martw się kobieto sama wrrrrrrrr

Isia, ja na razie nie wprowadziłam do menu młodego nic nowego, ale wydaje mi się, że tak jak karmisz Martinka jest ok, po co mu ten jogurcik? żołądek sobie tylko będzie rozpychał.

Ostatnia edycja:
u nas z karmieniem jakby lepiej, przynajmniej czuję, że coś leci,
przed południem zrobiłam małej zupkę z ziemniaka i marchewki, i dodałam trochę swojego mleka, pierwsze łyżki dawałam niemal na siłę a potem mała tak zasmakowała, że sama buzię wyciągała do łyżeczki a jak jadła to mruczała ammammmammm...ale byłam z niej dumna...to rekompensata za wczoraj, bo jak zacisnęła usteczka to nic nie zjadła...

sprite no bo mi sie wydaje, ze on glodny pomiedzy karmieniami jest.
I nie narzekac prosze, ciesz sie, ze wogole masz macierzynski. Ja mam macierzynski jak sobie sama go wyplace. Nawet w duzych firmach jest 6 tygodni i to nie ejst ustawowo bo ustawy, ze pracodawca musi ci dac macierzynski w
Stanach nie ma. To jest jego dobra wola.
Misko ma dzisiaj dzien spiocha. Nawet okna pomylam bo spi, obudzi sie, zje, pochasa i za chwile znowu mu sie spac chce.

isia właśnie oglądałam Ostry dyżur i babka po urodzeniu bliźniąt wróciła do pracy po 6 tyg., serial stary więc myślałam, że może to nieaktualne a tu proszę... szkoda takich małych dzieciaczków, no i przecież to tylko czas połogu...ja zaczęłam właśnie 4 tyg. dodatkowego, który pracodawca musi udzielić jeśli dostanie prośbę, a m weźmie tatusiowy już w styczniu, bo wtedy dostanie 3 tyg. a nie 2, także nie jet źle...

Antila - jak zdrówko Marty? bo doczytałam że cos kaszle? Ania chodzi do przedszkola na wakacjach?

Isia - widzę, że Martino nie odpuszcza i nadal konkretny chłop skoro już na 12m ciuszki ma:), dobrze, że masz te kupony:-D

Hej. Jestem tu nowa ale postanowiłam się dopisać. Ma córkię z 24 lutego. Ania obecnie waży 5400 i ma około 65 cm wzrostu.:-)
KIEDYŚ PISAŁAM Z INNYMI MAMAMI NA GRONIE ALE NIESTETY ONO UPADŁO..
Mam też 2 córkie z 2009 Lenę.

hej kosek, ale masz kruszynkę ;-).

Isia, masz rację aczkolwiek zdania nie zmienię z różnych względów, ale to nie dyskusja na publiczne forum ;-).

moje dziecko wczoraj samo usnęło w łóżeczku. no jak chce, to potrafi cwaniak :-):-):-)

jak się bawicie z Waszymi Dzieciaczkami?

reklama
Kosek witaj i się rozgość:-)
Arli jutro mamy wizytę kontrolna na razie tylko inhalacje i Eurespal. Kurczę nie jestem przyzwyczajona do chorób, bo Ania byla zdrowa, jak rydz.
Nie zapisywalam Ani na dyżur, bo nie chcialam zajmować miejsca potrzebującym skoro i tak jestem w domu;-)A jak Twoje dziewczynki? Jedziecie gdzieś na wakacje?
Isia no pięknie Twój smok je:szok::-D
Aniu tacierzyński, czy ojcowski wzrasta od 2013?
sorki za brak kreski przy l, ale mi coś w klawiaturze nie dziala:baffled:

Ostatnia edycja:
Do góry