reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mama u lekarza

Dziwczyny mam do Was pytanie. Byłyscie już na tym ostatnim USG genetycznym? Moja lekarka mowiła mi ze robi się go po 32 tyg. NAtomiast na stronie mojego szpitala inaczej jest napisane, że powinno się zrobić między 28 a 32 tygodniem.
USG genetyczne płodu

reklama
zapmarta wiesz ja nie odczuwam jakiegoś parcia dodatkowego na siusiu. W nocy rzadko wstaje.
Ja sama nie wiem, jak mój maluch jest ułożony. Też czuje go po bokach. A najlepsze jest to, że czuję uderzenia z prawej strony i koło pępka, a niby główkę ma w dół. Więc się poddałam co do wymyślania jak jest ułożony:-):-):-). Okaże się jak już mu naprawdę będzie ciasno i na pewno nie będzie się mógł przekręcić.
W nocy żadne kopniaki mnie nie budzą i wydaje mi się, że mój synci jest dość spokojnym dzieckiem. W ciągu dnia jak ganiam to mało czuję ruchy syncia, nie wiem czy malutki jest czy jak. Jak się położę i myślę tylko co u niego i jak się czuje to wtedy czuje ruchy.
lajfik mam coś takiego, ale sama nie wiem czy to to. Czasem mam wrażenie, że mój brzuch pęknie. A czasem jest bardzo twardy. Ale jakoś z tego powodu nie panikuję, bo jest to nie regularne. Ale czy to to samo co ty masz, to nie wiem.

lajfik - i ja mam od 3-4 tygodni nieregularnie kilka twardnien brzuszka dziennie. Nie twardnieje mi caly brzuch, tylko jednostronnie. Trwa to kilkanascie sekund i ustaje, czasem wiecej czasem mniej razy na dzien. Nie jest bolesne, to takie wewnetrzne napiecie, ktore zewnetrznie objawia sie wieksza wypukloscia brzucha z jednej strony. Powiem szczerze, ze nie licze ile razy, ale nie zauwazam zadnego nasilenia, dlatego wychodze z zalozenia ze to normalne. W poprzedniej ciazy tez tak mialam i nic sie nie dzialo, donosilam a nawet przenosilam corcie. Nie biore zadnych lekarst na to. Moj gin twierdzi tez, ze na tym etapie to normalne.

Mój brzuch twardnieje już od 3 m-cy i lekarz twierdzi, że nie jest to niepojące. Nic mnie przy tym nie boli, więc uznaję, że to niegroźne. To twardnienie nasila się po większym wysiłku a najgorzej jest w sytuacjach stresujących, jak zaczynam się mocno denerwować to brzuch mam twardy jak kamień. Nie znam tego z poprzedniej ciąży, ale nie biorę no-spy, bo po co niepotrzebnie brać leki. Za to łykam jedną tabletkę magnefaru B6 na noc, ale to ze względu na skurcze w nogach.

A ja od 2 dni mam częste twardnienia brzucha, któym towarzyszy ból. Nie mogę sie przekręcić na bok, bo tak boli. Fenoterol średnio pomaga. Miałam iśc za tydzien do lekarza, ale pojde we wtorek. MAm nadzieje, że wszystko jest dobrze.

JA juz mam tego dośc. Chwile jest dobrze i znów wszystko wraca. Bolą mnie krzyże, podbrzusze. Ledwo dochodzę do łazienki. Do tego strasznie się pocę, cięzko mi sie oddycha. Bardzo slabo sie czuje. A maz dalej w pracy :-(

dzięki dziewczyny za wasze opinie:)))
Widzę ,że tez znacie ten temat i jeśli lekarz was uspokajał to spoko... damy radę
Buziole :-D;-)

reklama
Do góry