reklama

Maj 2012

reklama
I ja witam się poświątecznie. Objedzona jestem na maksa. W wigilię byliśmy u moich rodziców, w pierwsze święto u teściów a wczoraj jedni i drudzy byli u nas. Było ok:) Co do nerwów i hormonów to ja ich też nie kontroluję, niestety nie radzę sobie z tym:(
AS, dzięki za info od Suzi, kciuki dalej trzymamy:)
Dziewczynki, mam do Was pytanie, od kilku dni boli mnie na dole kręgosłupa i podbrzusze, mniej więcej tak jak przed miesiączką. Trochę się boję, czy Wy też tak macie??
Kręgosłup boli ponieważ zmienia położenie.;-)
Musi dostosować się do rosnącego brzucha ,więc się wygina do tyłu co powoduje nadmierny nacisk na dyski.
Niestety jesteśmy z reguły przyzwyczajenie do pozycji w kifozie (pochylenie),a nie w lordozie (odchylenie).
Gdybyśmy nadal pozostali w kifozie to brzuch by nam przeszkadzał (zbyt duży ciężar powoduje zmianę środka ciężkości)i przewracałybyśmy się do przodu,więc kręgosłup radzi sobie w ten sposób ,że przechodzi w ułożenie lordozy czym przysparza nam niemałych dolegliwości bólowych .:sorry2::sorry2:
Jak boli podbrzusze to powoli puszczają więzadła przy rosnącej macicy i powiększającym się brzuchu jest to normalne .
Nikt nie powiedział ,że ciąża jest bezbolesna :sorry2:;-):-):-)

Witam nowe mamy
Niestety mi też czasem towarzyszą jakieś bóle, strzykanie itp. Nie jest to przyjemne, ale normalne;-). Wszystko rośnie i się powiększa. Siedzę sobie w nowym mieszkaniu, ale na razie same pudła wokół ;-)Ciężkie to będą miesiące.

melduję się i ja. ociężała i zmęczona.
poszukam jeszcze wieści od Pieszczoszki i idę na kanapę;)

jutro z mężem do kina jedziemy;) oświadczył wczoraj, że im większy mam brzuszek tym piękniejsza jestem:D

witam nowe Majóweczki! miłego wieczoru dziewczynki

jutro z mężem do kina jedziemy;) oświadczył wczoraj, że im większy mam brzuszek tym piękniejsza jestem:D
aaaaaaaaaa ja też tak chcę, niestety coraz mniej czuję się atrakcyjna z tym ociężałym brzuchem, a gdzie jeszcze koniec...
dziewczęta, nie pamiętam coś miałam napisać, co komu, więc tylko dołączę do życzeń zanety miłego wieczorku!

Witam i ja:-)
Starałam się nie objadać za bardzo, bo lepiej częściej a mniej niż raz do pełna.
Mimo to waga dodatkowy kilogram doliczyła;-) Poza tym wczoraj mój M. urodziny świętował, więc się tortu objadłam za dwoje;-)

Dzisiaj rano byłam na wynikach, jutro je odbiorę, a pojutrze do gina śmigamy.
Maciuś rośnie, szaleje głównie wieczorami i ok.2-3:00 w nocy.
Lenka nam daje popalić, bo do klubu maluszka nie chodzi, więc energii ma nadmiar.

zanetaa - mój tez mi to ciągle wmawia:-D

wrublik7 - kobiety w ciąży to najbardziej atrakcyjne babki na świecie i tak masz myśleć;-):tak:

U mnie dziś pracowicie, bo początek katalogu. Mimo to złapałam klimat przeglądając propozycje makijażowe na Sylwestra 2011/2012. Zainteresowane zapraszam na mój blog: Sylwestrowo: sztuczne rzęsy - jak nakładać? | oripolska.pl
"Lubię to" mile widziane;-)

Położę młodą spać to ponadrabiam więcej, co u Was, bo z czasem ostatnio u mnie kiepsko.

Betsyyy - gratuluję bliźniąt! Kiedyś o nich marzyłam, a teraz jak mam jednego stworka-potworka to sobie nie wyobrażam drugiego klona:-D

zanetaa - a na co idziecie? My ostatnio na "Listach do M" byliśmy, polecam!

Dzień dobry ziewczyny, o tak barbarzyńskiej porze ;)

Ja własnie do Łodzi na połówkowe jadę ;) Tylko się martwię bo mój szczeniak (Zbój :D) po szczepieniu dostał biegunki, a ja musze go samego zostawić na kilka godzin :(

Witam serdecznie wszystkie przyszłe mamusie..
Na forum zarejestrowałam się dawno, jakoś o nim zapomniałam, dziś mnie coś podkusiło żeby zobaczyć czy jestem tu zarejestrowana a tu pyk jestem..
Jestem mama 4 letniego Kubusia, i obecnie jestem w 20 tygodniu ciąży, termin porodu 21 maja jeszcze nie znamy płci, marzy nam się córcia, 5 stycznia mam USG.. może jak się dzidzia dupcia nie odwróci to się dowiemy co ma między nóżkami.. mam nadzieję że zgodzicie się abym dołączyła do was..
Coś więcej o mnie ... mam 23 lata mieszkam w Lublinie.. obecnie jestem na zwolnieniu ..

reklama
witam witam, :-( ja niestety znowu mam doła, bo z powrotem mam krwawienie, a już ze 3 dni było czyściutko i się cieszyłam, widocznie za wcześnie... widocznie za dużo było siedzenia w te święta, eh dobrze że męża na razie mam w domu, to właśnie czekam na śniadanie...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry