reklama

Maj 2015

reklama
kropeczka mi się wydaje, że to usg w 12 tc jest właśnie genetyczne, tzn wtedy lekarz sprawdza te wszystkie przepływy itd. Badania prenatalne zazwyczaj są zalecane kiedy jest ryzyko wiu lub inne zagrożenia.

Ewelina u nas parawanu nie było a mąż był ze mną do końca i jego obecność była dla mnie b ważna. Poród miałam szybki i z sali porodowej mam miłe wspomnienia, bo było śmiesznie :) Miałam genialną położną. Chwalę sobie madalińskiego i nie chcę rodzić niegdzie indziej.
Byliśmy dziś u znajomych na Targówku :)

karenm gdzie rodziłaś i gdzie teraz zamierzasz rodzić?

Rukmini każdy poród jest inny. Mnie straszyli, że jest tak źle a tak naprawdę moje pzeboje z wrastającymi paznokciami po ciąży wspominam gorzej niż poród :)

Ja mam badanie USG to się nazywa test Papa obowiązkowy i bezpłatny między 11a 13tyg dodatkowe płatne można wtedy zrobić też prenatalne ale lekarz mi mówił że zdarza się że jedne u drugie wyjdą że nie ma wad w 97 procentach a przy porodzie okazuje się że dziecko ma jakąś wadę bo pojawiła się dużo później. Od 35 lat badanie to jest bezplatne i bardziej zalecane przez lekarza.

Ewelona chyba jestes w bledzie bo test pappa z tego co mi wiadomo robi sie z krwi a usg jest poprostu prenatalne i bada sie przeziernosc karkową i chyba kosc nosowa. Dokladnie nie wiem bo nie mialam robione i chyba teraz tez nie bede miec.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry