reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Maj 2013 :):)

Przesladują mnie zapachy :) Takiego czegoś nie miałam nigdy, ciekawy objaw!

Właśnie z tymi zapachami mam tak samo, a niestety sporo czasu spędzam w komunkiacji miejskiej w Wawie :(

sharpnowaja, no wlasnie nic mi tu nie dadza... Chyba zaczyna pobolewac mnie brzuch :-( Jak leza to nic nawet nie leci dopiero jak ide na siusiu to zaczyna wyplywac i male skrzepy...:-(

Trzymaj się, trzeba mieć nadzieję że będzie dobrze, my wszystkie trzymamy za to kciuki.

a ja startowałam z 75, teraz z 85 .... kurcze powiem Wam, ze jednak z wiekiem to spalanie sie zmienia... masakra... najlepsze, ze po ciąży zeszłam do 72 kg, a przez te 2,5 roku 13 na plusie i nawet nie wiem kiedy

Ja w pierwszej ciąży przytyłam 16 kg, (na koniec ważyłam 76 kg) ale po 3 tyg wszystko mi spadło, ale teraz startuję z wagi 72 kg :(

Hej "ciężaróweczki'';)
Mam na imię Ewa i też jestem przyszłoroczną majóweczką (fajnie to brzmi).
Pozdrawiam i życzę mało dolegliwości ciążowych oraz zdrowych fasolek.

Witamy cię cieplutko :)

minewra Witam !!

A ja mam taki brzuchol, ale to z przodu to sadełko; robione tydzień temu, ale jest bez zmian właściwie :p Ważę 75 kg teraz :dry:, mam 177 wzrostu :sorry2:

Kochana u Ciebie nie widać tych kg. Ja mam 172 cm i 72 kg ale boczki i brzuch to mam o wiele większy :-)

reklama
a ja startowałam z 75, teraz z 85 .... kurcze powiem Wam, ze jednak z wiekiem to spalanie sie zmienia... masakra... najlepsze, ze po ciąży zeszłam do 72 kg, a przez te 2,5 roku 13 na plusie i nawet nie wiem kiedy
Znam to chcesz zgubic a tu tylko w gore:-)
minervaa-witam i zycze tu mile spedzonych z nami miesiecy
;-)
Cytrusek-jakie sadelko:-D:-D:-D chyba ze zjesz garnek zupy z wieczora :-) widac ze z ciebie niezla laska i przy takim wzroscie ;-) mi musi wystarczyc moje 165 ,a em ma 182 :tak:
aniaczek-bedzie dobrze nie mozemy sie obzerac tylko zdrowo jesc:-)

ooo...u mnie też grochowa dzisiaj :-) generalnie jej nie lubie wręcz wrr.. ale dzisiaj powiem szczerze, ze mam na nią smaka - dziwne twe baby w ciąży .....:-D

minervaa witamy serdecznie
kora30 jesli masz ochote na nasz wątek to serdecznie zapraszam :-D

u mnie waga 3 cyfrowa niestety - po poronieniu była 2 cyfrowa ale niestety w ciągu tygodnia przytyłam 7 kg po zabiegu a potem cały czas do tej pory systematycznie 1 kg miesięcznie mimo braku zmian w diecie. Sprawdzałam sobie tsh ale było w normie a potem okazało się, ze w trakcie badania byłam w ciąży a w pierwszym trymestrze tsh spada tylko ciekawe czy aż tak żeby było w normie.
Jedno wiem - po porodzie i wykarmieniu czas się wziąć za siebie (kiedyś schudłam na racjonalnej diecie 17 kg ale nie udało mi się tego utrzymać i w ciągu 3 lat wróciłam do wagi startowej potem ciąża i łyzeczkowanie i waże tyle co nigdy w życiu a poprzednia dieta już na mnie później nie działaął i nastawiam się teraz na Dukana. zobaczymy może pomoże. sporo osób jest zadowolonych.

ooo...u mnie też grochowa dzisiaj :-) generalnie jej nie lubie wręcz wrr.. ale dzisiaj powiem szczerze, ze mam na nią smaka - dziwne twe baby w ciąży .....:-D

minervaa witamy serdecznie
kora30 jesli masz ochote na nasz wątek to serdecznie zapraszam :-D

u mnie waga 3 cyfrowa niestety - po poronieniu była 2 cyfrowa ale niestety w ciągu tygodnia przytyłam 7 kg po zabiegu a potem cały czas do tej pory systematycznie 1 kg miesięcznie mimo braku zmian w diecie. Sprawdzałam sobie tsh ale było w normie a potem okazało się, ze w trakcie badania byłam w ciąży a w pierwszym trymestrze tsh spada tylko ciekawe czy aż tak żeby było w normie.
Jedno wiem - po porodzie i wykarmieniu czas się wziąć za siebie (kiedyś schudłam na racjonalnej diecie 17 kg ale nie udało mi się tego utrzymać i w ciągu 3 lat wróciłam do wagi startowej potem ciąża i łyzeczkowanie i waże tyle co nigdy w życiu a poprzednia dieta już na mnie później nie działaął i nastawiam się teraz na Dukana. zobaczymy może pomoże. sporo osób jest zadowolonych.
Tak mysle ze po zjedzeniu tej grochowki mozna by bylo zrobic zdjecie brzuszka te w 4 miesiacu by sie schowaly przy nas :-D:-D ja tez nie przepadam ale em lubi :-)

Ale macie produkcję niesamowitą :-D

Momolinka leż kochana! Trzymam kciuki za ciebie i maleństwo!

czytałam, ze przy tyłozgięciu powinno się na poczatku ciąży spać na brzuchu żeby macica się szybciej przestawiła - ma to sens ????
czy to możliwe, ze od tyłozgięcia na razy masakrycznie boli mnie kręgosłup ?

Ja o niczym takim nie słyszałam i na brzuchu nie śpię, bo mam "blokadę"

Zaszokowało mnie to zdjecie! Ja w pierwszej ciąży zaczki brzucha miałam w 5 miesiącu (może się schował w fałdkach) :)
Ale ekstra mieć taki brzuszek!

Ja moją pierwszą wizytę potwierdzającą mam dopiero za tydzień u ponoć niezbyt miłego lekarza. No nic, czekam dalej.

Przesladują mnie zapachy :) Takiego czegoś nie miałam nigdy, ciekawy objaw!

Też mam czuły nos :-D i nie zawsze mi to pasuje.
Dlaczego idziesz do niezbyt miłego lekarza?

Hej "ciężaróweczki'';)
Mam na imię Ewa i też jestem przyszłoroczną majóweczką (fajnie to brzmi).
Pozdrawiam i życzę mało dolegliwości ciążowych oraz zdrowych fasolek.

Witaj, napisz nam coś o sobie.

Dziewalajna ja byłam na Dukanie i schudłam na nim pięknie. Ale potem się nie pilnowałam i mi oczywście wróciło. Na ciążę bym go nie polecała. Jest zbyt radykalny.
Ale po czemu nie.

Tak mysle ze po zjedzeniu tej grochowki mozna by bylo zrobic zdjecie brzuszka te w 4 miesiacu by sie schowaly przy nas :-D:-D ja tez nie przepadam ale em lubi :-)

mój małż nie lubi ale kocha... jakies takie w ogóle mamy brak dopasowania smakowego.

nie no broń boże Dukan oczywiście po i to tak z pół roku po. w trakcie ciąży żadnych diet o nie nie ...

Ostatnia edycja:
dziewalajna potem chętnie poodchudzam się razem z Tobą :tak:

Ja dziś mam dzień na maliny. Pochłonęłam już... nie powiem ile. A na grochówkę zdecydowanie nie mam ochoty

Ja mam takie samo podejście, jak tylko dam radę to zaczynam biegać, do tego mam takie hula-hop z wypustkami - aż siniaki robią się na początku, ale czego się nie robi dla figury.
A co do Dukana to 3 lata temu schudłam na tej diecie 14 kg w 3 miesiące (do 63kg) i o dziwo ta waga trzymała się ponad dwa lata, kiedy to już nie stosowałam diety. Wiem że jest wielu przeciwników tej diety, ale jak się ją stosuje racjonalnie, tzn. sporzywa się wszystki dozwolone produkty, a nie tylko 5 na zmianę, to ta dieta jest bardzo skuteczna i wcale nie szkodzi.

Wiecie, że w pracy przez ostatni tydzień dwie osoby zapytały się mnie czy nie jestem w ciąży :),
Dziś właśnie miałam taką akcję, jak byłam na strzelnicy, bo mieliśmy zaliczenie roczne i wolałam je mieć z głowy, póki jeszcze nikt nie wie o dzidzi, a Janek (nasz prowadzący) pyta mnie tak niby żartem czy ja w ciąży nie jestem :-D Obróciłam rozmowę w żart i mam nadzieję że nie zacznie się dzielić swoimi spostrzeżeniami z innymi :-)

reklama
Zapominajka - tak się zapisałam prywatnie z ubezpieczenia w pracy. Bede miała przynajmniej USG i badania na miejscu robione.
Jak będzie bardzo źle, to sie przepisze gdzie indziej.
Ważne, żeby lekarz robił, co ma robić chyba.

Do góry