reklama

Maj 2011

Vikamcia chodziłam do niej w pierwszej ciąży i 3 lata wstecz było inaczej. Usg miałam średnio co drugą wizytę, a połówkowe to zaproponowała mi miesiąc wcześniej prywatnie u niej w gabinecie lub na kolejnej wizycie w ośrodku. A teraz tylko wejdę, bada mnie,przepisuje leki i do następnej. Jakoś dziwnie... Nawet ze zwolnieniem robi problem-powiedziała że dopiero po 20 tygodniu. Nie pamiętam jak wyglądała sprawa z badaniami krwi i moczu w poprzedniej ciąży, ale w tej na razie miałam tylko jedno.

reklama
najlepiej do niej zadzwoń i sie upewnij wcześniej:tak: żebyś wiedziała co cię czeka a ona ewentualnie zmieniła tam u sieie że będziesz miałą usg , bo jak pójdziesz to może powiedzieć że zxa późno powiedziałaś i nie ma czasu...

rozmowę przenoszę na maj:-)

Persefona ospa wylęga się jakoś ze 2 tygodnie więc jeszcze masz czas. Ale nie martw się bo nawet jeśli nie przechodziłaś objawowo co zapamiętałaby Twoja mama to mogłaś bezobjawowo i też jest ok. Poza tym są leki przeciwirusowe, które skracają ospę o połowę i zmniejszają jej wredotę jeśli są odpowiednio szybko podane. Będzie dobrze!

Co do połówkowego to niby 20-27 tydzień ciąży, ale najlepiej poradzono mi około 23-24 tygodnia. Dlatego, że wcześniej może się zdarzyć, że nie wszystkie parametry będą w stanie sprawdzić (konkretnie chodziło o któryś związany z sercem) i wtedy niepotrzebnie trzeba iść drugi raz. Poza tym w 24 tc kształtują się ostatecznie rysy twarzy dziecka więc jesli ktoś planuje zrobić to za jednym zamachem z 3d to idealny moment bo maluch wygląda już tak jak po urodzeniu, tylko jeszcze masy będzie nabierał. Ale to sprawa pewnie dość indywidualna, i najlepiej poradzić się lekarza. My wybieramy się do innego niż moja prowadząca, więc wolimy poczekać do końcówki stycznia.

Dziewczyny !
Jeżeli u Was jest słoneczko, zakładajcie okulary i podziwiajcie zaćmienie słońca. Potrwa do 11:20 a o godzinie 9:30 będzie jego maksimum czyli 80%

U mnie na Śląsku widać zajebiście !!!:-):-):-)

U mnie sa chmury. Ale pamiętajcie że same okulary takie zwykłe mogą nie wystarczyć. Zawsze zalecali albo spawalnicze, albo np płytę CD albo jakieś płytki. Mimo zaćmienia to jednak słońce i trzeba dobrze chronić oczy!

reklama
Ja kiedyś opalałam szybkę zwykłą nad świeczką, żeby pokryła się sadzą i tez było super widać. Ale dziś u mnie chmury i pada śnieg więc zostaje mi podziwiać w tv.
Jakaś dziś jestem nie do życia. Może to przez sąsiada, który mnie z samego rana opier***** za to, że mój pies załatwił się pod płotem innego sąsiada i nawet nie zaczekał czy mam zamiar posprzątać czy nie, tylko gdy Borys zaczął robić swoje to on od razu z grubej rury na mnie z mordą. A ja chciałam posprzątać, a wyszłam tak jakbym nie chciała. Szkoda tylko, że jak on swoje psy puszcza luzem na wieś to go nie obchodzi gdzie się załatwiają. Wkurzył mnie i teraz siedzi to we mnie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry