reklama

Maj 2011

Hope dziękuje i pozdrawia :)

Karolq
to współczuję kochana. Godzinę to mój wisi na cycu ale dziś w nocy jak karmiłam go około 23ciej to wstał dopiero o 3:30 o 4tej już spał no i dopiero o 7mej się obudził:) takich nocek życzę sobie więcej :)

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie dziewczyny:-)
A nie mówiłam,że jak się zaczną sypać bobaski to lawinowo?:-DZanka zaczęła, teraz Hope i już widzę,że sylwia i jandia w kolejce (powodzenia dziewczyny!).
Poziomki witamy i cieszymy się,że małe zdrowo rosną.
A mnie czeka dziś wizyta u ginki i troche sie jej obawiam;-)

Poziomki jesteś wielka :-)jak Ty sobie dajesz rade !!!
A u mnie spokój w nocy to się bałam ruszać ze wody zaczną na dobre odchodzić ,budziły mnie bóle brzucha ale starałam się je przespać z nadzieją że jak się obudze to mniej do porodu zostanie ale rano echoooo:-)może i całe szczęście bo w nocy był wypadek i mąz prawie 4 godz stał w korku!mały wie co robi.
U nas brzydko i pada najchetniej połozyła bym się spać i tak się nudze ,dziewczyny w szkole mężul śpi a mi nawet się nie chce wychodzić .

Przyznać się babole jedne która mi wykupiła piłki z Rossmanna? A specjalnie na drugie osiedle przejściem podziemnym się telepałam. Na pocieszenie kupiłam sobie na podwieczorek lody Manhattan Sunny Orange - kiedyś były to moje ulubione, zobaczymy czy nie sknocili. Ale poczekają na mężusia :)

Dziewczyny podpowiedzcie mi coś,bo się skołowałam troszkę. Jak to jest z tymi wodami? Bo czytalam gdzieś,że jak odejdą u pierworódki,to można wziąć spokojnie kąpiel i jechać do szpitala. A gdy odejdą już u kobiety,która rodzila już,to musi niezwłocznie udać się do szpitala, bo istnieje większe ryzyko np. wypadnięcia pępowiny. Ale jak wody odejdą i nie ma skurczów,to co wtedy? Czekać czy jechać? Bo widzę,że nasza Hope czekała, jandia też czeka...sama nie wiem.Ja myślałam,że trzeba jechać od razu

Witajcie Majówki :-)

Po 2 tyg. pobycie w szpitalu jesteśmy w końcu w domku. Mały był naświetlany przez 11 dni, nadal jest pod kontrolą lekarzy, ale wierzę że juz będzie dobrze i nie wrócimy do szpitala.
Z nockami to różnie u nas bywa. Tymbardziej, że z cycem nadal walczymy. Przez to że wczesniej się urodził, to nie chciał ssać.

Trzymamy kciuki za dalsze rozpakowywania , powodzenia :-)

Witaj Ypra- fajnie że jesteś...
Poziomki jak wy dajecie sobie radę, jestem pod ogromnym wrażeniem...
Mi tam żadne czopy nie odchodzą, wody też nie, skurczy brak a dziś termin .... Ja już chcę rodzić...

Perfesona to zależy z tymi wodami mi troche poleciało i na tym koniec mały sie rusza i mam czekać .Przy pierwszej córce to wody mi odeszły odrazu całe luzko zalane i odrazu bóle ,podobno po odejściu wód trzeba do 2 godz jechać do szpitala wtedy oni monitoruja i jak niema skurczy to wywołują poród .Dlatego ja się troche podłamałam jak zobaczyłam ze mi poleciało bo myslałam ze się zaczeło i bede musiałą spędziec już cały czas na porodówce ,a najlepiej jak najpierw są skurcze pierwsze bo można jechać jak są już regularne i w małym odstępie czasowym ,ja tak miałam przy drugim porodzie że się wkońcu wystraszyłam ze nie zdąże gdy się zaczeło co 3min :szok:
Salsera ja kupiłąm w argosie są różne i rozmiarowo ,prawie na niej nie ćwicze zresztą jak się troche porusza lam to boli mnie kręgosłup,no i dziewczyny co chwile się cisną na piłke tak ze kolejka:-)

reklama
Witajcie!
Persefona - u nas w szkole rodzenia mówiły położne, żeby od razu do szpitala przyjechać. Hope kiedyś pisała, żeby położyć sie na 10-15 min, wtedy główka dziecka zablokuje "wyjście" i pępowina nie powinna wypaść. Kąpiel raczej nie jest już wskazana, bo może dojść do infekcji. Ogólnie mówi się, żeby w ciągu godziny zjawic się w szpitalu, zwłaszcza wieloródki. Ogólnie co lekarz, to inna opinia, ale po co ryzykować?

Mandrzejczuk - na pewno super fotki i trudno będzie Ci wybrać te 30 najlepszych:-D
Poziomki - czekamy wciąż na wieści od Ciebie, a Ty piszesz, czy w ogóle Ciebie pamiętamy?!?:dry: Cieszę się, że dajesz radę, dzielna kobieto!

Kurcze, Hope już po, ale ekspresowe tempo - zazdroszczę i co za wyczucie Jagodzianki - wstrzeliła się w termin haha

Teraz lecę na wizytę do ginki, później nadrobię resztę wątków.
Dobrego dnia Wszystkim!!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry