reklama
mag349
Fanka BB :)
Po konsultacji z siostrą i listą rzeczy potrzebnych (z innego forum) wyszło mi, ze musze tylko kupić pampersy, nożyczki do paznokci, termometr, mydełko (siostra poleca Bobas) lub jakiś płym do kąpieli dla takiego maluszka. Ewentualnie myjki frotte. Oliwkę mam w domku świeżą (na razie Johnsona), sudocrem też mam. Potem tylko w aptece coś do pępuszka. Ubranka jeszcze musze dokładnie przejrzeć,a le chyba mam wszystko co trzeba. Kocyki, reczniczki utp. też. Po nowym roku łóżeczko z materacykiem i wyprawką. No i trochę rzeczy dla siebie jeszcze, niestety już droższych. Jakies staniki do karmienia, jeszcze z jedną koszulkę nocną, podkłady poporodowe, podpaski, wkładki laktacyjne...
mag349
mag ja właśnie robię listę zakupów do szpitala
troche tego jest
zastanawiam się nad jeszcze tylko tym kólkiem do siadania po porodzie
warto kupić czy nie?
Ja nie kupuję! Jak zrobisz listę i będziesz mogła to może przepisz tutaj? Może jeszcze coś mi sie przyda o czym nie wiem lub nie pamiętam. Z góry dzięki. W końcu zostało mi 60 kilka dni, lepiej być przygotowaną na różne ewentualności. Zwłaszcza, ze w razie czego mój Ł. nie będzie sobie umiał poradzić z takimi zakupami

Właśnie kolżanka mi maila przysłała, ze tydzien przed świętami pojechała na zakupy i trafiła do szpitala, miała we wtorek cesarkę, wg moich obliczen urodziła miesiąc szybciej. A torba była nie spakowana i mąż dowoził co chwile rzeczy. Także trzeba pomału po Nowym Roku myśleć o tym. Ja dla siebie, to muszę kupić wszystko, załatwić legitymację ubezp, bo nie mam, więc trochę to zajmie czasu.
Tez zamierzam juz w styczniu powoli pakowac 
-koszula do porodu
-pizama do chodzenia
-dres do chodzenia
-kapcie
-kosmetyki
-szlafrok
-ksiazeczka ciazowa
-dowod
To juz mam
kupic musze
-podpaski
-majtki siatkowe ale podobno tutaj daja w szpitalu
-klapki pod prysznic
Dla dziecka mam
-ubranka
a wszystko inne tam juz daja
-koszula do porodu
-pizama do chodzenia
-dres do chodzenia
-kapcie
-kosmetyki
-szlafrok
-ksiazeczka ciazowa
-dowod
To juz mam
kupic musze
-podpaski
-majtki siatkowe ale podobno tutaj daja w szpitalu
-klapki pod prysznic
Dla dziecka mam
-ubranka
a wszystko inne tam juz daja
Ja nie kupuję! Jak zrobisz listę i będziesz mogła to może przepisz tutaj? Może jeszcze coś mi sie przyda o czym nie wiem lub nie pamiętam. Z góry dzięki. W końcu zostało mi 60 kilka dni, lepiej być przygotowaną na różne ewentualności. Zwłaszcza, ze w razie czego mój Ł. nie będzie sobie umiał poradzić z takimi zakupami![]()
już sobie wyobrażam jak mój M stoi w aptece po: podkłady porodowe, wkładki laktacyjne albo jednorazowe majtki, tudzież krem na brodawki

obraz byłby bezcenny

reklama
owlrene
już sobie wyobrażam jak mój M stoi w aptece po: podkłady porodowe, wkładki laktacyjne albo jednorazowe majtki, tudzież krem na brodawki
obraz byłby bezcenny![]()
No wlasnie gdy czytalam twojego posta tak sie zasmialam wyobrazajac sobie mojego G w kolejce po te rzeczy ze go obudzilam.Moj zapewne wyslalby po to moja lub jego mame.On laskawie zawiozby je pod sklep i dal pieniazki.