a ile ok. kosztuja takie sprowadzane z niemiec pampersy? slyszalam ze jakies z biedronki czy lidla (moze ktoras slyszala) sa ponoc switne bo sa bardzo tanie a nie roznia sie za bardzo jakoscia...Zakladam ze nie sa to jednak newborn tylko na wieksza pupcie juz..
reklama
Przy pierwszym dziecku testowałam pampersy z Biedronki, raz je kupiłam i prawie cała paczkę oddałam koleżance, której one bardzo podpasowały. Dla mojej córy jednak nie pasowały. Po nasiusianiu bardzo sie zbijały w taka bryłę, podczas gdyt np. Pampersy równomiernie rozprowadzały siuśki. Mała miała tez czerwona puiucię ale taką tez miała np. przy Huggiesach. Ogólnie-co dziecko a raczej co pupcia to inne upodobania:-)a ile ok. kosztuja takie sprowadzane z niemiec pampersy? slyszalam ze jakies z biedronki czy lidla (moze ktoras slyszala) sa ponoc switne bo sa bardzo tanie a nie roznia sie za bardzo jakoscia...Zakladam ze nie sa to jednak newborn tylko na wieksza pupcie juz..
ccaroline85
Mama Dawidka i Natalki :)
Z lidla nie próbowałam pieluch, ale również słyszałam wiele opini na temat tych z biedronki, są dużo tańsze, wyglądem wiele sie nie różnią od pampersów, nie zbrylały się u mnie, natomiast Dawid dostawał od nich odparzeń, dziecki koleżanek również miały odparzenia, warto spróbować być może maluszkowi przypasują, ja na początek będę noworodkowi kupywała Pampersy bo do Huggiesów też nie jestem przekonana do tej pory, jakieś zaczerwienienia Dawid po nich miał.
te z Biedronki nazywały sie "dada"aa, bo w biedronce to chyba nie były Pampersy? tylko jakieś inne pieluszki jednorazowe?
Te niemieckie to są Pampersy - tylko w Niemczech produkowane. Podobno duzo lepszy materiał itp....
mysz1978
Fanka BB :)
moim zdaniem biedronkowe sa nieporownywalnie gorsze n iz Pampersy
No ale to kwestia dziecka, jego skory i w ogoel - mozna sprobowac, jednak ja wolalam nie eksperymentowac na noworodku i sprobowalam ich przy synku dopiero jak mial okolo roku. Teraz na noc tez ma jeszcze pieluche no i spokojnie moge mu tanie kupic bo juz sie nie odparza

blueberry77
Podwójna Marcówka :)
Ostatnio w którejś gazecie były testy pieluch i poza Pampersami najlepiej wypadły pieluszki z Kauflandu - miały tyle samo punktów, co Pampersy. My używaliśmy pieluch z Rossmanna przez jakiś czas - były ok, ale strasznie nam nie po drodze było po nie jeździć.
ccaroline85
Mama Dawidka i Natalki :)
Jakościowo na pewno są gorsze od Pampersów, sama cena za siebie mówi, ale niektóre dzieci mają mniej wrażliwą skórę, ja spróbowałam z tymi pieluchami z biedronki jak synek miał mniej więcej pół roczku, wcześniej też nie chciałam ryzykowć.
A kupywałyście może zamiast pampersów pieluchomajtki Pampers? Jak one się sprawdzają, czy są wygodniejsze, czym się różnia?
A kupywałyście może zamiast pampersów pieluchomajtki Pampers? Jak one się sprawdzają, czy są wygodniejsze, czym się różnia?
reklama