reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maj 2011

reklama
Śledzie...........ja jestem chętna na śledzie w każdej postaci!! Ostatnio mogłabym nic innego nie jeść...kupiłam dwa testy, jutro z rana zatestuje, może coś się wyjaśni. A jak nie to pozostaje lekarz. "Nad życie" - cudowny film, też się uryczałąm jak bóbr. Godny polecenia. Mój Kuba nie potrafi spać przykryty. Jak go wsadzę w śpiworek też protestuje i w efekcie często marznie w nocy, bo dłużej przykryty jest tylko wtedy kiedy mocno śpi i nie czuje, że go okrywam:-pTeraz po prostu cieplutko go ubieram w kilka warstw, bo nie ma innej rady. Zmykam uśpić mojego szkrabika, bo łobuzuje że ho ho a już ledwo na oczy patrzy uparciuch.

Fuuuj śledzie!!! Aż mnie wzdrygło jak Wy możecie to jeść:baffled::baffled::baffled::baffled: Ja ja zacznę jeść śledzie to znakiem tego w ciąży jesetm, bo w obydwu ciążach miałam ciągoty,a tak mogą nie istnieć.

Jaipur a jest się nad czym zastanawiać (chodzi o prace)? Dziękuję za buziaki i też wysyłam :*:*:*

Majowa no to czekamy na wyniki testu po raz kolejny &&&&&&&&&&

Ypra u nas Igor od dawna tak się kładzie w łóżeczku.Zresztą wędruje przez sen po całym łóżku. Cieszę się że u Was ze zdrówkiem lepiej:)

Maja no wieki Cię nie było. Rozbieracie się pewnie przy otwartych oknach i stąd te wirusy :-pMówisz Polusia rozrabia -Igora też wszędzie pełno ostatnio:/

Styna a nie następny weekend jest przedświąteczny:confused::confused:

My dziś też na małych zakupach byliśmy. Kupiłam w końcu Igorkowi koc do wózka, a i prezenty dla mojego chrześniaka i jego brata.Dokupię tylko po jakimś słodyczu i tyle. Ogólnie dzień zleciał nam na lenistwie:)

jolek dzien leniucha jest najlepszy!!:-)
co do roboty, to wiadomo, kasa .Fajne szkolenia, no ale ten etat 9-17, brr. Myślę nad tym.

juniorek też wędruje, odkrywa się, ale zasypia pod kołdrą.Czasami się z niej wykopie, czasami tylko pod nią buszuje
A jutro rocznica ślubu:-) jak wróce jutro ze spotkania(mam przed południem na mieście) do domu, to mam kierować się na masaż(świecą i stóp, razem dwie godzinki) a potem szybko do domu, ponoć niespodzianka czeka...gdzieś na 16-17 w mieście, gdzie mnie małż zawiezie.Trochę się boję:rofl2:

Jak dobrze na BB
Dziękuję Wam za miłe słówka :)
Karolqu - no teraz pracuję w prywatnej firmie- to trochę skomplikowane, ale ogólnie większość czynności wykonuję dla poczty pl
joleek - fajnie bo awans w papierach :) podwyżka o tyle że w poprzedniej pracy była redukcja etatu i nic prócz połówki by dla mnie nie było- tłumaczyli się kryzysem mimo, że utargi o 10% wyższe niż rok ubiegły, ale ja szarak to się nie znam... Pieniążków wystarcza nam na nianię i do kolejnej wypłaty i to najważniejsze. NIe ma za co poszaleć ale jakoś mi chyba tego nie brakuje.
Dziś sie ledwo przeprawiliśmy na busa - gdyby nie moja mama która sprawiła nam niespodziankę pod domem to bym nie dojechała. Normalnie złota kobieta. Ma do pracy na 9 a ona stoi pod naszym domem o 6.20 żeby pomóc mi się z wózkiem po zaspach tarmosić. Aż mi szczęka opadła. Wiedziała że M w delegacji i stwierdziła, że jak padało całą noc to nie mam szans na przebrnięcie osiedla. Na jutro też się zapowiedziała - z wdzięczności to jej chyba pomnik postawię. Większą część drogi niosłam młodego pod pachą a ona pchała lub niosła wózek. Teraz dalej pada więc jutro będzie jeszcze weselej. Sanek nie wezmę bo w busie nie ma jak z młodym i saniami bo mi z nich wylezie gagatek (nie mam szelek), pani Naia też sobie z nim tak nie poradzi bo to babcina, a nie daj roztopy popołudniu czy coś. Ale jaj z tym śniegiem, jak zwykle zaskoczył i nikt nic nie odgarnął...
Ja moje katarzycho lecze właśnie ziołowymi naparami bo żadne badziewia z apteki już mi nie pomagają...Muszę chyba zmienić rodzinnego bo ten się na niczym nie zna :(

jaipur - życzę udanej niespodzianki i zazdraszczam masażu :)

Jolek tu już się zaczęły organizują 2 na tydzień i dwa tygodnie przed. Pominę że ostatnio nam się kaszka skończyła i o 19 musieliśmy się przedrzeć przez miasto to tragedia korki takie że głowa boli i tylko dlatego ze angole zakupy świąteczne robią. Jak pierwszy raz widziałam w tesco kolejki do kas przez całą długość sklepu to przecierałam oczy ze zdziwienia, no i odrazu zrezygnowałam z zakupów. Jak się przyjrzałam tym ludziom którzy mieli na jedną rodzinę po 3 wielkie wózki w tym jeden cały chlebem wyładowany to jak mi kopara opadła tak rękami domykać musiałam:tak:

Jaipur czego sie boisz, malz dba o Ciebie jak trzeba, tylko pozazdroscic;-) :-) ..ten etat .. hmm.. faktycznie... musialabys sie mocno przestawic.

Jolek no co Ty z tymi oknami?hehehhehe:laugh2: ale ja otwieram otwieram, mam swira na punkcie przewietrzonego mieszkania, i nawet jak zimno to wietrze, oj wietrze :pP
Te nasze dzieci to maja teraz mega skok rozwojowy, nic nie jest juz stale, skok za skokiem ...

My juz w sumie duzo, duzo lepiej, ale zdrowko zawsze sie przyda! Polce cos tam jeszcze kapie z nosa, i nie ma zatwardzen, ale podejrzewam zeby. i gryzie mnie! no schylic sie nie moge bo zaraz atakuje, wskakuje na plecy i dawaj! <wiecie to zbieranie okruszkow po podlodze..:-D 'maniak'>

Majowa - z tymi tescikami to roznie bywa! ciagle czekamy na wiesci :))

Dziewczynki wrzuccie na zakupowowy linki do sanek, ktory kupilyscie maluchom, prosze! chce w tym tygodniu zamowic w koncu te sanki, a tyyyleeeee tego jest....

Ostatnia edycja:
Maja ja zaraz wrzucę:-), jestem zadowolona z zakupu bo sanki stabilne, fajne, wygodne i cena nie była jakaś wysoka.

Jaipur
ale masz super z tym swoim małżem, gdzie Ci się taki romantyk uchował??:-) Udanego dnia dzisiaj Ci życzę Wam mnóstwa miłości z okazji dzisiejszej rocznicy. Fajnie miałaś ślub w zimie:-). Padał śnieg? A co do pracy to ja stanowczo odradzam:-p. Brak czasu na bb na inne pogaduszki to chyba spora wada prawda??:-D
Młoda trochę podziwiam te ranne godziny i taszczenie Młodego do niani. Moja franca zostaje w domu z babcią, babcia przychodzi, ale i tak przygotuj posiłki, ubranka, codziennie wysprzątaj chatę bo wiadomka sanepid <teściowa> itd, to i tak niezłe zamieszanie, a jeszcze tak jak Ty budź dziecia, ubieraj, jedź autobusem, potem do pracy niezły hardcore. Fajnie, że mama zaoferowała się z pomocą. Koniecznie wstaw na zdjęcia Tymka na zdjęciowy bo dawno nie widziany przez nas kawaler.

Martynka gorączkowała w nocy i delikatnie kasłała. Rano przyklejona do mnie za nic nie chciała z babu zostać. Kurcze martwię się, teściowa ma dzwonić jakby temp.rosła i kaszel się nasilał. Pojadę z nią do lekarza. Zobaczymy. Ale strasznie nie lubię być daleko jak mała chora, myślę co tam i nie mogę się na pracy skupić:dry:.

Hej hej :-)

wczoraj obiecałam ale już nie wpadłam ... przepraszam ale sił brakło :-p byliśmy wieczorkiem u Julki ( chrześnicy D ) , dzieciaczki się wybawiły i jak wróciliśmy to od razu do łóżek bo już jak na nich późno było.

Młoda i piękna- jejciu mnie też z mroziła wasza historia :no: życzę aby nigdy się nie powtórzyła :* a mamcie to rzeczywiście masz złotą - fajnie :* :)
Jaipur- kochana życzę pomyślnej i najlepszej dla Was decyzji w sprawie nowej pracy :)) i oczywiście udanego randevu! :* super , dreszczyk emocji co ten mężulek wymyślił - fajnie :)))
Joluś- Filiś bardziej dla dzieci piosenki lubi a takich w tv nie puszczają :-( kiedyś pamiętam była taka lista dla dzieci ale teraz jej nie ma albo nie mogę trafić
Maju- tak tak ruszyły zębiska z kopyta! mamy już całą lewą czwórkę dolną i wyłażą 3ka i4ka górne lewe , ogólnie poza temp ostatnio nie mamy dolegliwości i całe szczęście :)) a snaki mamy zwykłe najzwyklejsze drewniane z oparciem i byliśmy na nich w niedzielę i super było :))
Styna- jejku to u Was aż takie wariacje :shocked2: szoken ale z drugiej strony u Nas też się zaraz zacznie...
Basiekk- kotek mam nadzieję że Martynce się nic nie rozwinie :*
Majowa- czekamy na wieści :))

reklama
Witajcie bb-babki
od piątku nie zaglądałam, bo ciągle cos do zrobienia...
no, ale jestem ;)

Majowa - no i????? U mnie pierwszy test był ujemny, więc najlepiej zrobić bad. z krwi
Młoda - wstrząsająca historia, całe szczęście, że wszystko dobrze sie skończyło. Gratuluję lepszej pracy!
jaipur - wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy! Pamietam, jak szykowałaś się do ślubu :)
i dobrej dla Was decyzji co do pracy. Lepsze pieniądze to nie wszystko, ale z drugiej strony możliwość szkoleń...nie będzie Ci łatwo przestawić się i codziennie na tyle godzin znikać z domu.
basiek - czytałam całe menu - dałaś czadu kobieto ;)

zdrówka dla wszystkich chorowitków!!

Do góry