Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.

Hej
witam się i ja - dziś moja "studniówka"
Zobacz załącznik 540221
Witam nowe Mamy! Czy ktoś już policzył, ile w sumie jest nas na tym forum?
ALG - ja też poprę Zapominajakę w kwestii wyboru szpitala - najważniejsi lekarze, a cała reszta, to naprawdę nieważne... lepiej leżeć na korytarzu 30km od domu ze zdrowym niemowlęciem, niż w luxusowej, jednooosobowej sali z rodzinką u boku a np. niedotlenionym dzieckiem, bo jakiś konował zwlekał z cesarką... a niestety, wciąż się słyszy o takich historiach.
Ja Antka urodziłam w zwykłym gabinecie ginekologicznym na izbie przyjęć, właśnie z braku miejsc i... mimo to także tym razem chcę wrócić do tego szpitala! Nawet, jeśli sytuacja miałaby się powtórzyć.

Elsa ja staram się nie kłócić o swoje "prawa" ale dziś jak tyle ludzi i biorąc fakt że to przychodnia i większość chorych,to gdyby była info na drzwiach to bym skorzystała ,ze względu na zdrowie i że jestem "leżąca" a tam 1,5h siedzieć musiałam...w Japonii kobietą w ciąży państwo daje takie plakietki które One zakładają w widocznym miejscu które informują o ich stanie i że należy im się "inne traktowanie".
zakupiłam dziś książkę "Mama dookołoa świata" gdzie jest fajne porównanie jak to wszystko wygląda w innych kulturach ,ciąża,poród,połóg i macierzyństwo.bardzo fajna lektura.Polecam