reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Majowe zakupocholiczki-czyli co gdzie i za ile

a ja wczoraj kupiłam dla dziewczyn pampki i wiecie co..
nawet nie pamiętam czy to pampersa czy huggiesy:zawstydzona/y:ale chyba pampersa...:-p
ale dla Emci 99 sztuk w jumbopaku za 15 e rozmiar 3
i dla Viki też 87 sztuk za 15 e:-)

reklama
wczoraj dla wypróbowania kupiłam pampersy z biedronki i faktycznie sa super-bardzo miekkie,i naprawde przypominaja Pampersy.,ale mam jeszcze 2 paczki haggisów 2 i sa na razie za duze na Nati,ale zdecydowanie twardsze od biedronkowych.

Jeśli mogę zabrać głos to dla mojego synka świetnie się sprawdzały Dada z biedronki i BabyDream z Rossmanna. Ale wypróbowaliśmy je dopiero jak synek skończył roczek. Teraz jestem mamą wrześniową i myślę że też będę je używać
Pozdrawiam wszystkie majóweczki:-)

Dziewczyny, używacie pieluch zgodnie z opisem na opakowaniu? czyli dokładnie w przedziałach wagowych? np jak wazy maluch 6kg, to pasują i 2 i 3, to które są lepsze?
p.s kupiliśmy Dadę, właśnie junior już jedną zaptakał, przeszła test, nic nie wyleciało.Zobaczymy jak na dłuzszą metę

Jaipur mój mały waży prawie 5,5kg i ja na razie używam pieluch 2. Mam ich zapas i muszę zużyć poza tym jeszcze są dobre.

Jaipur z doświadczenia Ci powiem, że od razu nie ma sensu większych kupować bo mogą słabiej trzymać przy brzuszku i przy gumkach i mogą przeciekać. A te mniejsze robią się za małe jak zaczynają się wrzynać gumki w nóżkach.

Tak zachwalacie te dady z biedronki jak moja siostra, która ich używa, ale nam się one nie sprawdziły:no:
Jak dla mnie dość twarde w porównaniu z pampersem czy huggisem...
Bardzo szybko Maluch je osiusia...
no i najważniejsze, nasz Mikoś od nich miał czerwoną pupcię więc te dwie paki co były w promocji, jedną odsprzedałam, a drugą otwartą oddałam:tak:

a i jeszcze wypróbowałam krem z babydream na słonko i chusteczki
krem, Mikosiowi wyskoczyły krostki, a chusteczki mało co nawilżone...

reklama
Mój siostrzeniec na te Dady miał uczulenie. Jednemu pasują drugiemu nie. Ja tam nie narzekam. Porównywałam z pampersami i w dotyku prawie nie czuć różnicy, Przesikiwać też ich młody nie przesikuje.
Krem z babydream kupiłam wczoraj, ale jeszcze nie użyłam, a co do chusteczek to tak jak Ewcia pisze są strasznie suche.

Do góry