reklama

Maj 2012

Cześć:)

Wpadłam się przywitać. Jak zwykle niedziela przeleciała bardzo szybko. Obiad u teściów, potem byliśmy po choinkę, a teraz zamierzam posprzątać kącik, w którym będzie stała. I potem ją postroimy. Zapowiada się pracowity tydzień - jutro mam parę spraw do załatwienia na mieście, trzeba jeszcze dokończyć sprzątanie, popakować prezenty i oczywiście robótki w kuchni. Chciałam zrobić ciasto Rafaello z przepisu As i mam pytanko - na spód formy (i pomiędzy kremem) układa się herbatniki maślane, tak? A one maja być w całości, czy pokruszone? Nie rozpada się ciasto podczas krojenia, tzn. te herbatniki?
Pozdrawiam:)
Dila rafaello jest zdecydowanie lepsze jak je zrobisz na krakersach tych zwykłych .
Ja kupuję takie
Lajkonik - paluszki, precelki, krakersy - przekąski
Te krakersy przez kilka godzin lekko namiękają i wtedy dopiero jest ten prawidłowy smak.
W związku z tym ,że krakersy są miękkie to rafaello lekko się kroi i nic się nie rozsypuje .
Smacznego.
ps .Też robię rafaello na święta :tak::-D:-D

reklama
My mamy za sobą udane popołudnie, wypad na wrocławski rynek, a tam Bożonarodzeniowy jarmark - pięknie, świątecznie, kolorowo i smacznie:tak:
Nasza gwiazda wypad przespała, ale po powrocie do domu od razu wzięła się za rozpakowywanie zakupów i jedzenie piernika:

czesc dziewczyny
u mnie net sie muli i doprowadza do szlu az mi sie niechce nawet kompa odpalac.
dom wczoraj ogarnelam , jeszcze przed samymi swietami lekkie sprzatanko
maluszek w brzuchu dokazauje a Iwa caluje go co chwile:-)

milego wieczoru kobitki
elvie ale masz piekna corcie, sliczna jest i te oczeta:-)

kurcze . . . . ja chyba jestem naprawdę panikara... z powodu tego ze zaczął mnie bolec brzuch a szczególnie lewa strona..chyba jajnik? i przestałam czuć ruchy dziecka, to naprawdę nie mam ochoty na nic...... może macie racje powinnam się nie martwic ale jeśli broń boże na mojej wizycie 27 grudnia okaże się , ze jest coś nie tak i powinnam jakoś wcześniej interweniować to sobie tego nie wybaczę do końca życia..... chciałam umówić się wcześniej ale nie ma mojego gin a prywatnie iść to ponad 100zł trzeba dać a teraz takie wydatki ze nie mogę sobie na taka wizytę prywatna pozwolić :-(:-(

kurcze . . . . ja chyba jestem naprawdę panikara... z powodu tego ze zaczął mnie bolec brzuch a szczególnie lewa strona..chyba jajnik? i przestałam czuć ruchy dziecka, to naprawdę nie mam ochoty na nic...... może macie racje powinnam się nie martwic ale jeśli broń boże na mojej wizycie 27 grudnia okaże się , ze jest coś nie tak i powinnam jakoś wcześniej interweniować to sobie tego nie wybaczę do końca życia..... chciałam umówić się wcześniej ale nie ma mojego gin a prywatnie iść to ponad 100zł trzeba dać a teraz takie wydatki ze nie mogę sobie na taka wizytę prywatna pozwolić :-(:-(
kochana nie panikuj.
Brzuch Cię będzie bolał bo musi .
To jest ciążaa .
A kto powiedział ,że w ciąży jest tak słodko?
W ciąży są bóle ,kłucia ,napięcia ,twardnienia brzucha ,wzdęcia ,zaparcia i to jest NORMALNE
Po prostu trzeba przeżyć ten czas i tyle .
Mnie też cały czas pobolewa brzuch to z prawej ,to z lewej strony .
Maluch jak się przeciaga to mi cały brzuch na ostro się stawia ,ale to tak jest i już .
W razie bólu nospa ,w razie skurczu nospa i leżenie .
Nie ma innego sposobu
Trzymaj się kochana .

Zdjęcia na zamkniętych wklejadz przez holdingi inaczej się nie da.
Masz do dyspodycji zapodaj ,fotosik ,image...

pieszczoszka - a czy Ty wiesz, że przez ten stres szkodzisz własnemu dziecku? Jeśli coś jest nie tak to mykaj szybko do gina, a jeśli to tylko jakiś lekki ból brzucha to nie panikuj. Zamiast tego sięgnij po jakąś fajną książkę, muzykę, zrelaksuj się. Jakbym się tak miała każdym bólem brzucha przejmować to bym chyba osiwiała a póki co siwa nie jestem;-)

czesc dziewczyny! ja tylko na chwile przywitac sie i jednoczesnie zyczec dobrej nocki! :) mialam wypelniony i fajny weekend, wczoraj sobie posprzatalam, potem przyjechal brat z dziewczyna, posiedzialismy do pozna a dzis wybralismy sie do kina. wlasnie niedawno wrocilismy i padam z nog. poczytam Was i ide spac.
wspolczuje dziewczynom, ktore sa przeziebione i zycze zdrowka!!!
mi, na szczescie, przeszlo po 2 tygodniach kuracji owocami miodem mlekiem i w koncu czuje sie lepiej. wyzdrowialam a i ten weekend dodatkowo dodal mi sil. a jutro jedziemy po choinke :)
pieszczoszka, mnie tez boli brzuch, czasami mniej a czasami bardziej a dzisiaj to juz wyjatkowo, kluje prawie caly czas, glownie po lewej stronie. wiem, ze tak musi byc :)
to chyba tyle na dzisiaj, do jutra!!! :)

reklama
Dzięki As:)
Jakoś nie do końca mi pasowały te krakersy, bo są słone, dlatego spytałam o herbatniki. Ale skoro piszesz, że mają być krakersy, to ok, napewno będzie pyszne:) Dziękuję za przepis:) Już nie mogę się doczekać efektu końcowego:):)

Kolorowych snów dziewczyny.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry