reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

reklama
Dziewczyny, a kupowalyscie juz chusty?
Ja sie zastanawiam pomiedzy tymi dwoma

product_thumb.php

ostatecznie ta nati...
maltaA_500_m.jpg

Ta pierwsza bardzo mi sie podoba, ale niestety kosztuje 2 razy wiecej niz druga, a ze to jednak nie sa male koszty wiec raczej na nia sobie nie pozwole buuu :sad:

zastanawialam sie nad chusta..
a raczej nad tym czy role chusty do noszenia nowowrodka, moze pelnic tylko chusta, ktora w nazwie ma, ze jest do noszenia dziecka, czy moze to byc rowniez duza chusta zwykla. Przeciez sa takie chusty do kupienia. A jak nie chusta, to czy nie mozna kupic dlugiego materialu w sklepie z tkaninami, obszyc go, zeby nitki nie zwisały... hm?

zastanawialam sie nad chusta..
a raczej nad tym czy role chusty do noszenia nowowrodka, moze pelnic tylko chusta, ktora w nazwie ma, ze jest do noszenia dziecka, czy moze to byc rowniez duza chusta zwykla. Przeciez sa takie chusty do kupienia. A jak nie chusta, to czy nie mozna kupic dlugiego materialu w sklepie z tkaninami, obszyc go, zeby nitki nie zwisały... hm?
Na pewno nie może to być zwykła chusta, bo te chusty do noszenia mają długość co najmniej 4 m i mają jakoś specjalnie wykończone brzegi. Poza tym te "profesjonalne" chusty są tkane jakimś specjalnym ściegiem. Ale znalazłam na Allegro takie tańsze chusty za 70 zł - VOMBATI Lniana chusta wiązana *Ziemia* 4,6m (817434664) - Aukcje internetowe Allegro
i wyczytałam na forum chustowym, że mają dobre opinie, więc może na taką się zdecyduję. Jakbym miała pewność, że będę umiała nosić i że dziecko będzie lubiło, to bym zainwestowała w droższą, a tak to mi szkoda trochę.

ja tez mam parowar - uzywalam go do sterylizacji butelek przez pierwsze 3 miesiace jak Jas sie urodzil :-D

Kulinarnie w uzyciu byl dwa razy choc jak sobei o nim pryzpominam, to obiecuje sobie, ze ho, ho - ja to pogotuje... :-D:-D:-D

Tez o tym myslalam, ale takie wlasnorecznie robione kiepsko sie sprawdzaja - sciagaja sie, wrzynaja, ciezar dziecka jest podobno nierowno rozlozony, wyciagaja sie w miejscach pupki etc.
Te sa z materialow specjalnie tkanych do tego celu, dobrych jakosciowo - tlyko czemu sa takie drogie - ta co mi sie podoba kosztuje 350 zeta :sorry:

ja chysty nie chcialam i nie chce, ale na Gazecie Wyobrczej jest forum o chustach - moze warto zerknac i popytac :-)
Sa mamy tak "chustowe" ze niektore nawet wozkow dla dzieci nie maja :tak:

Ja tez nie chcialam, ale przy pierwszym dziecku mialam wielkie problemy z kregoslupem i nie chce drugi raz przez to przechodzic - wiec sie przekonalam do tego wynalazku :tak:

reklama
ccaroline85naprawdę takie rzeczy można robić w parowarze????:szok:
Też go mam ale używam jedynie do jarzynek, rybek i wsio.
MUszę spróbować tych cudów.:tak:

Do góry