• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

Wczoraj buszowałam po sklepach i o dziwo niespodzianka-całkowicie przypadkiem znalazłam w realu fajny płaszczyk.Dałam za niego tylko 80złociszy:-) Czarny,długi(do połowy uda),ciepły,dobrze leży teraz a ma sporo miejsca na brzuszek(taki krój)...gdyby dziecko nadmiernie urosło to z tyłu płaszcza wystarczy odpiąć pasek aby był szerszy!
Trudniej było z butami.Kupiłam podobne do kowbojek,nie straszne mi będzie puchnięcie nóg a obcas jest nie wysoki i szeroki.Przewidziałam chyba wszystko co może mnie spotkać w ciąży;-)

reklama
dronka ten bujaczek jest swietny co ci brat kupil ... moj znajomy z pracy taki ma i porpostu maly jest wniebowziety i taki stabilny mi sie wydaje i nie wiem czy w tym bo nie czytalam ale chyba tak masz tez takie wibracje do nastawienia :)michas kolegi bardzo to lubie hehe :-)

boze ja dzisiaj kupilam takie spodenki ze stopkami 2 pary w pepco czy pepo tanie bo po 5 zl jedne :tak: no i pieluszke flanelowa jedna tez za 5 zl zielona w zyrafki :-) kurka a ciuszkow to chyba juz nie kupuje bo duzo mysle mam tylko spiochy ze 3 jeszcze kupie i juz a no i skarpeteczki i czapeczki i to wsio z ubranek ;-)

Dziewczyny widzę że nie tylko mnie ogarnął szał zakupów-ja mam kupioną już wyprawkę do szpitala (ciuszki),leżaczek -bujaczek,wózek z fotelikiem,becik,kurteczkę:-):-):-):-)Prawda jest taka,że wyprawka dla malucha to nie lada wydatek i dlatego kupujemy stopniowo aby nie zbankrutowac!!!

to jest stopniowo !! :szok::-D:-) bez urazy oczywsicie :-) a ja myslalam ze ja szaleje z zakupami hehe :-) bo juz z ubranek nic nie musze kupowac takiego konkretnego :tak: zostal tylko ogolnie to :

1) rozek
2) kocyk
3) lóżeczko
4) wozek
5) butelka
6) smoczek
7) przewijak

ostatnie i kocyk mam jutro kupic :-)

to jest stopniowo !! :szok::-D:-) bez urazy oczywsicie :-) a ja myslalam ze ja szaleje z zakupami hehe :-) bo juz z ubranek nic nie musze kupowac takiego konkretnego :tak: zostal tylko ogolnie to :

1) rozek
2) kocyk
3) lóżeczko
4) wozek
5) butelka
6) smoczek
7) przewijak

ostatnie i kocyk mam jutro kupic :-)
Bo ja zwariowałam:-):-):-):-):-)
Jak sie dowiedziałam ,ża jestem w ciąży to nie byłam szczęśliwa...a teraz sama widzisz...
Dużo rzeczy będę miała po siostrze np.wanienkę i całą mase ciuszków,a wózek kupiliśmy używany ba trafiła się okazja!
Teraz jest ładna pogoda i można troche poszalec bo jak przyjdzie zima to pewnie nasa nie wystawię na dwór.A póżniej grudzień i prezenty dla dzieci i chrześniaków to dopiero jest wydatek:no::no::no:

A ja chyba musze okrasc bank:-D:-D:-D
Starszakom chce kupic takie lozeczka bo komody i lozka i biurka ciasno im
Walmart.com: Storage Loft Bed w/ Desk, Natural: Kids' & Teen Rooms

dzidzi:
Walmart.com: Delta - Shelby Crib and Changer, Espresso: Furniture
to
Walmart.com: Ginny Fraser - Jungle Baby 10-Piece Nursery-in-a-Bag Set: Bedding & Decor
plus wszystkie ciuszki
Fisher-Price Smart Stages Swing - Giraffe - Fisher-Price - Babies "R" Us#
Wozek jeszcze nie zdecydowani
Eurobath Kit in White - Primo - Babies "R" Us

A nam taka sypialnie
IKEA | HOPEN series

i pewnie 4000$ wyskoczy z kieszeni.
To efekt dzisiejszej bezsennej nocy i spacerow po sklepach

A ja dla Dzidziolka nic nie kupuję (przynajmniej z ciuszków), bo praktycznie wszystko już mam (no, pewnie coś tam się znajdzie czego brakuje, ale bez przesady), włącznie z rożkiem, śpiworkiem, a nawet nosidełkiem. A mam wszystko tylko dlatego, że praktycznie wszystko dostaliśmy. Osobiście kupiłam może z 5 rzeczy. Nie mamy jeszcze tylko łóżeczka, ale to na sam koniec ciąży kupimy. Jeszcze nie wiem jakie, na pewno z szufladką na dole.

Mag ja niewiele moge liczyc na kogokolwiek bo tu niewiele mam rodziny,tesciowa jak Kuba sie mial urodzic to kupila na rynku kocyk i to nie ona tylko moja szwagierka i powiedziala ze tesciowa.I to juz na tym koniec.Bo Karolka nic juz nie dostala chodz tesciowa mieszkala w stanach.Aha Kuba dostal jeszcze pare ciuszkow w paczce za malych bo nie pomyslala zapytac jaki rozmiar kupujemy na niego.Ona jest z tych ktorzy uwazaja ze dziecko po slobie musi se radzic samo.M
Teraz juz wiecej cos kupi bo moja corka czesto z nia jezdzi do sklepu gdy jestem w pracy a to cwaniara i pyta sie czy babcia jej to kupi i babcia nie ma wyjscia tylko kupuje.Ale ja jestem wsciekla na to bo juz nie kupi Kubie bo on jest w szkole i nie upomina sie o nic wiec nie dostaje.A potem jest mu przykro.
Znajomych tez wiele nie mamy wiec niewiele osob przyjdzie do nas po urodzeniu dzidzi.
Takze wszystko musze miec od A-Z

owlrene - tak sobie myślę że to niefajne mocno jest... A mąż nie może z teściową porozmawiać delikatnie?

A! i piszesz że masz mało miejsca, to może inny leżaczek kupicie zamiast tej leżaczko-huśtawki? Bo wydaje mi się że ona sporo miejsca zajmuje...
A mebelki dla dzieci fajne :-) Oni mają razem pokój?

reklama
A ja chyba musze okrasc bank:-D:-D:-D
Starszakom chce kupic takie lozeczka bo komody i lozka i biurka ciasno im
Walmart.com: Storage Loft Bed w/ Desk, Natural: Kids' & Teen Rooms

dzidzi:
Walmart.com: Delta - Shelby Crib and Changer, Espresso: Furniture
to
Walmart.com: Ginny Fraser - Jungle Baby 10-Piece Nursery-in-a-Bag Set: Bedding & Decor
plus wszystkie ciuszki
Fisher-Price Smart Stages Swing - Giraffe - Fisher-Price - Babies "R" Us#
Wozek jeszcze nie zdecydowani
Eurobath Kit in White - Primo - Babies "R" Us

A nam taka sypialnie
IKEA | HOPEN series

i pewnie 4000$ wyskoczy z kieszeni.
To efekt dzisiejszej bezsennej nocy i spacerow po sklepach

Co do skoku na bank tez sie pisze :-D
Swietne te rzeczy wszystkie a sypialnia bombowa :tak:bardzo mi sie podoba

agnieszka 1417 chyba nic nie pomylilam :sorry:jesli mozesz wsadzila bys fotke tego wozka co kupilas bo ja tez mam okazje kupic uzywany ale jakos sie wacham troche bo nie moge go na zywo widziec bo przez e-bay niby sprzedajacy opisal dokladnie ale wiadomo jacy ludzie sa i boje sie troche :-(zeby potem nie plakac

Moge zapytac co za marka i ile dalas jako uzywany ,ja jestem zupelnie zielona dlatego tak dociekam :zawstydzona/y:

Ja dzisiaj poszlam do H&M i kupilam dla mamy
-Rajstopy welniane ciazowe
-Spodniczke ciazowa

Dla dzidzi
-Rekawiczki niedrapki
-Czapeczke
-Dresik pierwszy w rozmiarze 56 :) bo kolezanka mi powiedziala zeby miec w rozmiarze 56
3 body
2 pizamki
1 spodenki
1 bluzeczka tak na wszelki wypadek :)

I kupilam 3 sliniaczki :) i nie dlugo bede musiala skoczyc na bank :-):-Dbo zbankrutuje :)

A jeszcze dzisiaj w lumku kupilam mamie :tak:
-jeansy ciazowe fajne
-tunike

Dziecku
-sweterek cudo
-pizamke
-koszulke

A jutro wybieram sie na flomark ;-)ale biore tylko 20 euro i koniec bo nie bedzie na jedzenie :szok:i co wtedy

nie mozna czesto chodzic po sklepach bo to naprawde grozi bankrutctwem :shocked2::zawstydzona/y: a jesc trzeba i to teraz sporo :tak:

Wstawilam duzo rzeczy moich takich w ktorych juz chodzic nie moge bo male a potem nie bede bo zawsze tak jest do e-bay i mam nadzieje ze dobrze sie sprzedadza :) za to pokupuje dalej dla dziecka ;-)

Echhhhh tak w lotka wygrac :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry