reklama

Maj 2011

dziewczyny troszke zmienie temat, mam takie pytanko: puszczacie muzyke swojemu dzidziusiowi w brzuszku? bo mi wszyscy mowia,ze powinnam przykladac sluchawki do brzucha a dziecko wtedy bedzie spokojne i bedzie w pozniejszym wieku rozpoznawac te piosenki, to prawda?

reklama
w jakimś poradniku czytałam,że prawda...że jakieś badania nawet przeprowadzano i wyszło ,że dziecko faktycznie się wycisza,i później rozpoznaje te melodie tak jak głos matki...ale zastanawiam kiedy najlepiej zacząć ? :) czy on już aż tak słyszy :) ? nie wiem czy nie po 6 mies dopiero...

Nawiąż kontakt z dzieckiem w brzuchu. To ważne! - ciąża, dotyk, Dziecko, dziecko w brzuchu, emocje - Ciąża i macierzyństwo - poradnikzdrowie.pl

Co ono widzi, słyszy, czuje będąc w brzuchu - ciąża, dotyk, Dziecko, dźwięki, Kobieta - Ciąża i macierzyństwo - poradnikzdrowie.pl

Wiatrowska - Kiedy Twój "Brzuszek" zaczyna słyszeć - czy wiesz, że już będąc w ciąży możesz zadbać o rozwój mowy Twojego dziecka? - Forum Zdrowia
kilka info na temad od kiedy dziecko słyszy ;-)
od 4 miesiąca...
czyli już teraz to napewno!!!:-p

gag moja córcia ma grającego konika wodnego , taka przytulankę na noc..
i włansi ejak ją usypiam to maskotka leży między mną a nią ;-)
więc słyszy sobie dzidzia wszystkie moelodyjki..
bo tak właśnie lecą tam same melodyjki...
jakbym puszczała kołysanki to Vi stałaby i tańczyła... hehe więc nie mogę :-P

Ostatnia edycja:
Hej dziewuszki, ja myslę, że to prwdą z tą muzyką ale jakoś nie przemawia do mnie to przykładanie słuchawek do brzucha. Przecież dzicko słyszy co się dzieje na zewnątrz i rozpoznaje np głos tatusia. Więc te słuchawki to chyba bardzoiej naciągnięte ale może się mylę.

Dziewczyny domki super :-) Mi też się marzy i nawet mam jeden projekt upatrzony
Projekt BATUTA 3 - PROJEKTY DOMW! PProjekt - Gotowe projekty domw jednorodzinnych PROJEKTY NA POZIOMIE
ciekawe ile z tych marzeń uda się zrealizować. Póki co marne szanse.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry