reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Maj 2013 :):)

Dzień dobry;

ZAPOMINAJKO, na to...

Ford S-Max 2,0T Titanium S Aut | Kronoberg

q7 na to,..

wrocilismy z pl i tyle nas a7 kosztowala ze masakra, to nie jest auto na dlugie podroze, 15 litrow na 100:baffled:

A kto nim będzie jeździł? Bo pamiętam jakieś boje o to :-D

ZAPO, a jak sie Wasza furmanka sprawuje?

A bardzo dobrze :tak:

Mnie nadal gardło boli, kaszel męczy.
A jeszcze rano zadzwonili z przedszkola i mi tak ciśnienie podnieśli, że teraz brzuchol mi dokucza.
Ja nie wiem skąd w tej instytucji tyle pań Halinek.
Mam ochotę wziąc dziecko i wypisać :no:

reklama
Zapominajko co może być nie tak w przedszkolu ? Ta cała urzędniczość może dobić i każdej instytucji wydaje się , że jest najważniejsza w kraju

Zapominajka- a czym ccie wkurzyly? Igor chodzi juz do przedszkola?

wiolonczela- nie rozmawialas z mama na ten temat na osobnosci? musisz postawic swoje granice ktore kazdy mus uszanowac, ja sobie nie wyobrazam zeby mi ktos powiedzial do dziecka brzydka mamusia... itp, ale u mnie dosyc szybko bylo dla wszystkich jasne czego sobie zycze czego nie

co do rozstepow- jak juz wiele razy tu pisano jak maja byc to beda i smarowanie nic nie pomoze, ale tak dla ciala warto sie czyms smarowac, nawet bez ciazy

Nia, rozmawiałam, ba nawet nie raz, jasno, tak mi się bynajmniej wydawało, ale moja matka jak widać ma to w d...., bo przecież chce być najlepszą babcią i ja beznadziejnie ją wychowuje jej zdaniem, bo przecież bywam wredna do mojego dziecka, mówię wam , że chyba będziemy tam jeżdzić góra na parę godzin , bo po co mam się wkurzać

A o poszanowaniu granic to już w ogóle , moja matka ma z tym problem, jak się dowiedziała że jestem w ciąży to mi chrzestnych wybrała :):):) oczywiście ich nie wybiorę

NIGDY bym nie pozwoliła nikomu tak się wtrącać w wychowanie mojego dziecka, NIGDY. Jedynymi osobami, które mają prawo o tym decydować, to my i nasi partnerzy. Nawet za cenę urażenia kogoś (dam sobie rękę uciąć, że ojciec W. będzie nalegał na chrzest dziecka - NIGDY SIĘ NA TO NIE ZGODZĘ) należy bronić własnych przekonań. Co innego szczera chęć pomocy, a co innego sabotowanie tego, co mówią rodzice. A dla dziecka to, co mówi rodzic (dobrze, żeby byli jednomyślni!), powinno być ŚWIĘTE.

dziewczyny,
ja zostawiłam córeczke w domu bo dostała jakkiegoś dziwnego kataru, a niechciałabym się rozlożyła na dobre.
więc muszę gotować obiad...:angry:
zapominajka koniecznie opisz co z tym przedszkolem .moje tez mnie czasem denerwuje. w tym roku będę się starać o państwowe.
ja to do rozstępów już się przyzwyczaiłam ,miałam, mam i będę miec. już chyba naiwet na nie zwracam uwagi.:-D
wilonczela witaj w klubie.mam taką samą matkę.
frania ją uwielbia, natomiast babicia zajmuje się nią z łaski na uciechę. widzimy się sporadycznie. moja też chrzestnych wybrała,oczywiście z naszej rodziny ,bo męża rodzina jest głupia i nikogo ona tam nie widzi

co do rozstepow, przy pierwszej ciazy (mialam 28 lat) moja sis mi powiedziala: zadna mlodka z ciebie juz nie jest, nie przejmuj sie rozstepami :)

reklama
Heloł dziewczyny :)

Ale pospałam dzisiaj, wstałam po 9tej:) ale w nocy oczywiscie wstawałam na siku:) ciagle chce mi sie pic, wypijam ponad 1,5 butli wody niegazowanej dziennie, do tego 2 małe kawy słabiutkie, rozpuszczalne z mlekiem i dalej mnie suszy...

Wiolonczela... ja mamie kiedys zwrociłam uwage by tak nie robiła i tak nie mowiła, bo bede musiała ograniczyc przyjazdy i się moja mama ustosunkowała do tego, rozpieszcza moją córcie, ale kiedy mała jest "ustawiana do pionu" to mowi "źle zrobiłaś, mama ma racje" Asia jest jej ejdyną wnuczką bo ma jeszcze 2 wnukow, wiec wnusiajest najukochańsza:)

Kobietki co do rozstępów to w sumie chyba genetyka... moja mama na brzuchu nie miała, siostra nie ma a ja smarowałam sie fissanem w pierwszej ciąży i tez nie mam... ale moja mama i młodsza siostra mają rozsępy na piersiach, za to ja i starsza siostra mamy rozstępy na udach... Jednak i tym razem zamierzam smarowac się fissanem, choc narazie uzywam mleczka dla dzieci ZIaja. A jak wam wyjdą nowe rozstępy to po porodzie polecam wam maści na blizny dostepne w aptece...

Do góry