reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Maj 2013 :):)

Noelle, ja też. Chyba w piątek rano się wybiorę, bo wizyta w poniedziałek. Mnie ostatnio też Mateusz tak daje czadu, że podejrzewam u niego ADHD :-D Wieczorami gdy zaczyna mnie kopać, to mam wrażenie, że i ręce i nogi wyciąga jak tylko może - byle dalej.

reklama
Witam sie i ja:)troszke was doczytalam ale i tak produkujecie ze hoho:-)
fiolkowa wspolczuje zapalenia ucha ja miesiac temu przechodzilam i prawie 2 tygodnie na antybiotyku jechalam:-(oby szyko ci przeszlo za co trzymam &&&&&&&&

nanu powodzenia na jezdzie:-)

wiolonczela trzymaj sie i duzo pij zeby sie nie odwodnic.

chmurka ale zlecialo jeszcze 10 tygodni do 40 tygodnia:szok:

Jesli chodzi o porod to ja praktycznie nie wiedzialam ze zaczynam rodzic,wody mi niby odeszly ale ze mialam malo to nawet nie wiedzialam kiedy.jedynie co mnie brzuch bolal co pare minut i tylko po tym sie skaplam.
A ja dzisiaj mam paskudny dzien wybralam sie na badania rano do osrodka i nie chcieli mi zrobic glukozy:wściekła/y:wyslali mnie do czewy a tam pobieranie tylko do 9 a bylam przed 10 ale sie wkurzylam,myslalam ze zrobie dzisiaj badania bo m ma wolne a tu musze jeszcze raz jechac po niedzieli.:wściekła/y:

Fiołkowa no to nieźle. dobrze ,że do lekrza poszłas Bidulka z Ciebie! zdrówką życzę!
Chmurka ja nie nawidzę jak moja córeczka ma katar, bo jest taka marudna wredy ciągle beczy ,że ma nos zatkany. i nie może spać w nocy bo się dusi. to samo mam z kaszlem.
Elajar ale to dobrze, że takie duże dzidziulki!

Fiołkowa ja te skurcze też po oksytocynie miałam! 5 godzin mi podawali a potem poród intensywny, bolący ale szybki!!

Noelle co u mnie? mama przyjeżdża po pracy o 21 (IIzmiana i tak jeszcze przez tydzień), nocuje i rano zrobi śniadanko, zajmie się małym a ja leżę! i piję tak strasznie dużo że nawet mi się jeść nie chce! ale dzięki temu i mojej miksturze z cytryny ustąpiły zaparcia:) leżę i gadam z mamą, czytam a jak pojedzie kładę się spać z małym i wtedy mogę was poczytać:) po 15 jest już M, a jak ma jakieś zajęcia popoludniu to też dzwonię po kogoś żeby mi pomógł/pomogła.:-)
tym sposobem nie twardnieje mi brzuch (jeśli to te oznaki o których pisałyście), nie ma skurczy i wszystko git:tak: oby tak było jeszcze przez 6 tygodni to będę w pełni szczęśliwa!
w czwartek mam lekarza to się jeszcze zapytam bo mnie pipka piecze na zewnątrz, podobno podrażniona ale tak długo?? a nie chcę nadużywać clotrimazolu.

na weekend pewnie oddam dzieciaki do dziadków żeby było mi lżej, a jak mama będzie miała ranną zmianę to będę obdzwaniać koleżanki:happy2:

kartagina super organizacja!!To masz swietne warunki by trzymac sie lezenia!kochaną masz rodzine i bliskich!!:-) Dasz z maluszkiem rade!! to juz 29 tydzien!!Jeszcze troche!!

Oj, to ja takiego reżimu łóżkowego jak Kartagina nie mam (ŚWIETNIE, że tak Ci pomagają!!!!!!!!!!). W zasadzie tylko poleguję, ale często wstaję do ubikacji, czy do kuchni na przykład, żeby sobie kanapkę zrobić i trochę się pokrzątać (moje krążenie i niskie ciśnienie też nie sprzyja leżeniu :-p). Teraz na przykład sobie siedzę półleżąco z netbookiem na kolanach, a obok...

20130226144646.jpg

Kartagina już tak niewiele zostało! trzeba koniecznie wytrzymac. ciesze się ,że masz na kogo liczyć i że tak najbliżsi Ci pomagają

Citrusku ale stanowisko ! legowisko pierwsza klasa ! i piesek jeszcze na dokładkę. super!

Witam.mnie od wczoraj tak bolą plecy,na szczęście górna ich część,że całą noc nie spałam bo nie umiałam znaleźć pozycji.dopiero pospałam od 10.30 do 14.30 , mój R. dziś wolne więc jak zobaczył że mam oczy otwarte zapytał "obudziłaś się?szybko dziś":cool:

Cytryna też wcześniej miałam takie sny kończące się orgazmem:szok: od razu starałam się myśleć o czymś innym bo bałam się że mi to skurcze wywoła,ale chyba już się przyzwyczaiłam do braku sexu bo już nie miewam tych snów:confused:

co do leżenia,ja wstaje tylko do wc i czasami do obiadu,resztę czynności w łóżku,znaczy książka,net i tv,śniadanie i kolacje też dostaje do łóżka:szok:

ja okscytozyne dostałam o 6 a o 10 już dziecię miałam,2 faze porodu miałam tylko 30 min,ale mówią że po okscytozynie gorsze są skurcze,a poród zaczął się od odejścia wód na środku ulicy:szok:

co do zdolnych dzieci to moja córka już w wieku 3 lat robiła piękne zdjęcia,a moja mama do dnia dzisiejszego nie potrafi:szok:

mój Kacper tak mnie kopie że nie ma godziny żebym nie błagała "Kacper zlituj się nad matką" albo "Kacper matka Cię eksmituje jak się nie uspokoisz" zmienia pozycje,raz kopie w szyjkę i w pęcherz a raz kładzie się poprzecznie i napiera na oba boki brzucha jednocześnie,albo ma ADHD albo jest ich tam dwóch/dwoje:szok:a jak się wyciąga,to mało mi brzucha nie rozerwie,to wcale nie jest przyjemnę:no:

zdrówka dla chorujących,cierpliwości dla leżących,a czy ktoś wie co u Kaji?

Ostatnia edycja:
noirel to ja nawet obiad na leżąco! nauczyłam się jeść lewą ręką bo dzieci chcą żebym była zwrócona w ich stronę:-). czasem myślę, że mam już dość, ale jak uświadamiam sobie że tak leżę od października to teraz to już pikuś te 2 miesiące!!!:-) albo miesiąc bo w święta już chyba zacznę po malutku wstawać...

reklama
Podziwiam Was, Mamy leżące. Szlag by mnie trafił:dry:
Chociaż pewnie bym się przyzwyczaiła...

Jednak chęć podejrzenia malucha jest silniejsza niż złe samopoczucie. Jadę na 18 na wizytę. Trzymajcie kciuki!

Do góry