Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Moj lekarz tez tak takie normy zawsze podaje.Mam na mysli moja ginke w Polsce,bo tutaj to pewnie jakby mialo 200 to by bylo ok.;-)mi doktorek powiedział tak: na tym etapie płód ma prawidłowe tętno od 120 do 160. Jak był zupełnym maluszkiem to chyba było prawidłowo ze 180, a jak się urodzi to mu troszkę spadnie, ale nadal będzie szybciej biło serduszko niż nam.

więc czekam sobie. A i były wyniki i wiecie co NIE MAM PACIORKOWCA!!!!!!!!!!!!!!!! skutecznie się wykleczył ale mi ginka zrobiła niespodziankę, a na dodatek ma duzo pałeczek kwasu mlekowego a to ponoć bardzo dobra naturalna ochrona;-):-)
Brzuszek twardnieje ale nie boli przynajmniej tak jak wczesniej... To chyba zasluga Fenoterolu
Krotko go bede brac, no ale przynajmniej przez ten czas nabieram sily i motywacji do dzialania
A jesli po jego odstawieniu (w 38tc) skurcze powroca
to juz tylko lezenie mi zostanie i czekanie na porod 
A dziś w ogóle dostałam jakiś skurczy, miałam ze trzy co 5 minut, ale masakra. Myślałam, że rodzę, tak strasznie bolało, że miałam ochotę krzyczeć na cały świat, czułam taki mega napór na drogi rodne, trzymałam się umywalki i się trzęsłam jak galareta. Nie wiedziałam czy mam sie przewrócić czy odgryść własną rekę, whoaaaa. Mąż stał tylko i do mnie "rodzisz?" z oczami jak 5 zł.
Boże jak poród boli bardziej to ja zwariuje!!!
przeczyściło, skórcze coraz silniejsze ... oj to wróży tylko jedno....