reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

już sobie wyobrażam jak mój M stoi w aptece po: podkłady porodowe, wkładki laktacyjne albo jednorazowe majtki, tudzież krem na brodawki:-D:-D:-D:-D:-D

obraz byłby bezcenny:eek:

hhahaa, no właśnie wyobrażam sobie mojego M. :-D idziemy dziś na zakupy, to za pamięci kupię sama :-)

co do oliwki, to też różnie słyszałam... ale teściowa dała mi 6 dużych butelek, więc w domu jest, się zobaczy... juz i tak rozdaję je na prawo i lewo, nawet jakbym używała, to tyle tego mi niepotrzebne ;-)

reklama
tylko ze u nas tego rmua nie dają, mamy paski. I o rmua będę sie musiała prosic. Ale niby nawet tego nie potrzeba... Zobaczymy w praniu jak to bedzie. Poza tym, jak to ktoś zauważył, to dlaczego mam pokazywac lekarzowi ile zarabiam? To nei sa dane jawne, a pokazując takie wydruki, to będą mieli wszystko czarno na białym..

Skoro masz to będzie. Jak już wyrobiłaś to możesz nadal używać. Gdybyś nie zrobiła w tym roku, to po nowym już by Ci nie wyrobili, bo teraz będzie wystarczało okazać druk RMUA od pracodawcy.

Legitymacja ubezpieczeniowa już nie będzie nam potrzebna - 19 listopada 2009

Mnie tylko zastanawia co np. z bezrobotnymi zarejestrowanymi w urzędzie pracy?

A ja mam wszystkie papiery żeby złożyć wniosek o legitymacje i chciałam zrobić to jutro. Jest sens wogóle jechać do ZUSu czy odeślą mnie z kwitkiem?

A ja mam wszystkie papiery żeby złożyć wniosek o legitymacje i chciałam zrobić to jutro. Jest sens wogóle jechać do ZUSu czy odeślą mnie z kwitkiem?

Oj Kochana, tego to już nie wiem. Może przedzwoń do nich dziś i się zapytaj. I tak pewnie w każdym ZUSie robią inaczej.

Ps. Mrozik masz rację. Zawsze tak nam chcą ułatwić życie, ze aż szkoda gadać. Ja teraz bez problemu mam RMUA. Ale w poprzedniej firmie musiałam czekać aż Warszawa raczy mi przysłać (500km), a robili to jak im się przypomniało, np. raz na 2 miesiące. Poza tym mam umowę do końca czerwca i umowa ta nie będzie przedłużona. I co potem? Zarejestruję się w PUPie i co? Nie podoba mi się to!

Oj Kochana, tego to już nie wiem. Może przedzwoń do nich dziś i się zapytaj. I tak pewnie w każdym ZUSie robią inaczej.

Ps. Mrozik masz rację. Zawsze tak nam chcą ułatwić życie, ze aż szkoda gadać. Ja teraz bez problemu mam RMUA. Ale w poprzedniej firmie musiałam czekać aż Warszawa raczy mi przysłać (500km), a robili to jak im się przypomniało, np. raz na 2 miesiące. Poza tym mam umowę do końca czerwca i umowa ta nie będzie przedłużona. I co potem? Zarejestruję się w PUPie i co? Nie podoba mi się to!
ja musze dzwonic do ksiegowej i prosic zeby na maila mi przeslala RMUA.

Dzwoniłam do zusu. Powiedziałam pani, że ponoć od nowego roku ma nie być legitymacji i czy jest sens wyrabiać ją jutro. A ona na to: "jak sama pani mówi ponoć. My sami nie wiemy jak to będzie więc lepiej wyrobić i mieć więcej papierków niż mniej. Od nadmiaru głowa nie boli"
W takim razie jutro z rana lece załatwiać tą legitymacje. :-)

reklama
Do góry