reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

mama listopadowa u lekarza!

Witam Dziewczyny!!!

Widzę, że niektóre z Was muszą zażywać fenoterol... Echhhhh... Mnie też przepisano. Powiedzcie mi, czy można razem z fenterolem zażywać witaminy?? W ulotce pisze, że nie wolno zażywać z preparatami wapniowymi i witaminą D. No i znów mam gwoździa. :(

reklama
Aga to super dzidzia duza i dobrze sie ma z tego wynika... i byle tak dalej
CzarnaAnutka bedzie dobrze wiedze ze w komplecie doczekamy listopada albo chociaz koncowki pazdziernika bo u nas termin to sie dosc mocno chciwieje od 1-5.11. zobaczymy pozatym jak bedzie sie jeszce ukladalo dalej jeszce trzy miesiace...;-):-)
bocianowa Tak to chyba kazda z nas by chciala sobie odsapnac....dobrych tesciow masz a dzie3ci fanatstycznych dziadkow .... pozazdroscic:sorry2:

Witam Witam:)
tak odpukac naprawde zeslaly mi ich niebiosa:)
a tak na temat to jakos sie nie najlepiej czuje pnie i gnie sie ten moj brzuch i troche mi sie opuscił a czasu do porodu tak wiele
w nd na domiar zlego mialam kolke nerkowa ktorej nie zycze nikomu:/
ale mam nadzieje ze czujecie sie juz lepiej
pozdrawiam:rofl2:

Hanus78 w preparatach jest stosunkowo małe stężenie tych składników więc pewnie można, ale mnie moja gin powiedziała, że mam odstawić witaminy (morfologia ok) i zajadać się owocami i jarzynami. Zależy również jaki preparat bierzesz.... bo u mnie powodem odstawienia był również fakt ,że brałam Prenatal, a po tym specyfiku rodzą się bardzo duże dzieci, znacznie przekraczające prawidłową wagę urodzeniową.
Najlepiej jednak zapytaj swojego lekarza czy z fenoterolem możesz brać.

Witam Dziewczyny!!!

Widzę, że niektóre z Was muszą zażywać fenoterol... Echhhhh... Mnie też przepisano. Powiedzcie mi, czy można razem z fenterolem zażywać witaminy?? W ulotce pisze, że nie wolno zażywać z preparatami wapniowymi i witaminą D. No i znów mam gwoździa. :(

najlepiej bedzie dla Twojego spokoju jakzadzwonisz do swojego lekarza i zapytasz o to:)
pozdrawiam

Hanus78 w preparatach jest stosunkowo małe stężenie tych składników więc pewnie można, ale mnie moja gin powiedziała, że mam odstawić witaminy (morfologia ok) i zajadać się owocami i jarzynami. Zależy również jaki preparat bierzesz.... bo u mnie powodem odstawienia był również fakt ,że brałam Prenatal, a po tym specyfiku rodzą się bardzo duże dzieci, znacznie przekraczające prawidłową wagę urodzeniową.

pierwsze slysze ze po prenatalu rodza sie duze dzieci, moj urodzil sie z waga 3160 i mial 56 cm wiec kolosem nie byl hehe a prenatal bralam caly czas w czasie ciazy i po :-) sorki Anutka ale sie usmialam :-)

Haniu zapytam mich dziewczyn o ten fenoterol :-)

Dzwoniłam do lekarza, powiedział, że można spokojnie brać.

Ja to mam morfologię masakrycznie niską, 10,4. :( Sorbifer nic nie pomógł, teraz mam hemofer. Zobaczymy czy pomoże...

Tak wogóle to zażywam Hemofer 2 razy dziennie, fenoterol 3x0,5 oraz centrum maternę. Oby do końca już nic nie brać.

No i jeszcze nie wiem, czy ten fenoterol brać tylko w dzień, czy jakoś podzielić na dobę. Same pytania...

Haniu mnie sie wydaje ze 3x0.5 to chodzi o 3 razy dziennie :-)
tak mi sie wydaje :-)
a co do odwiedzin to czesto tu zagladam, a do Was do domku napewno przyjedziemy :-)

Hmmm, ja przy pierwszej ciazy slyszalam, ze "duze" dzieci rodza sie po maternie.... No i niby Tomek urodzil sie spory bo wazyl 4200g. Ale teraz biore elevit i tez szykuje mi sie duzy bobas:sorry2: wiec to raczej nie ma wplywu... Poza tym pytalam sie o to powiazanie swojego gina, i on stwierdzil ze to jest jakas bzdura:tak:

reklama
Ja też biorę prenatal. Moja Dzidzia jest jak na razie duza (termin z usg wychodzi mi 1-2 tyg. wczesniej). Do tej pory mnie to nie martwiło. Ale jak miałby się urodzić jakiś ogromny to lepiej nie. Moze niech jeszcze pare mam podzieli się z nami swoimi doświadczeniami z witaminami:tak:. Ja wiem tylko że moja siostra brała materne i jej synek miał 3,6 kg. CzarnaAnutka możesz napisać skąd taka opinia? A tak wogóle to jest jeszcze ktoś kto nie bierze żadnych witamin?
Bo ja biorę dodatkowo żelazo. Może w takim razie powinnam odstawić witaminy?

Do góry