reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mama u lekarza

To dobrze aga, chociaż ułożenie eliminuje ryzyko cc.
Dziewczyny czy wasze dzidzie tez mają dni że mniej kopią, to znaczy kopią ale troche mniej niz zwykle?. Oczywiście, liczę ruchy i jest ok, ale dzisiaj Zosia wyraźnie ma mniej siły na buszowanie.

reklama
one chyba mają jak my czasami są bardziej aktywne a czasami troche "zamulone" moja mała ma takie przeskoki czasami cały dzionek wierci się i kręci a czasami sobie grzecznie śpi i tylko sporadycznie przypomina że tam jest.

aga, chodziło mi właśnie o to, że jak dzieciątko ułoży się głową w dół, to latamy do kibelka jeszcze częściej (choć nie wiem czy częściej jeszcze można:-D:-D) i czasami dostaniemy niezłe kopniaki.
Ja czuję małego po bokach, więc myślę, że jeszcze się nie przekręcił, ale ja dopiero kończę 28 tydzień, więc wszystko przede mną.

Podziwiam cię za picie soków z buraków, ja nie jestem w stanie... okropność.
Jem za to bardzo dużo jabłek i mnie pomaga.

Antar ja mam tak,ze jak jest taki dzien ospaly,male cisnienie to malutka jest malo aktywna,musze zrobic taniec brzucha i jak da znac kopniakiem to sie uspokajam,bo czasami jest tak ze caly dzien nie kopie.Za to wieczorem nadrabia zazwyczaj,oczywiscie jak ide spac:tak:

Moja mała ma różne dni nie raz potrafi kopać prawie bez przerwy, albo jak dziś prawie wcale, bardziej czuję jak się wierci.
Dziewczyny mam pytanko po czym poznać, że dzidzia jest ułożona główką w dół. Bo od dwóch dni czuję ucisk na żebra . W poniedziałek idę do gin to pewnie się dowiem, ale już jestem ciekawa jak ona się ułożyła:-)

Niunia - ja rozpoznaje ulozenie synka po jego kopniaczkach i czkawce. Jak czuje miarowe pukanie u dolu to wiem, ze to czkawka (a ma ja codziennie, a nawet kilka razy dziennie) i ze glowka jest u dolu. U mnie synek nadal sie przekreca. Raz czuje glowke u dolu raz u gory.

Niunia ja tak samo jak mamaflavii po czkawcę rozpoznaję jak jest maluch ułożony. Ja zawsze pukanie mam na dole brzucha, więc pewnie jest główkowo ułozony, tylko przekręca się z jednego boku na drugi :) I główką lub rączkami ugniata mi pecherz. JAk tylko jestem na nogach to do toalety musze leciec, bo juz chce mi sie siusiać. Czasami się wracam bo znów mi sie chce :)

No właśnie też zaczęłam częściej odwiedzać toaletę, a co do czkawki to za dużo się ruszam i tylko mocne kopniaki czuję, czkawkę, jak się mocno wyciszę wieczorem i nie zwracałam uwagi z której strony nadchodzi:tak: Dziś się wsłucham choć ma tyle pracy:-(

reklama
Kochane chciałam się Was zapytać ...czy w ciągu dnia macie jakieś skurcze przepowiadające i jak często ... lub chwilowe twardnienie brzucha ...To pytanko kieruje do tych dziewczyn , które na stałe nie biorą leków :-)

Ja od dwóch dni czuje to po kilka razy dziennie ..i zastanawiam sie jak jest u was ...bo nie wiem czy wybrać się do lekarza czy też sama brać nospę :confused: i czy sie martwić powoli :confused:
Wiem że na tym etapie się zdarzają... ale jak jest u WAS??? :-)

Do góry