reklama

Mama u lekarza

reklama
ja to już nie wiem co ile, ale w grudniu byłam 3 razy, w styczniu chyba 4 a w lutym już raz i wcale się nie cieszę z tego, bo mi to przyjemności nie sprawia. Cały dzionek rozwalony.

a bo my ta sama przychodnia przecież, mediconcept zgadza się?
jutro rano też sunę na KTG, mojego Mydłowskiego pewnie znowu nie będzie to wydruk Jaroszowi pokażę czy cuś ;)

Nawet nie musisz na Jarosza czekac bo on zalatany jest strasznie....
Wystarczy gdy polozna zerknie oczkiem na wydruk:) One doskonale sie orientują:)
Ostatnio bylam u tej malej blondynki poloznej i o wydruku mowila chyba przez 10 min:) - wszystko potwierdzil Jarosz:):-)

a tu nie robią KTG w ogóle... ja nie miałam ani razu. Dopiero jak sie na poród przyjeżdża to wówczas robia KTG i to jest jedyny raz...

Maran-atha robią KTG przed porodem, ale tylko w przypadku, gdy mają jakieś wątpliwości, kobieta ma podwyższone ciśnienie lub inne dolegliwości. Czasem też chwilę przed porodem wysyłają - to zależy od lekarza:tak:

Ja mam wizyty nadal co miesiąc, czyli teraz będę szła 17 lutego jeśli Natalka do tego czasu posiedzi w brzuszku :) Dopiero będąc w szpitalu ponad tydzień temu, poznałam co to KTG, wcześniej nie miałam robionego. A na sali leżałam m. in. z trzema kobietami, które były po terminie, z czego dwie z nich wcześniej zaliczyły pobyt w szpitalu i wówczas dostawały kroplówki i były na podtrzymaniu itd. Narzekały, że to przez to teraz przenosiły. Wszystkie trzy niespecjalnie sobie chwaliły pobyt w szpitalu w oczekiwaniu na skurcze, bo lekarze na SEPTYKu nie chcieli im zbytnio niczego przyspieszyć, kazali jedynie chodzić po schodach ile tylko się da, no a ileż można :P
A jak miewały skurcze, to im nie wierzyli, że są już tak bolesne, bo na KTG nie było ich widać za bardzo. Bidulki się naczekały na poród, a narzekały niemiłosiernie.

Ja juz nie mam wizyt :confused: Ostatnia tydzień temu i mam się zjawić dopiero po 10.02 po skierowanie do szpitala na patologię.
A z chęcią poszłabym na KTG zobaczyć z ciekawości jak prezentują się moje skurcze. Czy są wykrywane przez sprzęt i ewentualnie na jakim poziomie.
Ale cóż... KTG tylko w czasie porodu - wyjąc niemiłosiernie hehe

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry