reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

a ja miałam chustę ze strony chusta.pl, tzw. chusta kieszonka i nic nie trzeba tam wiązać. Ale szczerze to używałam jej bardzo malutko, czasem jak sama szłam na zakupy to wsadziłam tam bąbla. Później używałam jej wyłącznie jako kocyk (jest milutka w dotyku). Może teraz przy drugim jej trochę poużywam.

powiem wam że taka chusta jest wygodniejsza niż noszenie na rękach bo obciąża kręgosłup od wygięcia w przód i nie mdleją ręce. Ale warto się nad nią dobrze zastanowić bo jak się przyzwyczai dziecko do noszenia to późnej nawet 2 latek będzie chciał być noszony... a wtedy to kręgosłup napewno to poczuje :-D

reklama
Niby piszą że, w chuście od urodzenia można nosić. Na początku tylko w pozycji poziomej. Z kolei ta pozioma jest nie wskazana jeżeli dziecko nie miało jeszce USG bioderek, które chyba robi się po jakiś 6 tygodniach o ile się nie mylę. Być tu mądry. Ja na początku i tak nie odważę sie nosić w chuście. Boję się czy będę w stanie prawidłowo brac na ręce, a co dopiero wsadzać do chusty:baffled:

Ja już się nie mieszę w ŻADNE moje spodnie. :wściekła/y:
Dlatego kupuje na razie obszerne tuniki, żeby zakrywły to, że mam rozpięty guzik i rozporek... :-D

Normalnie nie moglam sie oprzec i kupilam mojej niuni

Sa cudowne takie malenkie i z mieciutkiej skorki :) tylko to wynalazlam w lumpexe oczywiscie dla dzieci bylo na full ale jeszcze czas :)
Widzialam swietna nooooo wylecialo mi z glowy jak sie nazywa to takie do kolysania wyglada jak lozeczko kolyska ? matko co za wstyd slow pozapominac :(
A to moje ciazowki ulubione
Tunika uwielbiam nosic do leginsow i kozakow :)

Ogrodniczki

I moje rybaczki

Co sadzicie o zakupie wozka uzywanego ale w udalnym stanie jest bajerancki :) cena 300 euro a nowa cena 950 :) jest jeszcze na gwarancji :)
Kremowo brazowy taka limuzynka :)
Tak prawde mowiac szkoda mi kase na nowy wole pozniej cos innego za to dziecku kupic i zastanawiam sie nad tym :)

Co sadzicie o zakupie wozka uzywanego ale w udalnym stanie jest bajerancki :) cena 300 euro a nowa cena 950 :) jest jeszcze na gwarancji :)
Kremowo brazowy taka limuzynka :)
Tak prawde mowiac szkoda mi kase na nowy wole pozniej cos innego za to dziecku kupic i zastanawiam sie nad tym :)
Daj linka:tak: Chociaż przyznam, że ja wolę pierwsza brykę dla dzidzi to nową kupic:tak: W końcu będzie jeździc w nim przez jakieś 2 lata;-)

Daj linka:tak: Chociaż przyznam, że ja wolę pierwsza brykę dla dzidzi to nową kupic:tak: W końcu będzie jeździc w nim przez jakieś 2 lata;-)
kochana ja ten wozio dzisiaj w tym sklepie tam widzialam z tymi uzywanymi rzeczami :) zrobie fotke chyba i wtedy wkleje to powiecie czy warto :)
Ile chcecie przeznaczyc na zakup wozka ? i kiedy juz powaznie pomyslicie o jego zakupie ?tam byly nawet mebelki i taka jedna swietna kolyska chyba sie nazywa :) drewniana wow za 40 euro z tym daszkiem i z wszystkim w srodku ja musze miec :) M w poniedzialek tam biore :)

reklama
Ja kupiłam sobie na allegro majtki pod brzuch z Canpola, bo te stare wszystkie wrzynałay mi się:-D. Ale niestety przeceniłam się i zamówiłam L i są za duże choć pod koniec ciąży podejrzewam że będą dobre:baffled::-DKupię jeszcze mniejsze bo są wygodne.

I do tego jeszcze rajstopki czarne takie kryjące bo ja zawsze całą jesień i zimę chodzę w rajstopach. Te są na brzuch ale nawet nie wiem czy pasują bo nie chciałao mi się ich przymierzać.

Do góry