reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Maj 2013 :):)

dziewalajna potem chętnie poodchudzam się razem z Tobą :tak:

ja też:tak: jeszcze tylko jakis sprzęt do cwiczeń w domu kupić, bo jak teraz nie wyrabiam żeby na basem albo fitness albo siłownię pochodzić, to z dwójką nawet o tym nie marzę....

Ja mam takie samo podejście, jak tylko dam radę to zaczynam biegać, do tego mam takie hula-hop z wypustkami - aż siniaki robią się na początku, ale czego się nie robi dla figury.
kiedys widziałam, działa lepiej niż zwykłe? bo jak ma tylko siniaki robić, to dzieki za taką frajdę;-)

Citrus chudzinka z Ciebie:tak:

oj tak, podpisuje się pod tym
... jakbym tydzień nie jadła i brzuch wciagnęła to i tak by mnie było 2x wiecej:-D

Ja się smarowałam i byłam cała w rozstępach niestety czerwonych.
Moim zdaniem, i tak też mi dermatolog powiedziała, żadne specyfiki nic nie pomagają, jak rozstepy mają się zrobić i mam nie wydawać na nie niepotrzebnie kasy.

oj... mnie żadne specyfiki nie pomogły, teraz nawet sie nie bedę wygłupiać z ich zakupywaniem...

Chociaż swoją drogą ciekawe, te rozstępy się zrobią jedne na drugich, czy znajdą wolną powierzchnię ciała? :-)

:-D:-D:-D dobreeeee

a ja byłam na patologii ciaży, bo z racji mojego podeszłego wieku kazali mi zrobic badania genetyczne prenatalne:szok: podejrzewam że chodzi o test Papp-a... ale nazywają to szumnie badaniami genetycznymi I trymestru:tak:

reklama
Hej Dziewczyny!
Jak się tu zagląda tu raz na dwa dni ( bo naprawdę nie mam czasu ) to ciężko za wami nadążyć! Zauważyłam, że ktoś się czuje pominięty w dyskusji na forum, za bardzo bierzecie to do siebie ;) Dziewczyny częściej się udzielające są bardziej na czasie i tyle.

Zdążyłam się zorientować, że rozmawiacie o brzuszkach...Ja muszę powiedzieć, że jak narazie to schudłam, naprawdę jak do tej pory odrzucało mnie od jedzenia. Jestem z tego zadowolona bo na 24 listopada ustaliliśmy datę ślubu i przyjęcia, więc mam nadzieje, że zmieszcze się w wymarzoną sukienkę. Z doświadczeń mojej mamy wynika, ( a podobno ciąże córki przechodzą podobnie ) , iż dopiero w 6 miesiącu zaczął rosnąć jej brzuszek. Wprawdzie mama ważyła 47 kg , a ja 52 , to i tak trzymam się tej wersji:p

Mam tysiąc spraw na głowie:p W piatek jadę do Krk zdawać egzamin ( poprawkowy; o ja głupia! ). Jestem w trakcie szukania zaproszeń na ślub i układania menu i jeszcze zajmuje się przygotowaniem remontu, bo trzeba zaaranżować pokój dla małej istotki :) uf...

Witam noweee osoby i zachęcam do udzielania się na forum :) Wszystkim wysyłam pozytwyne fluidy i przepraszam, że nie odpisuje każdej z osobna, ale czasu brak! :*

Ale super!!! Pokażesz nam tę wymarzoną kieckę?
Planów sporo więc i czas goni. Powodzenia. Na egzaminie też!

Uciekam na razie kobitki, jadę w trasę trzymajcie kciuki żebym nie przysnęła.

Miłego dnia!

Daleką masz trasę? Kciuki trzymam!

Zapominajka - dlatego w tej ciąży nie bede się smarowała niczym, co kosztuje więcej niż oliwka dla dzieci - mają być jeszcze gorsze, to bedą.
Chociaż swoją drogą ciekawe, te rozstępy się zrobią jedne na drugich, czy znajdą wolną powierzchnię ciała? :-)

Zakładając pesymistycznie obecne się powiększą i dojdą nowe. Jak znam życie to ja tak będę miała ;/

Kora kiedy będziesz miała wyniki?
Tym podeszłym wiekiem mnie rozwaliłaś.

Ostatnia edycja:
kora30 siniaki są tylko na początku, a potem ciało się przyzwyczai. Ale działa 5x szybciej od zwykłego hula-hop, trzeba tylko systematyczności, której często mi brakuje:szok:

dzewelajna ja tez mam tyłozgięcie, ale lekarz nic na to nie powiedział, macica przyjmuje odpowiednią pozę w ciąży.
Ja dziś byłam na usg i zobaczyłam ślicznie bijące serduszko, aż łezka się zakręciła. Dzidzia ma 1 cm a jeszcze 2 tyg nie było nic widać :)

Mówicie że działa to hula hop z wypustkami? JA nie wiem ile ważę, dowiem się pewnie w poniedziałek...Przestałam się ważyć gdy zobaczyłam 62kg (168cm wzrostu) bo cyfry źle wpływały na moją psychikę (pozostałości ED)...:zawstydzona/y:

No hula-hop z wypustkami dziala, ale widzialam jakie kumpela miala po nim siniaki-krwiaki na brzuchu to normalnie szok, moglaby na obdukcje isc :-D:-D:-D, ja po cc to nawet takich cudow nie probowalam
Co do rozstepow to niestety kwestia rzeczywiscie genetyki, jakosci skory i tez sprawy hormonow. Niestety w ciazy hormony rozluzniaja wlokna kolagenowe a to sprzyja rozstepom, jedni maja wieksza tendencje drudzy mniejsza, to tak jak ze zmarszczkami, zadne kremy nie sa az tak skuteczne, bo inaczej te wszystki gwiazdy nie robily by sobie operacji plastycznych wstrzykiwan botoksu itp, tylko by sie smarowaly kremami:tak::tak:

Ile wy tego naskrobałyście:szok:
Przeczytałam ale od razu przepraszam, że nie do wszystkiego się odniosę.

Dziękuję za miłe powitanie. Mam na imię Ewa mam 28 lat, mężatka od 3lat, szczęśliwa mama Zofki od 2lat.
Waga w ciąży różnie się rozkłada u różnych kobiet. Ja na przykład miałam tak jak Iownka przytyłam 25 kg, najwięcej pod koniec ciąży ale to była tylko woda bo miałam zagrożenie zatruciem ciążowym. Skutkiem tego są ogromniaste rozstępy na brzuchu, boczkach i nawet nogach.
Jeżeli chodzi o odchudzanie to moim zdaniem dopóki racjonalne żywienie pomaga zrzucić choć 1kg na miesiąc to nie ma co się katować dietami, oczywiście przy tym konieczny jest wysiłek fizyczny:-)
A w kwestii lekarza. Nie ważne co mówią czy piszą o Twoim lekarzu dopóki mu ufasz i potrafisz się z nim dogadać. W przeciwnym razie po każdej wizycie będziesz przeszukiwała internet i zachodziła w głowę.

reklama
Kora kiedy będziesz miała wyniki?
Tym podeszłym wiekiem mnie rozwaliłaś.

eee... ja byłąm sie umówić na te badania, bo to robią po skończonym 12 tygodniu... potem będą mi robić drugie pomiędzy 18 a 22 tygodnie, czyli mniej wiecej w tym samym czasie jak normalnie ginek robi USG do oceny przeziernosci karkowej i kości nosowej a póżniej połówkowe... tyle, ze na pewno na lepszym sprzecie niż ma moja ginka... nie ukrywam troche się stresuję bo ja "stara baba" jak na ciażę a J. jeszcze sporo starszy... echh....
a podeszły wiek - no cóż, tak się jakoś dziwnie poczułam jak przeczytałam na skierowaniu "z powodu wieku matki".... normalnie to ja z tych co nie wierzą, że już tak długo żyją... w głowie to ma co najmniej 10 lat mniej.... a przed urodzeniem Zosi to miałam chyba 18:-D

Aska ja tez planuje kupic takie hula-hop i skakanke do tego podobno super mieszanka a efekty wybuchowe :)

ooo super, ja mam mieszkanie wysokie 2,80 to mogę skakać, tylko te krwiaki:szok::baffled:

szczęśliwa mama Zofki od 2lat.

o ! i ja mam Zosię, troszeńkę starszą... mówimy na nią Zosia, a pediatra - Zojka:-)
też jest samosia jak i moja????

Do góry