reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

reklama
Po konsultacji z siostrą i listą rzeczy potrzebnych (z innego forum) wyszło mi, ze musze tylko kupić pampersy, nożyczki do paznokci, termometr, mydełko (siostra poleca Bobas) lub jakiś płym do kąpieli dla takiego maluszka. Ewentualnie myjki frotte. Oliwkę mam w domku świeżą (na razie Johnsona), sudocrem też mam. Potem tylko w aptece coś do pępuszka. Ubranka jeszcze musze dokładnie przejrzeć,a le chyba mam wszystko co trzeba. Kocyki, reczniczki utp. też. Po nowym roku łóżeczko z materacykiem i wyprawką. No i trochę rzeczy dla siebie jeszcze, niestety już droższych. Jakies staniki do karmienia, jeszcze z jedną koszulkę nocną, podkłady poporodowe, podpaski, wkładki laktacyjne...

mag ja właśnie robię listę zakupów do szpitala:-D:-D:-D
troche tego jest:szok:

zastanawiam się nad jeszcze tylko tym kólkiem do siadania po porodzie
warto kupić czy nie?

mag ja właśnie robię listę zakupów do szpitala:-D:-D:-D
troche tego jest:szok:

zastanawiam się nad jeszcze tylko tym kólkiem do siadania po porodzie
warto kupić czy nie?

Ja nie kupuję! Jak zrobisz listę i będziesz mogła to może przepisz tutaj? Może jeszcze coś mi sie przyda o czym nie wiem lub nie pamiętam. Z góry dzięki. W końcu zostało mi 60 kilka dni, lepiej być przygotowaną na różne ewentualności. Zwłaszcza, ze w razie czego mój Ł. nie będzie sobie umiał poradzić z takimi zakupami :-D

Właśnie kolżanka mi maila przysłała, ze tydzien przed świętami pojechała na zakupy i trafiła do szpitala, miała we wtorek cesarkę, wg moich obliczen urodziła miesiąc szybciej. A torba była nie spakowana i mąż dowoził co chwile rzeczy. Także trzeba pomału po Nowym Roku myśleć o tym. Ja dla siebie, to muszę kupić wszystko, załatwić legitymację ubezp, bo nie mam, więc trochę to zajmie czasu.

Tez zamierzam juz w styczniu powoli pakowac :)
-koszula do porodu
-pizama do chodzenia
-dres do chodzenia
-kapcie
-kosmetyki
-szlafrok
-ksiazeczka ciazowa
-dowod
To juz mam
kupic musze
-podpaski
-majtki siatkowe ale podobno tutaj daja w szpitalu
-klapki pod prysznic

Dla dziecka mam
-ubranka
a wszystko inne tam juz daja :)

Ja nie kupuję! Jak zrobisz listę i będziesz mogła to może przepisz tutaj? Może jeszcze coś mi sie przyda o czym nie wiem lub nie pamiętam. Z góry dzięki. W końcu zostało mi 60 kilka dni, lepiej być przygotowaną na różne ewentualności. Zwłaszcza, ze w razie czego mój Ł. nie będzie sobie umiał poradzić z takimi zakupami :-D

już sobie wyobrażam jak mój M stoi w aptece po: podkłady porodowe, wkładki laktacyjne albo jednorazowe majtki, tudzież krem na brodawki:-D:-D:-D:-D:-D

obraz byłby bezcenny:eek:

jak kupujecie kremiki, to zwróćcie uwagę czy sa od narodzin. Wiekszość jest od 3 lub 6 miesiąca. Chodzi mi o te kremiki do twarzy

reklama
już sobie wyobrażam jak mój M stoi w aptece po: podkłady porodowe, wkładki laktacyjne albo jednorazowe majtki, tudzież krem na brodawki:-D:-D:-D:-D:-D

obraz byłby bezcenny:eek:

No wlasnie gdy czytalam twojego posta tak sie zasmialam wyobrazajac sobie mojego G w kolejce po te rzeczy ze go obudzilam.Moj zapewne wyslalby po to moja lub jego mame.On laskawie zawiozby je pod sklep i dal pieniazki.

Do góry